Ρέθυμνο Aegean | Νίκη τετράδας με το ΚΑΟΔ (98-67).

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο το Ρέθυμνο Aegean, το οποίο επικράτησε με σκορ 98-67 του ΚΑΟΔ κι έμεινε 4ο, έχοντας τον Πανιώνιο αντίπαλο στα πλέι οφ...


Το Ρέθυμνο Aegean ολοκλήρωσε μία ονειρεμένη σεζόν, με μία ακόμα νίκη, καθώς επικράτησε με σκορ 98-67 τον ΚΑΟΔ για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ και θα αγωνιστεί με τον Πανιώνιο στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Ο ΚΑΟΔ ήθελε το "διπλό" για να μπει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, αλλά δεν τα κατάφερε κι έτσι έμεινε 9ος, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το Ρέθυμνο τερματίζοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ.


Οι Κρητικοί τελείωσαν το ματς με 56% στα δίποντα και 49% στα τρίποντα, σκοτώνοντας 17 φορές έξω από τα 6.75μ. τους παίκτες του Καλαφατάκη. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις 25% στα τρίποντα...

Ο αγώνας:
Από το πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα, το Ρέθυμνο Aegean επέβαλε το ρυθμό του και μπαίνοντας δυναμικά στο παρκέ, κατάφερε να προηγηθεί με 12-0 βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για την επικράτησή του. Με ένα δίποντο του Κακαρούδη το Ρέθυμνο βρέθηκε στο +10 (23-13) στο τέλος του α' δεκαλέπτου.

Στη συνέχεια, οι Δραμινοί αντέδρασαν μειώνοντας κάπως στο σκορ, ωστόσο το 19-19 με το οποίο ολοκληρώθηκε η β' περίοδος τους κρατούσε μέσα στο παιχνίδι. Ωστόσο, ο Χαραλαμπίδης στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του ΚΑΟΔ δεν ήταν σε καλή βραδιά και έμεινε στα ρηχά στην επίθεση.

Πάτησε γκάζι το Ρέθυμνο Aegean
Τα πράγματα ήταν ακόμα καλύτερα για το Ρέθυμνο στο β' ημίχρονο. Η ομάδα του Στέργιου Κουφού εξακολούθησε να σκοράρει κατά βούληση έξω από τα 6.75μ. και να έχει τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα. Ο Πέτγουεϊ κάρφωνε με κάθε ευκαιρία, ενώ ο Κρίστμας πυροβολούσε από την περιφέρεια κι έτσι η διαφορά ανέβηκε στους 23 πόντους (70-47), πριν μειώσει σε 73-51 στο τέλος του γ' δεκαλέπτου.

Οι Κρητικοί συνέχισαν με το φρένο πατημένο στην δ' περίοδο και εξακολούθησαν να ανεβάζουν το δείκτη του σκορ... Η διαφορά άγγιξε και το +31 (96-65) λίγο πριν το τέλος του αγώνα και ο Κρίστμας με λέι απ έγραψε το τελικό 98-67.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 42-32, 73-51, 98-67
Ρέθυμνο Aegean(Κουφός): Κρίστμας 23(5), Κούμουλος 6, Μοτσενίγος 9(3), Παπανικολάου 7(1), Τσόχλας, Καλλινικίδης, Δορκοφίκης 2, Κόλεμαν 8(2), Λάτοβιτς 8(2), Πέτγουεϊ 25(2), Δέδας 8(2), Αγγελακόπουλος 2.
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ, Χαραλαμπίδης 5, Αθηναίου, Ιωακειμίδης 2, Μισέλ, Κιτσούλης 4(1), Τσέρανιτς 12(1), Ζάρας 5, Μπάβτσιτς 16(1), Κακαρούδης 17(1), Μπένας, Ράκιτς.(Κουφός): Κρίστμας 23(5), Κούμουλος 6, Μοτσενίγος 9(3), Παπανικολάου 7(1), Τσόχλας, Καλλινικίδης, Δορκοφίκης 2, Κόλεμαν 8(2), Λάτοβιτς 8(2), Πέτγουεϊ 25(2), Δέδας 8(2), Αγγελακόπουλος 2.


