ΑΕΝ Νεάπολης | Μια όμορφη παρέα, χαίρεται να "παίζει μπάσκετ".

Στην όμορφη κωμόπολη της Νεάπολης Λασιθίου, βρέθηκε το "kritikobasket", παρέα με τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ κ.Μιχάλη Δασκαλάκη, καλεσμένοι της επιτροπής μπάσκετ του συλλόγου, οι οποίοι επαναδραστηριοποίησαν το σύλλογο με μικρούς αθλητές που θα προσπαθήσουν να βρουν διέξοδο στη καθημερινότητα,  ενώ μας αποκάλυψαν ένα μικρό μυστικό...

Ν.Μιχάκος,Ν.Κοφινάκης,Μ.Δασκαλάκης, Μ.Πάτσιος,   
Οι κ.κ. Νίκος Κοφινάκης, Μιχάλης Πάτσιος και Μιχάκης Νίκος, μας υποδέχτηκαν στο ανακαινισμένο κλειστό της Νεάπολης,  εκθέτοντας τα προβλήματα αλλά και τις φιλοδοξίες της περιοχής.

Οκ.Δασκαλάκης και εγώ μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που καταβάλουν οι παράγοντες της περιοχής,  δημιουργώντας άλλη μια κυψέλη μπάσκετ στην Κρήτη αφού το ζητούμενο γι αυτούς είναι να μάθουν μπάσκετ τα παιδιά της περιοχής.
Θέλουν να  δημιουργήσουν (ξανά) Ακαδημία μπάσκετ με σκοπό να συμμετέχει του χρόνου στο τουρνουά  Μινι αγόρια "Π.Βαρζακιάν" της ΕΚΑΣΚ.

Είναι χαρακτηριστικό  ότι για τα 60 περίπου παιδιά που αθλούνται εκεί δεν πληρώνουν καν συνδρομή !!!, κι όλα τα έξοδα τα βάζει από την τσέπη της η Επιτροπή.

Στα σχέδιά τους βρίσκεται και η διοργάνωση το καλοκαίρι street ball με την συμμετοχή του διεθνούς Έλληνα παίκτη της Athletic Bilbao Δ.Μαυροειδή, που η καταγωγή του είναι από το χωριό Βρύσσες, δίπλα στην Νεάπολη.
Στόχος αυτού του τουρνουά είναι να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αγώνες σε όλο τον κόσμο της Νεάπολης.



Τι δήλωσαν τα μέλη της επιτροπής μπάσκετ της ΑΕΝ:
Νίκος Κοφινάκης. "Ανακαινίσαμε το γήπεδο πριν 3 χρόνια απο χρήματα του Δ.Νεάπολης.Έμεινε κλειστό για ένα χρόνο, αλλά αποφασίσαμε να το ανοίξουμε ξανά.Φτιάξαμε με δικά μας έξοδα τον περιβάλλοντα χώρο και όλες τις υποδομές μέσα(Αποδυτήρια, προβολείς, κλπ), και τώρα το γήπεδο πληροί όλες τις προϋποθέσεις.
Στόχος μας οι ελλείψεις που έχει το γήπεδο (φωτεινός πίνακας, χρονόμετρο) να μην υπάρχουν μέχρι την έναρξη των πρωατθ΄ληματος Μίνι Αγόρια της ΕΚΑΣΚ.

Τέλος έχει δρομολογηθεί η υπόθεση για την επαναδραστηριοποίηση του Σωματείου, περιμένοντας την έγκριση της ΕΟΚ".

Μιχάκης Νίκος."Κάναμε πολλές δραστηριότητες φέτος αφού αποτελούν τα μοναδικά μας έσοδα, χωρίς να παίρνουμε συνδρομή από τα παιδιά.φτιάξαμε ημερολόγιο, κόψαμε πίτα,ενώ κάναμε και διαφημιστικά φανελάκια.
Κάνουμε πολύ καλή δουλειά χωρίς να έχουμε τα καλύτερα μέσα. Προσπαθούμε στις υποδομές και η αξιοποίηση των ακαδημιών είναι μονόδρομος. Αποδίδουν καρπούς οι κόποι μας και πρέπει να αξιοποιηθούν τα νέα παιδιά ώστε η ΑΕΝ να στηριχθεί στις υποδομές 

Πάτσιος Μιχάλης."Η Νεάπολη έχει 2500 κατοίκους και μαζί με την ευρύτερη περιοχή αριθμεί 3500.Στο κλειστό αθλούνται 50-60 αγόρια και κορίτσια, με προπονητή τον Ν.Χαβάκη.Προετοιμάζουμε τα μίνι  στη προσεχή σαιζόν της αγωνιστικής περιόδου (Οκτώβριος – Μάιος), για τους οποίους δεν έχει προβλεφθεί, επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.