Γυναίκες | Ο Ηρόδοτος έκανε το 2-2 στα Χανιά και ο τελικός στην Αλικαρνασσό.

Μεγάλη νίκη (59-54) για την ομάδα της Δάφνης Σταυρακάκης, που έκανε το 2-2 μέσα στα Χανιά, απέναντι στον ΟΑΧ, και πάει για το "sweep", στον τελευταίο τελικό στην Αλικαρνασσό.Στις μιάμιση  τα ξημερώματα έφυγε ο διαιτητής, (από το Αστυνομικό μέγαρο Χανίων, όπου ανέφερε φραστική επίθεση)  από τον διαιτητή κ.Βαλούρδο !!!.Φάουλ από την ΚΕΔ ΕΚΑΣΚ, αναφέρουν τα "Χ.Ν."...
Διαβάστε την  κριτική από την  εφημερίδα)  Χανιώτικα Νέα.


Ευχαριστούμε  για τις φωτο τον Γ.Σταυριανουδάκη και τα "Χανιώτικα Νέα".
Ο Ηρόδοτος , εκμεταλλευόμενος την χαλαρότητα  της ομάδας του ΟΑΧ (που είχε επαναπαυθεί στο αρχικό 2-0), επικράτησε 59-54  σε ένα πολύ ήσυχο (κατά την διάρκειά του) παιχνίδι, μέσα στα Χανιά επί του ΟΑΧ, κάνοντας το 2-2 στην σειρά των τελικών.Έτσι η ομάδα της της Δάφνης Σταυρακάκης, επαναφέρει τον τελευταίο και κρίσιμο τελικό στην έδρα της, που θα αναδείξει την πρωταθλήτρια Κρήτης.
Μετά το τέλος του αγώνα είχαμε φραστική επίθεση σε βάρος του διαιτητή κ.Βαλούρδου, ο οποίος την ανάφερε  στο Αστυνομικό τμήμα Χανίων.

ΟΑΧ-ΗΡΟΔΟΤΟΣ  54-59
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ 15-16, 11-16 (ημίχ.), 18-06, 10-21


ΟΑΧ (Ελ. Θεοδωράκης): Κουτσουρελάκη 4, Κυβρικοσέου, Τζουγκράκη, Κασσωμένου 4, Φοβάκη, Λαμπιθιανάκη 8, Ζύφι, Κώτσου 14, Φραντζεσκάκη 3, Γαλητσιάνου 16, Φουράκη, Βαρυπατάκη 5.
Ηρόδοτος (Δ. Σταυρακάκη): Γιαλιτάκη 9, Νισταζάκη 8, Κοιλάδη 6, Δακανάλη 2, Βλαχάκη, Πλουμάκη, Μαθιουδάκη 16 (3), Παπαϊωσήφ 14, Δεδελετάκη 4, Δανδουλάκη.



ΟΑΧ | Ετοιμάζει ανακοίνωση, αλλοίωση πρωταθλήματος, πιθανή παραίτηση Γ.Τσουγκράκη, "φταίει" η ΕΚΑΣΚ.

