Άκης Καλλινικίδης | "Βάζουμε τον εγωισμό μας κάτω από την ομάδα για να ζούμε μαγικές στιγμές, όπως τώρα".


Ο Άκης Καλλινικίδης εξηγεί στο Basketnews τι έφερε το Ρέθυμνο για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά των πλέι οφ της Α1 και αντιμετωπίζει με ρεαλισμό τις επικείμενες αναμετρήσεις με τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό.
Η φωνή του Άκη Καλλινικίδη στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν βραχνή προδίδοντας τι είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ.



 "Κοίταξε, η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες επιτυχίες, οπότε της δώσαμε τη σημασία που έπρεπε", είπε χαμογελώντας και αφού πια είχε... αποκαλυφθεί, μας ενημέρωσε πως μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ όλη η ομάδα γλέντησε με την ψυχή της στα μπαρ του Ρεθύμνου. "Περιττό να σου πω ότι ο Μπρεντ (σ.σ. Πετγουέι) έδωσε ρέστα"!


"Είμαστε η ομάδα της πόλης. Όλος ο κόσμος του Ρεθύμνου είναι μέρος της και όχι μόνο οι παράγοντες, οι προπονητές κι εμείς οι παίκτες. Αυτό βέβαια μας γεμίζει με μεγαλύτερη ευθύνη και μας κάνει να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο. Διότι όταν βγαίνουμε στο δρόμο, συναντάμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας στηρίζουν και περιμένουν από εμάς να πετύχουμε. Θέλουμε λοιπόν να τους κάνουμε υπερήφανους".

- Πόσο εύκολο είναι αυτό όταν μιλάμε για μια ομάδα από την επαρχία και όχι από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη;

"Στην περίπτωσή μας το δύσκολο ήταν να βρούμε την κατάλληλη χημεία στο παρκέ. Όλα τα υπόλοιπα τα είχζμε ήδη βρει. Δόξα τω Θεώ, η ομάδα είναι πολύ οργανωμένη σε όλα της. Υπάρχουν άνθρωποι και χρήματα αρκετά ώστε να γίνει σωστή δουλειά. Δεν έχουμε στο μυαλό μας τίποτα άλλο, εκτός από το πώς θα παίξουμε μπάσκετ. Κι αυτό είναι πολύ σπουδαίο αν σκεφτεί κανείς πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στη χώρα, αλλά και τι τραβάνε άλλοι συνάδελφοί μας σε άλλες ομάδες. Λύνει επίσης τα χέρια του προπονητή, διότι έτσι μπορεί πιο εύκολα να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα".

- Φέτος διατηρήσατε μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα που σας έφερε ως εδώ, παρότι υπήρξαν αναταράξεις στη διάρκεια της σεζόν, κυρίως με τον προπονητή (το Ρέθυμνο ξεκίνησε έχοντας στον πάγκο τον Στέργιο Κουφό, ο οποίος για λόγους υγείας έλειψε για πάνω από ένα μήνα μετά τις γιορτές, και τελικά αποχώρησε οριστικά από την ομάδα μετά το επεισοδιακό παιχνίδι με τον Πανευλευσινιακό. Και στις δύο περιπτώσεις τον αντικατέστησε ο Θανάσης Γιαπλές). Πώς το εξηγείς;

"Ήταν μια περίεργη χρονιά, πράγματι. Δείξαμε όμως ότι ως ομάδα έχουμε χτιστεί πάνω σε γερά θεμέλια. Ο Κουφός ήταν ο προπονητής και τα προηγούμενα χρόνια και ασφαλώς έχει κι αυτός μερίδιο σε ό,τι πετύχαμε. Παρ' όλα αυτά η αποχώρησή του δεν μας επηρέασε, διότι όλοι ξέραμε πως ό,τι έγινε, έγινε με γνώμονα το καλό της ομάδας και μόνο αυτό. Ίσως μάλιστα να σταθήκαμε και τυχεροί, μέσα στην ατυχία του ανθρώπου βέβαια, που νωρίτερα είχε λείψει ο Κουφός, γιατί είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε με τον Θανάση (σ.σ. Γιαπλές) και να προσαρμοστούμε πιο εύκολα όταν αυτός ανέλαβε οριστικά πρώτος προπονητής. Τέλος πάντων, με την πορεία που κάναμε παρ' όλες αυτές τις αλλαγές, αποδείξαμε ότι αυτή η ομάδα είναι πάνω από τα πρόσωπα".

- Κάτι που φαίνεται και από το ότι όλοι εσείς οι παίκτες έχετε αποδεθχεί το ρόλο σας και κάνετε αυτό που πρέπει είτε παίζετε πολύ είτε παίζετε λίγο, έτσι;

"Κοίταξε, όταν η ομάδα είναι πετυχημένη ό,τι παράπονο υπάρχει, το κρύβει η επιτυχία. Κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν η ομάδα είχε αποτύχει. Εμείς πάντως έχουμε μάθει να δουλεύουμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Από την εποχή που ήταν ο Στέργιος προπονητής ακολουθούμε ένα μοντέλο και είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι πρέπει για το καλό της ομάδας. Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να βάζουμε τον εγωισμό μας κάτω από την ομάδα ώστε να μπορούμε να ζούμε μαγικές στιγμές, όπως αυτές που ζούμε τώρα".

- Οι οποίες έχουν και συνέχεια. Διότι η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα. Υπάρχουν και οι ημιτελικοί...

"Ναι, δεν τελειώσαμε. Η πρόκριση στους ημιτελικούς είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του Ρεθύμνου, αλλά υπάρχει και συνέχεια. Τώρα έχουμε απέναντί μας τον Ολυμπιακό (σ.σ. η συνέντευξη δόθηκε πριν από τον δεύτερο αγώνα του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Π., αλλά όλοι θεωρούσαμε δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα προκριθεί). Ξέρουμε ότι είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε είτε τον Πανιώνιο είτε τον Άρη στον μικρό τελικό, που είναι και ο στόχος μας".

- Στόχος σας δηλαδή κόντρα στον Ολυμπιακό είναι να προετοιμαστείτε για το μικρό τελικό;

"Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε τη συνέπεια που έχουμε παρουσιάσει όλη τη φετινή χρονιά. Να δείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε επάξια σε αυτό το επίπεδο, ειδικά μέσα στο ΣΕΦ. Θα παίξουμε τρία παιχνίδια σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα απέναντι σε μια τόσο ισχυρή ομάδα κι αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο για μας. Κάτι που δεν το έχουμε ξανακάνει και θα πρέπει να προσαρμοστούμε άμεσα".

- Μόνο τρία παιχνίδια θα παίξετε με τον Ολυμπιακό;

"Κοίτα, παίζουμε με μια ομάδα που πριν από 15 μέρες έκανε στο Λονδίνο πράματα και θάματα απέναντι στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Δεν θέλουμε να λέμε πράγματα που θα κάνουν τον κόσμο να γελάει μαζί μας. Μακάρι να παίξουμε παραπάνω από τρία παιχνίδια στη σειρά με τον Ολυμπιακό, αλλα είμαστε ρεαλιστές...".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.