Κουφός: "Ζήσαμε μοναδικές στιγμές"
Ο Στέργιος Κουφός τόνισε πως η ομάδα του έπαιξε για το... πονεμένο Ρέθυμνο, έκανε ειδική αναφορά στον κόσμο κι επισήμανε τη συσπείρωση που υπήρξε.
"Eίναι μοναδική στιγμή, η κατάκτηση της τέταρτης θέσης, ως νεοφώτιστη ομάδα στην Α1 και δευτεραθλήτρια της Α2", σχολίασε ο Στέργιος Κουφός και συμπλήρωσε:

"Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Καλαφατάκη, για την πορεία του με τη Δράμα, επίσης νεοφώτιστη στην Α1. Ο κόουτς ήταν πρωτοπόρος του θεαματικού μπάσκετ, με τους Αμπελόκηπους. Για εμάς, στην αρχή της σεζόν ήταν απλησίαστος ο στόχος της τέταρτης θέσης.

Ζήσαμε μοναδικές στιγμές μαζί με τον κόσμο. Όχι απλά είναι ο έκτος παίκτης, αλλά ως ομάδα παίζουμε για αυτόν στο... πονεμένο Ρέθυμνο. Ο Θεός να μας δίνει δύναμη. Παρά τα προβλήματα, με όλους τους τραυματισμούς που αντιμετωπίσαμε, η συσπείρωση ήταν το μυστικό που μας οδήγησε στην επιτυχία, γενικά και σήμερα. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και τους παίκτες μου, που είχαμε άψογη συνεργασία".

Σε ερώτηση για τη συνέχεια και τι μπορεί να πετύχει το Ρέθυμνο, τόνισε: "Η φετινή χρονιά τελειώνει εδώ για εμάς, γιατί είναι δύσκολο να ακολουθήσουμε προπονητικό πρόγραμμα, με τόσους τραυματισμούς και απουσίες. Πάντως, φυσικά και θέλω να προκριθούμε στην Ευρώπη, γιατί όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία την αρπάζεις. Αν όχι στο Eurocup, γιατί το γήπεδο δεν πληροί τις προϋποθέσεις, ας πάμε στο Eurochallenge".

Τέλος, για τη στιγμή που ξεχωρίζει από τη φετινή σεζόν σχολίασε: "Αυτή είναι οι εμφανίσεις με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, στο Ρέθυμνο. Ηταν απόδειξη πως αυτή η ομάδα δεν φτιάχτηκε μόνο για την παραμονή, αλλά και για κάτι παραπάνω".

Καλαφατάκης: "Ήρθαμε να κάνουμε την υπέρβαση"
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καλαφατάκης συνεχάρη το Ρέθυμνο για τη νίκη του και είπε: "Για τη φετινή του πορεία. Είναι ομάδα που όχι μόνο πήρε νίκες, αλλά έπαιξε και θεαματικό μπάσκετ".

Σχετικά με την απόδοση του επισήμανε: "Ήλθαμε να κάνουμε υπέρβαση, για να μπούμε στα πλέι οφ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δίκαια νίκησε το Ρέθυμνο, αλλά η βαριά ήττα με στενοχωρεί.

Σε καμία περίπτωση δεν αμαυρώνει την προσπάθεια των παιδιών όλη τη σεζόν, με το στόχο της παραμονής να υλοποιείται. Εάν η διοίκηση συνεχίσει τη νέα σεζόν, όπως και φέτος ο ΚΑΟΔ έχει πολύ μέλλον στο ελληνικό μπάσκετ".
sport24.gr

Την Τετάρτη 18 Απριλίου ξεκινά η α’ φάση των πλέι οφ της Α1 με τον ΑΓΟΡ να αντιμετωπίζει στο πρώτο ματς στο κλειστό «Μ. Μερκούρη» τον Πανιώνιο στις 4μ.μ. Την ίδια μέρα και ώρα θα γίνει το ματς Κολοσσός-Καβάλα, ενώ οι αγώνες Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός-Άρης θα γίνουν την επόμενη μέρα στις 7μ.μ.
Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε όλο το πρόγραμμα της α΄ φάσης των πλέι οφ, το οποίο έχει ως εξής:

1ο παιχνίδι
18/04
Κολοσσός-Καβάλα (16:00)
Ρέθυμνο - Πανιώνιος (16:00)
19/04
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (19:00)
Παναθηναϊκός - Άρης (19:00)

2ο παιχνίδι 

20/04
Καβάλα - Κολοσσός (17:00)
Πανιώνιος - Ρέθυμνο (19:00)
21/04
Άρης - Παναθηναϊκός (16:00)
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (19:00)

3ο παιχνίδι (αν χρειαστεί) 
22/04
Κολοσσός - Καβάλα (15:00)
Ρέθυμνο - Πανιώνιος (17:00)
23/04
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (19:00)
Παναθηναϊκός - Άρης (19:00)

neakriti.gr




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.