Τελικός Εφήβων | Η ..παρέλαση, άργησε μια μέρα στο Ηράκλειο.Ο Εργοτέλης πρωταθλητής Κρήτης.

ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ...ΒΑΡΕΩΝ ΟΠΛΩΝ  O ΤΙΤΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ. (ΝΙΚΗΣΕ  66-60 ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ).
Με Σκάνδαλο  Ρεντούμη ...πολυβόλα και Κρουσταλάκη... αντιαεροπορικό , οι Έφηβοι του Εργοτέλη, για δεύτερη συνεχή χρονιά   πρωταθλητές Κρήτης!!! Οι Λιανδράκης, Κουμάκης  ..πολυβόλα του Ηράκλειο και Παπαδούλης (αντιαεροπορικό).Άξιζαν και οι δυο την κούπα!!!
Στο κατάμεστο Λίντο οι έφηβοι του Ηράκλειο και του Εργοτέλη έγραψαν ιστορία.....


Σε έναν αγώνα (τελικό), διαφήμιση (για άλλη μια φορά), οι δυο ομάδες πρόσφεραν πολύ σπουδαίο θέαμα, αντάξιο του ταλέντου τους.Άμυνες, επιθέσεις και συνδυασμούς βγαλμένος από... υπολογιστή, με ρυθμό και ταχύτητα που ταιριάζει μόνο σε μηχανές και με ολοκληρωτικό μπάσκετ που βλέπεις σε ανώτερες κατηγορίες, άφησαν υποσχέσεις για ακόμα καλύτερες βραδιές  στο μέλλον.

Και βέβαια να μην ξεχάσουμε ότι πρόκειται για παιδιά, που από  την  κρισιμότητα του παιχνιδιού, είχαν αρκετό άγχος.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο...μπαρουτοκαπνισμένος και ιδιαίτερα συνηθισμένος σε τέτοιους αγώνες  Χ.Σκάνδαλος, δεν σημείωσε τρίποντο στις έξι προσπάθειες που επιχείρησε. 
Ο Εργοτέλης έδειξε ότι διαθέτει καρδιά πρωταθλητή, ομάδα με μέταλλο,  αφού κι αν βρισκόταν πίσω στο σκορ στην αρχή , ποτέ δεν τα παράτησε το πίστεψε και έκανε την μεγάλη ανατροπή.
Απ την άλλη το Ηράκλειο, ξεκίνησε ιδανικά, έδειξε πάρα πολλές φορές πόσο πλούσιο ταλέντο διαθέτει αυτή η ομάδα και σίγουρα επειδή οι περισσότεροι παίκτες είναι παίδες και Παμπαίδες, το μέλλον τους ανήκει.

Αγωνιστικά και δυο ομάδες ήταν αγχωμένες κάτι που φάνηκε στην τελική τους προσπάθεια (κυρίως), αφού έχασαν πολλά καλάθια. 
Οι γηπεδούχοι με πολύ καλές επιθετικές επιλογές ξεκίνησαν ιδανικά αφού έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 15-11.
 Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε και το δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά οι "κιτρινόμαυροι", ροκάνισαν την διαφορά και ισοφάρισαν  για πρώτη φορά στα 3΄8" πριν το τέλος του ημιχρόνου σε 28-28.Αμέσως όμως ο Κριτσωτάκης με τρίποντο έκανε το 31-28 και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με το Ηράκλειο να προηγείται 36-32.
Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε  στον Εργοτέλη.Οι παίκτες του Α.Χριστοδούλου, μπήκαν αποφασισμένοι και (ξανά) ισοφάρισαν στα 5΄και 28" πριν το τέλος της περιόδου, με τον Καραπιδάκη να ευστοχεί σε μια από τις δυο βολές σε 36-36. Στην επόμενη προσπάθεια ο Εργοτέλης πήρε για πρώτη φορά τα ηνία του σκορ (36-38), στα 4΄και 57" με τον Κρουσταλάκη.
Το προβάδισμα του σκορ του Εργοτέλη επηρέασε ψυχολογικά τους νεαρούς αθλητές των Σηφομιχελάκη-Κυριάκογλου, με αποτέλεσμα από εκείνο το σημείο και μετά να βλέπουν την πλάτη του Εργοτέλη στο σκορ.Είναι χαρακτηριστικό οι ο ο Εργοτέλης ,έτρεξε ένα σερί σκορ 13-2.
Το τελευταίο δεκάλεπτο, ήταν το πιο συγκλονιστικό, το Ηράκλειο επανήλθε κοντά στην διεκδίκηση της νίκης (60-62), αλλά ο Α.Χριστοδούλου "έβγαλε άσσο από το μανίκι" με την  είσοδο του Ρεντούμη, που μάζεψε πολλά ριμπάουντ, ενώ  σημείωσε καθοριστικά καλάθια, δίνοντας την νίκη και το πρωτάθλημα στον Εργοτέλη.
Όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά ξεχώρισαν με  την απόδοσή τους οι Κρουσταλάκης (κορυφαίος, αφού τα έβαλε με όλους τους ψηλούς του Ηράκλειο),  Χ.Σκάνδαλος, Ρεντούμης   και Σπανός.
Από το Ηράκλειο οι Παπαδούλης ( κορυφαίος ποιοτικά παίκτης κατά την γνώμη μας), Λιανδράκης Κουμάκης, και Καλατζής.
Στο περιθώριο των απονομών ο προπονητής των νικητών Α.Χριστοδούλου έδωσε συγχαρητήρια για  την προσπάθεια και των δυο ομάδων, ενώ  εξήρε το πολύ καλό κλίμα του αγώνα, ιδιαίτερα των φίλων των δυο ομάδων.