Μία άκρως καυστική ανακοίνωση, που πνέει μένεα κατά της ΕΚΑΣΚ, αναμένεται να εκδώσει ο ιστορικός σύλλογος των Χανίων, που θεωρεί ότι δεν κρατήθηκε η συμφωνία, όσον αφορά τον ορισμό των διαιτητών και θεωρεί ότι έγινε "αλλοίωση πρωταθλήματος".
Σύμφωνα με τους παράγοντες της ομάδας, τα δυο σωματεία και η ΕΚΑΣΚ, είχαν συμφωνήσει για ορισμό διαιτητών από την περιοχή τους, κάθε φορά που ο αγώνας διεξάγονταν στην έδρα τους.
Στον τελευταίο αγώνα δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις, καθώς ορίστηκε ο κ.Βαλούρδος από το Ηράκλειο, πράγμα που εξόργισε τους διοικούντες της Χανιώτικης ομάδας , ωθώντας το μέλος της Ένωσης κ.Γ.Τσουγκράκη  να σκέφεται  παραίτηση από μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚ.
Επί πλέον οι άνθρωποι του ΟΑΧ, ήξεραν ότι η συμφωνία αυτή έγινε στα πλαίσια της οικονομίας στα έξοδα των διαιτητών που κάνει η ΕΚΑΣΚ, μειώνοντας κατά το δυνατό τις μετακινήσεις κριτών-διαιτητών.
Παράλληλα θεωρούν ότι ο εν λόγω διαιτητής, αδίκησε κατάφωρα την ομάδα τους, αφού οι περισσότερες βασικές παίκτριες η είχαν αποβληθεί με 5 φάουλ, (Φοβάκη), η είχαν χρεωθεί με 4, σε αντίθεση με τις παίκτριες του Ηροδότου, που στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα είχαν μόλις έξι ομαδικά.
Επίσης αναφέρουν ότι σε καθοριστικό σημείο, ακυρώθηκε καλάθι του ΟΑΧ, αφού ο διαιτητής σφύριξε  στην ίδια φάση διακοπή (φάση μέσα στην ρακέτα του Ηροδότου), η Νυσταζάκη έπιασε το γόνατό της και ένα δεύτερο μετά μπήκε καλάθι.Ο διαιτητής  ακύρωσε το καλάθι λόγω τραυματισμού  ενώ όπως αναφέρετο οι κανονισμοί ( σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του ΟΑΧ), "διακόπτεται η φάση μόνο σε τραυματισμό στο κεφάλι η σε σοβαρό κίνδυνο της υγείας τους αθλητή.
Επί πλέον (πάντα όπως υποστηρίζουν), σφυρίχτηκαν 27 φάουλ, για τον ΟΑΧ, έναντι 19 του Ηροδότου, ενώ εκτέλεσαν 15 βολές, έναντι 31
Όπως κι αν έχει ο ΟΑΧ σκέφτεται σοβαρά να εκδώσει ανακοίνωση, η οποία να αναφέρει τα γεγονότα.


Η κριτική απο τα Χανιώτικα Νέα.

