ΟΦΗ | "Πρώτη" σε μία μεταβατική χρονιά, για την Α2.Κοντά σε Βούλγαρο σέντερ.

Παρουσία των έξι παικτών που ανήκουν ήδη στο ρόστερ (Καραδολάμης, Κιτσούλης, Τραϊανός, Τσερκιτσόγλου, Πετράκης, Μπαλάφας), δύο υπό δοκιμή και δύο εφήβων πραγματοποιήθηκε  η πρώτη προπόνηση του ΟΦΗ ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Υπό δοκιμή είναι ο 18χρονος Γιούσι Κυρίτσης που αγωνίζεται στις θέσεις «1-2» και ο Έρικ Μουστέμι («2-3») που πέρυσι αγωνίστηκε στον Άγιο Νικόλαο, οι οποίοι θα κληθούν να πείσουν τον Φώτη Τακιανό ότι αξίζουν μία θέση στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας. Παρόντες ήταν και οι έφηβοι Θοδωρής Βασιλάκης και Άρης Λυριτζάκης.

Το παρών έδωσαν και αρκετά μέλη της επιτροπής μπάσκετ, οι οποίοι ευχήθηκαν στους παίκτες και το προπονητικό καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία.Ο Φώτης Τακιανός από την πλευρά του χαρακτήρισε τη χρονιά που ξεκινά σε περίπου ενάμιση μήνα ως μεταβατική για τον ΟΦΗ, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να μπουν οι βάσεις ώστε να μπορέσει μελλοντικά να διεκδικήσει την άνοδό του στην Α1 κατηγορία.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο έμπειρος τεχνικός: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό με τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από λίγο καιρό η ομάδα ήταν αμφίβολο εάν θα κατέβει καν στην κατηγορία. Η αγάπη κάποιων ανθρώπων, ωστόσο, κατάφερε να κάνει την ομάδα του ΟΦΗ να πάρει μέρος στην Α2. Το επόμενο βήμα ήταν να μου αναθέσουν να δημιουργήσω ένα ρόστερ με το χαμηλότερο μπάτζετ που είχε ποτέ ο ΟΦΗ. Παρά τις δυσκολίες, η διοίκηση προσπαθεί καθημερινά και κάνει το καλύτερο δυνατό για να τιμήσουμε κάθε ευρώ που βάζουν οι χορηγοί μας».

«Πλάνο σε βάθος χρόνου»

Αναφερόμενος στους στόχους επισήμανε: «Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο. Έχουμε θέσει ένα πλάνο σε βάθος χρόνου και οι βάσεις θα μπουν τη φετινή χρονιά. Η φετινή χρονιά θα είναι μία χρονιά προσαρμογής. Θα βάλουμε τις βάσεις ώστε ο ΟΦΗ εκμεταλλευόμενος τις συνθήκες και εννοώ το δικό του γήπεδο, τον κόσμο, ο οποίος είναι αφοσιωμένος και λατρεύει την ομάδα να δημιουργήσουμε μία ομάδα ικανή από του χρόνου να πρωταγωνιστήσει και να ανέβει στην Α1 κατηγορία. Επειδή ξέρουμε και συνυπολογίζουμε τις κοινωνικές συνθήκες έχουμε φτάσει στο σημείο να μην μπορούμε να κάνουμε μακροπρόθεσμα σχέδια. Άρα επενδύουμε στο παρόν με στόχο να δημιουργήσουμε ένα σύνολο και να καλύψουμε τις αδυναμίες μας ή τις ελλείψεις μας μέσα από την πολύ σκληρή δουλειά και δίνοντας το 100% μέσα στο γήπεδο».

Κοινοτικός (Βούλγαρος) η αεροπορία του ΟΦΗ;
Πολύ κοντά στην απόκτηση ενός Βούλγαρου σέντερ βρίσκεται ο ΟΦΗ και δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του ακόμα και μέσα στην ημέρα.

Την μεταγραφή του χειρίζεται ο ίδιος ο Φώτης Τακιανός και στην Κρητική ομάδα πιστεύουν ότι πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή που θα βοηθήσει αρκετά στο νέο πρωτάθλημα. Ο Βούλγαρος σέντερ δεν έχει αγωνιστεί ξανά στην Ελλάδα ωστόσο ο τεχνικός του ΟΦΗ έχει συγκεντρώσει τα καλύτερα στοιχεία για τον ίδιο.

Μάλιστα, ήδη οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του ακόμα και εντός της ημέρας.

Αποχή  ετοιμάζουν στην Α2 ;
Λίγο πριν την διάρκεια της κλήρωσης για την Α2, είχαν στηθεί αρκετά... πηγαδάκια, με το κεντρικό συμπέρασμα που προκύψει    να είναι ο έντονος προβληματισμός.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ερμή Λαγκαδά, κ.Χρηστίδης, σε συζήτηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Τάκη Τσαγκρώνη, του μετέφερε πως αν το κράτος δεν βοηθήσει κάπως τα πράγματα, υπάρχουν σωματεία που σκέφτονται ακόμα και την αποχή από το νέο πρωτάθλημα της Α2. 
Πηγές κειμένου : sporfm.gr-gentikoule.gr        Πηγή φωτο :sporfm.gr

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.