Ρέθυμνο Aegean | Οι δηλώσεις των προπονητών ενόψει του 2ου τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης».


Στέργιος Κουφός (Ρέθυμνο Aegean): «Μας δίνεται η ευκαιρία να θυμηθούμε την προσωπικότητα του Πέτρου Οικονομάκη, που εγώ σαν προπονητής είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του.
 Να συνεργαστώ με ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχουν περάσει από το χώρο του ελληνικού μπάσκετ.
Η κίνηση της διοίκησης του Ρέθυμνο Aegean να φιλοξενήσει στην πόλη μας τον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό, την 3η ομάδα του περυσινού πρωταθλήματος, τον ιστορικό Πανιώνιο και μία ομάδα με μεγάλη ιστορία, τον Απόλλωνα Πατρών συνηγορεί στο ότι στοχεύει να κάνει το εν λόγω τουρνουά θεσμό.
Μέσα από τα δυνατά παιχνίδια που θα δώσουμε, έχουμε την ευκαιρία να τεστάρουμε την ομάδα μας, να δούμε τις δυνατότητές της και την εικόνα που θα παρουσιάσει και φυσικά να πάρουμε αποφάσεις πριν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο».

Αργύρης Πεδουλάκης (Παναθηναϊκός): «Το τουρνουά είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Πέτρου Οικονομάκη και πραγματικά πολλά μπράβο στο Ρέθυμνο που το κρατάει τόσο ζωντανό. Εγώ προσωπικά είμαι χαρούμενος που έρχομαι σε μία πόλη, που γνωρίζω καλά και αγαπώ. Μία πόλη φιλόξενη που με συνδέουν πολλά πράγματα.
Τα φιλικά στο Ρέθυμνο θα αποτελέσουν μία συνέχεια και θα έχουμε στη διάθεσή μας κάποια παιδιά που ενσωματώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην ομάδα. Θα δώσουμε 3 ματς σε 3 ημέρες και αυτό θα είναι καλό και θετικό για την ομάδα. Γενικότερα είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία της προετοιμασίας, παρά το γεγονός πως μας έλειψαν πολλά παιδιά. Μέσα από τα φιλικά προσπαθούμε να βρούμε το ρυθμό μας, κάτι τέτοιο θα επιδιώξουμε και στο Ρέθυμνο και αυτό θα μας κάνει καλό».

Θανάσης Σκουρτόπουλος (Πανιώνιος): «Ερχόμαστε στο Ρέθυμνο με μεγάλη χαρά και για να τιμήσουμε τη μνήμη ενός από τα καλύτερα παιδιά του ελληνικού μπάσκετ, του Πέτρου Οικονομάκη, που έφυγε πρόωρα και άδοξα από τη ζωή. Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο που διοργανώνει και φέτος αυτό το τουρνουά και κρατάει ζωντανή τη μνήμη του.
Αγωνιστικά, πρόκειται για ένα πολύ δυνατό τουρνουά που θα μας βοηθήσει στην προετοιμασία μας και θα μας κάνει ακόμα πιο έτοιμους λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Η προετοιμασία πηγαίνει αρκετά καλά και δεν έχουνε κάποιο παράπονο. Το μόνο πρόβλημα έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Γιάνκοβιτς. Γενικότερα, δουλεύουμε καλά και είμαστε ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις που έχουμε πραγματοποιήσει στα φιλικά».

Νίκος Βετούλας (Απόλλων Πατρών): «Είναι πολύ θετικό το ότι θα πάρουμε μέρος στο τουρνουά που διοργανώνει το Ρέθυμνο Aegean και πολύ πιο σημαντικό είναι το ότι γίνεται στη μνήμη του Πέτρου Οικονομάκη.
Τα παιχνίδια θα είναι πολύ ανταγωνιστικά, με πάρα πολύ καλές ομάδες. Φυσικά δεσπόζει η παρουσία του Παναθηναϊκού, ενώ Ρέθυμνο και Πανιώνιος ήταν από τις καλύτερες ομάδες του περυσινού πρωταθλήματος, αν εξαιρέσουμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
Μέσα από τα φιλικά θα τσεκάρουμε τις δυνάμεις μας και θα δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Διαφορά δυναμικότητας υπάρχει ανάμεσα στις ομάδες, καθώς στόχος του Απόλλωνα είναι η παραμονή στην κατηγορία.
Μέχρι στιγμής είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία της προετοιμασίας. Επίσης, στα θετικά συγκαταλέγεται το ότι ήμασταν όλοι μαζί από την αρχή και για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, κάναμε και μία προσθήκη και γενικότερα είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα».
"agor.gr"
.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.