Μετά από ένα παιχνίδι που είχε ένταση αμέσως μετά τη λήξη του, ο Ηρόδοτος κέρδισε προχθές, στο κλ. Χανίων τον ΟΑΧ (ο οποίος έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία) με 59-54, ισοφαρίζοντας έτσι σε 2-2 τη σειρά των τελικών του παγκρήτιου πρωταθλήματος μπάσκετ γυναικών και πλέον ο τίτλος θα κριθεί στην 5η και τελευταία αναμέτρηση, που θα διεξαχθεί στο κλ. Αλικαρνασσού, αφού η ομάδα του Ηρακλείου, ως πρώτη στην κανονική περίοδο, έχει το πλεονέκτημα της έδρας.
Ο τέταρτος τελικός ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με τις φιλοξενούμενες να ξεφεύγουν 9 πόντους αρχίζοντας το β' ημίχρονο, αλλά τον ΟΑΧ να "γυρίζει" την εις βάρος του κατάσταση και να προηγείται με 6 πόντους στη λήξη της 3ης περιόδου, διαφορά που διατηρούσε μέχρι το 34'. Όμως στο σημείο αυτό "κόλλησε" στην επίθεση, έκανε συνεχόμενα εύκολα λάθη και έτσι ο Ηρόδοτος "έσπασε" την έδρα, γεγονός που τον καθιστά φαβορί για τον τίτλο.
Όπως προαναφέρουμε, με τη λήξη του αγώνα δημιουργήθηκε ένταση, αφού φίλαθλοι του ΟΑΧ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και σύμφωνα με όσα αναφέρει στο φύλλο αγώνος ο διαιτητής Βαλούρδος "... με προπηλάκισαν δυο φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας".
Μάλιστα, ο διαιτητής παρέμεινε στ' αποδυτήρια μέχρι να έρθει η αστυνομική δύναμη που ειδοποιήθηκε και αναχώρησε από το κλειστό μετά από περίπου μια ώρα, συνοδεία δυο μελών της ομάδας "Δίας". Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στη συνέχεια μετέβει στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, όπου κατέθεσε μήνυση κατά τριών ατόμων (δυο για προπηλακισμό και ενός για εξύβριση).
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, μετά το αρχικό 0-2 ο ΟΑΧ προηγήθηκε 8-2, αλλά οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν 11-11 στο 9' και από το σημείο αυτό μέχρι το 17' ο αγώνας πήγαινε σχεδόν πόντο-πόντο, με τον Ηρόδοτο, μετά το 19-19, να έχει το προβάδισμα. Με τη λήξη του ημιχρόνου το Ηρακλειώτικο σωματείο προηγήθηκε 26-32 και αρχίζοντας η επανάληψη έφτασε στο +9 (26-35), όμως ο ΟΑΧ αντέδρασε, βελτιώθηκε στον τομέα των ριμπάουντ (ειδικά στ' αμυντικά, όπου είχε μεγάλο πρόβλημα) και έτσι μπόρεσε, με σερί 14-3 να περάσει ξανά μπροστά στο 29' (40-38), ενώ μέχρι τη λήξη του δεκάλεπτου αύξησε το σερί του, φτάνοντας να προηγείται 44-38.
Η τελευταία περίοδος άρχισε με καλάθι από τον Ηρόδοτο, οποίος στη συνέχεια, με μια βολή, μείωσε 44-41, η Χανιώτικη ομάδα με γκολ-φάουλ βρέθηκε ξανά στο +7 (47-41) και κάπου εκεί ήρθε το... μπλακ άουτ. Λίγο ο εκνευρισμός από τις διαιτητικές αποφάσεις, λίγο τα λάθη στην  επίθεση, έδωσαν στον Ηρόδοτο την ευκαιρία να κάνει ένα 13-0 και να προηγηθεί 47-54 στο 37'30''. Οι γηπεδούχες έκαναν μια τελευταία προσπάθεια ώστε να κερδίσουν και να πάρουν τον τίτλο, μείωσαν 51-54 στο 38' 30'', όμως ακολούθησε άστοχο τρίποντο, αλλά και δίποντο (αφού οι του ΟΑΧ πήραν το ριμπάουντ) και όταν στην επόμενη επίθεση των φιλοξενούμενων έγινε το 51-56, ήταν πλέον φανερό πως θα γινόταν το  2-2. Πράγματι, η τελευταία κόρνα από τη γραμματεία βρήκε την ομάδα του Ηροδότου να πανηγυρίζει τη νίκη με τελικό σκορ 59-54 και τον γηπεδούχο ΟΑΧ να διαμαρτύρεται -φραστικά- για τη διαιτησία.



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΕΙΧΑΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ. Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΚ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗ, ΗΤΑΝ ΕΠΙΒΕΛΗΜΕΝΗ -ΑΠ' ΟΤΙ ΞΕΡΩ - ΛΥΣΗ ΕΞΑΛΟΥ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΧΑΝΙΩΤΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ. ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Autos o valourdos einai polu "kako"paidi telika..........

Ανώνυμος είπε...

FROSO PES ALEVRI=O VALURDOS SE GIREYEI

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ,ΣΕ,ΑΥΤΟΝ,ΠΟΥ,ΕΦΕΡΕ.ΤΑ.ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΩΣ,ΕΔΩ.......ΝΤΡΟΠΗ..ΑΙΣΧΟΣ..ΣΤΟΝ.ΠΑΝΤΑΧΟΥ.ΠΑΡΟΝΤΑ.ΗΘΙΚΟ.ΑΥΤΟΥΡΓΟ....

Ανώνυμος είπε...

Τώρα οι μάγκες θα κάθονται μέσα.......κ θα κοιτούν απέξω!!!!!!!