Δεκάλεπτα: 15-11, 21-21 (ημίχ.), 09-18, 15-16
ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΚΥΡΙΑΚΟΓΛΟΥ Γ.-ΣΗΦΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ Μ.): Σταράκης, Λογοθέτης, Καλαντζής 6 (2τρ., 2ασ., 1λ.4 φ.),  Θεοδωρίδης, Αλετράς 2, Λιανδράκης 15 (1τρ.1ασ.,4ρ., 1λ., 1φ., 2ταπ.) , Κουμάκης 11 (2ρ.1λ.,4 φ.2ταπ.),  Κριτσωτάκης 8 (2), Κολαρετάκης, Φραγκιαδάκης 4, Στρατάκης, Παπαδούλης 14 ( 1κλ., 2λ., 7ρ.,).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Α.): Σπανός 10  (1κλ., 3ρ.,), Σκάνδαλος Γ. 2, Χριστοδόλου (2ρ., 2ασ.), Κοκολάκης 2, Πετράκης 2, Σκάνδαλος Χρ. 18 (6κλ., 3ρ.,4 ασ., 3 φ.), Καραπιδάκης 1, Κοκκιάδης, Παπαδογιαννάκης 5, Ρεντούμης 8 (1τρ. 6ρ., 1φ.), Κρουσταλάκης 18 (8ρ., 1 ασ., 2λ., 4 φ.)


Δηλώσεις Α.Χριστοδούλου:

Το τελευταίο παιχνίδι της τελικής φάσης ήταν πιστεύω και το πιο όμορφο της χρονιάς με  εναλλαγές στο σκορ , καλές φάσεις , πάθος , ένταση και αγωνία μέχρι το τέλος . Σημαντική και η παρουσία του κόσμου που δημιούργησε μια ατμόσφαιρα ντέρμπι.    
 Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα μου διόρθωσε κάποια  λάθη τακτικής του πρώτου παιχνιδιού  και μαζί με  κάποιες μικρές  αλλαγές  στο αγωνιστικό μας πλάνο καταφέραμε να προηγηθούμε όταν λειτούργησε η πίεση , η ανάπτυξη του αιφνιδιασμού , ο περιορισμός της ευστοχίας των αντιπάλων στα σουτ τριών πόντων και ο έλεγχος των ριμπάουντ. Αν ήμασταν πιο εύστοχοι στις βολές (15/ 31)  το παιχνίδι θα κυλούσε διαφορετικά.
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά της ομάδας για την προσπάθεια στις προπονήσεις και για την παρουσία αυτών που επελέγησαν να αγωνισθούν στον αγώνα. Η συνέχεια είναι γνωστή , λίγη ξεκούραση και μετά προετοιμασία για την προκριματική φάση.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε και μας συμπαραστάθηκε. Άλλο ένα ευχαριστώ στους συνεργάτες  Μακράκη Γιώργο και Βισκαδουράκη Γιάννη για την βοήθεια τους καθώς και στους ανθρώπους της διοίκησης που βοήθησαν την ομάδα ο καθένας με τον τρόπο του.
Τέλος θέλω να συγχαρώ την ομάδα του Ηράκλειο για  την αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε  και να ευχηθώ στους αθλητές που συμμετέχουν στην παιδική ομάδα και στους προπονητές τους ότι καλύτερο στο «ταξίδι»  του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ,ΟΜΩΣ,ΣΗΚΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ'ΤΟΙ,ΝΑ'ΤΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

den tha tous to parete poteeee
ma poteeee me poteeee!!!! ergotrela