3 on 3 Basketbal "Τάπα στη βία" | Συνένετυξη τύπου.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ σε συνεργασία με τον ΠΣΑΚ, την ΕΟΚ και την ΕΚΑΣΚ διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου το 2ο “3 on 3” streetball στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης.

Με στόχο να φέρουν τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και ειδικά στο μπάσκετ οι διοργανωτές του 2ου «Μπάσκετ στο δρόμο 3 on 3» ετοιμάζουν εκδηλώσεις εφάμιλλες όσων γίνονται σε όλο τον κόσμο στο εξαιρετικά διαδεδομένο τρόπο του αγωνίσματος. Παρόντες θα είναι σημαντικοί αθλητές του μπάσκετ, όπως οι Παπαμακάριος, Γλυνιαδάκης, Καλαϊτζής, Βουγιούκας, Καλαμπόκης, Αποστολίδης, Τσιάρας, Καλλινικίδης, Κομποδιέτας, Κούμουλος, Παπανικολόπουλος, Μπατής και Βούλγαρης.

Για το τουρνουά μίλησαν σε συνέντευξη τύπου η οποία δόθηκε στο δήμο Ηρακλείου, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κ. Βαρδαβάς, ο πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Μπράς, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ κ. Μαρκάκης, η αντιπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Μπιζιώτη, ο εκπρόσωπος των καταστημάτων Cosmos κ. Τσικνάκης και ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ κ. Παπαμακάριος.

Στην τοποθέτησή του ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Κώστας Βαρδαβάς τόνισε: «Καλωσορίζουμε όλους όσους βρεθούν για τους αγώνες στην πόλης μας και ευχαριστούμε θερμά αυτούς που βοηθούν για τη διεξαγωγή τους. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την ανταπόκριση του κόσμου και με το σύνθημα “τάπα στη βία”, θέλουμε να φέρουμε τα παιδιά στο γήπεδο και να τα παροτρύνουμε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό που είναι μια διέξοδος, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που ζούμε. Είναι μια σημαντική αθλητική διοργάνωση για την πόλη του Ηραρκλείου και καλούμε μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν ενεργά και να γίνουν κομμάτι αυτής της εκδήλωσης. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΠΣΑΚ Μανόλη Παπαμακάριο για την ανταπόκρισή του, αλλά και τα καταστήματα cosmos για τη σημαντική βοήθειά τους».

Ακολούθως ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπράς είπε: «Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που αγαπάμε όλοι μας και είναι μεγάλη χαρά μας που θα βοηθήσουμε και εμείς στη διεξαγωγή του τουρνουά. Είναι κάτι θετικό που χρειαζόμαστε όλοι μας γιατί φέρνει κοντά τους ανθρώπους. Σαν ΟΛΗ θα φιλοξενήσουμε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απέναντι από το φρούριο του Κούλε την Παρασκευή (29/6) το απόγευμα στις 7 μια ομάδα επίλεκτων αθλητών οι οποίοι θα παίξουν και θα μιλήσουν με τον κόσμο που θα βρεθεί εκεί. Το Ηράκλειο αγκαλιάζει τέτοιες διοργανώσεις και ευχόμαστε κάθε επιτυχία και να συνεχίσει να γίνει θεσμός για την πόλη».

Η διοργάνωση θα γίνει υπό την αιγίδα της ΓΓΑ, αλλά και της ΕΟΚ, με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ Μπάμπη Μαρκάκη να είναι αυτός που εκπροσώπησε την ομοσπονδία: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο και τον ΟΛΗ για τη βοήθειά τους στη διεξαγωγή αυτών των αγώνων. Η ΕΟΚ τέτοιους αγώνες τους πραγματοποιεί με ιδιαίτερη επιτυχία πολλά χρόνια τώρα. Πλέον το μπάσκετ στο δρόμο έχει μπει και στο καλεντάρι της FIBA και αναμένεται να γίνει και Ολυμπιακό Άθλημα. Σαν νέο συμβούλιο της ΕΚΑΣΚ θα είμαστε κοντά σε κάθε τέτοια ανάλογη διοργάνωση και θέλουμε και τη βοήθεια όλων των φορέων της πόλης. Έχουμε μεγάλους στόχους και με συνεργασία και βοήθεια όπως αυτή που έχουμε από τον κ. Βαρδαβά, πιστεύω ότι θα τους υλοποιήσουμε».

Οι αγώνες θα γίνουν σε μια από τις κεντρικότερες λεωφόρους της πόλης και αναμένεται να τονώσουν και την αγορά. Για το λόγο αυτό παρούσα στη συνέντευξη ήταν και η αντιπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Παρασκευή Μπιζιώτη, η οποία υπογράμμισε: «Στις μέρες αυτές της κρίσης, τόσο της οικονομικής, όσο και των αξιών που ζούμε, τέτοιες εκδηλώσεις μόνο καλό κάνουν. Προάγουν τον πολιτισμό καθώς ο αθλητισμός είναι σημαντικό κομμάτι του. Ο εμπορικός σύλλογος πάντα υποστηρίζει τέτοιες διοργανώσεις».

Σημαντική βοήθεια στη διοργάνωση παρέχουν τα καταστήματα cosmos, με τον εκπρόσωπό τους Μιχάλη Τσικνάκη να λέει: «Οι αγώνες αυτοί ήταν ένα παιδικό όνειρο θα μπορούσα να πω που είχαμε τόσο εγώ, όσο και ο κ. Βαρδαβάς και με χαρά βλέπουμε πως έγινε πραγματικότητα. Και πέρσι, αλλά και φέτος είμαστε κοντά σε αυτό το τουρνουά, θέλοντας και εμείς να βοηθήσουμε από την πλευρά μας όσο μπορούμε περισσότερο, τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες, σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία σαν αυτή που επικρατεί στην τοπική κοινωνία. Θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τους αγώνες αυτούς ψηλά, ώστε να τους έχουμε στην πόλη μας όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια».

Τέλος ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών Μανόλης Παπαμακάριος, ανέφερε: «Ο ΠΣΑΚ για δεύτερη χρονιά είναι κοντά στους αγώνες αυτούς στο Ηράκλειο, όπου είμαι σίγουρος ότι θα έχουν ανάλογη ίσως και μεγαλύτερη επιτυχία από αυτούς που έχουν ήδη γίνει. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι φέρνουν το μπάσκετ κοντά στον κόσμο και ιδιαίτερα στα παιδιά. Περισσότερο θα ήθελα να απευθύνω τις ευχαριστίες μου σε όλους όσους βρεθούν στα γήπεδα που θα υπάρχουν για να παίξουμε μπάσκετ. Είναι μια ευκαιρία για όλους μας να ξεσκάσουμε και να βρεθούμε κοντά στο άθλημα που αγαπάμε για να το ευχαριστηθούμε».

Οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου, σε 12 μπασκέτες που θα στηθούν κατά μήκος της Λεωφόρου Δικαιοσύνης. Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 29 Ιουνίου με τον αγώνα επίδειξης της ομάδας επίλεκτων με το κοινό, οι οποίοι θα γίνουν στο λιμάνι, απέναντι από τον Κούλε. Οι ώρες των αγώνων είναι, για το Σάββατο 09:00-13:30 και 16:00-20:00 και για την Κυριακή 09:00-13:30 και 16:00-19:00, ενώ θα ακολουθήσουν βραβεύσεις σε όλους τους νικητές.

Οι κατηγορίες αγωνιζομένων είναι ανάλογα με το έτος γέννησης (2002-2004, 2000-2001, 1999, 1998-1997, 1996-1995, 1994-1992, 1991-1981, 1980-1971, 1970+), ενώ υπάρχουν και δύο κατηγορίες όπου στη μία μετέχουν αθλητές του ΠΣΑΚ στα πρωταθλήματα Α1, Α2, Β’ και Γ΄Εθνικής, αλλά και Γυναικών. Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ. Σε όλους τους αγωνιζόμενους θα δοθούν μπλουζάκια, νερό και ισοτονικά και δηλώσεις συμμετοχής θα κατατίθενται με τα έντυπα που θα υπάρχουν στους χώρους των αγώνων.

Από τους διοργανωτές έγινε ιδιαίτερη μνεία σε αυτούς όπου με τις παραχωρήσεις και την προσφορά τους βοηθούν στη διεξαγωγή του τουρνουά, όπως το ΕΚΑΒ, η αστυνομία, τα Ταξί, το ΚΤΕΛ, οι εθελοντές Σαμαρίτες και οι γιατροί όπου θα είναι παρόντες σε όλους τους αγώνες.

sporfm.gr
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.