Ανδρών ΕΚΑΣΚ | "Θρίλερ" στην Ιεράπετρα.Ισοπαλία στο μπάσκετ !!.

Παιχνίδι μεγάλων συγκινήσεων, είχαμε στην Ιεράπετρα, αφού οι γηπεδούχοι και ο Ανδρογέας ήρθαν ισόπαλοι !!! αλλά τη πρόκριση πήραν  στους γηπεδούχους.Γλυκιά ήττα του Φιλαθλητικού.Διαβάστε ρεπορτάζ δηλώσεις...

Θρίλερ στην Ιεράπετρα στο συγκλονιστικότερο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης, αφού οι γηπεδούχοι του Μ.Γαιτανάκη και ο Ανδρογέας του Γ.Πετεινού, πρόσφεραν μεγάλες συγκινήσεις.Τελικά η Ιεράπετρα πήρε την πρόκριση στον...πόντο χάρη στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, που είχε επικρατήσει με 67-66.Στη ρεβάνς το παιχνίδι έληξε ισόπαλο αλλά σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΚΑΣΚ, προκρίνεται η ομάδα με καλύτερη διαφορά πόντων !!!

Στο άλλο παιχνίδι ο Φιλαθλητικός αν και ηττήθηκε με 60-65 από τον φιλότιμο Χάνδακα , η διαφορά του πρώτου αγώνα του έδωσε την πρόκριση στα τελικά.

Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ 45-45
Δεκάλεπτα: 17-18, 12-10, 11-08, 05-09.

Με μεγάλο άτυχο της βραδιάς τον επανέκαμψα Σταματάκη (που δεν σκόραρε στην τελευταία επίθεση της ομάδας του) η Ιεράπετρα πήρε την μεγάλη ισοπαλία-πρόκριση σε ένα παιχνίδι ντέρμπι αφού οι δυο ομάδες ήταν συνέχεια κοντά στο σκορ.

Το παιχνίδι ήταν δυνατό από την αρχή, ενώ και οι δυο ομάδες έδειξαν προσήλωση στην άμυνα.Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ατυχία, να στερηθούν τις υπηρεσίες του (εκ των κορυφαίων) Γ.Δοκιμάκη, που κτύπησε στο πρόσωπο, στα μισά του 1ου δεκαλέπτου.Όταν επέστρεφε δεν μπορούσε να ξαναβρεί το ρυθμό του, ενώ ξανακτύπησε σε μια "σύγκρουσή" του στο 3ο δεκάλεπτο, που τον έβγαλε εκτός αγώνα ουσιαστικά.
Στο συγκεκριμένο (3ο) δεκάλεπτο οι παίκτες του Μ.Γαιτανάκη, εκμεταλλεύτηκαν τον εκνευρισμό και άγχος του Ανδρογέα με αποτέλεσμα να ξεφύγουν ακόμα και με 7 πόντους.Όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γ.Πετεινού, έκαναν  την υπερπροσπάθεια να γυρίσουν το παιχνίδι.Ο Ανδρογέας με πολύ καλή αμυντική λειτουργία, δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να βρίσκουν εύκολα καλάθι, ενώ επιθετικά έβγαλε πολλούς αιφνιδιασμούς με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει και να πάρει προβάδισμα με ένα πόντο 35" πριν το τέλος.Ο Κορνιωτάκης με (1 στις 2) βολή, έφερε το παιχνίδι στα ίσα και 7" πριν την λήξη ο Σταματάκης μέσα από την ρακέτα επεχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και το παιχνίδι έληξε ισόπαλο, δίνοντας την πρόκριση στην Ιεράπετρα.
Στις δηλώσεις του στο kritikobasket.gr ο προπονητής του Ανδρογέα Γ.Πετεινός δήλωσε:

"Ξεκινήσαμε δυνατά το παιχνίδι και ήμασταν αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε την πρόκριση τσα τελικά.Είχαμε την ατυχία να τραυματιστεί ο Δικιμάκης στο πρόσωπο, που μάτωνε συνεχώς με αποτέλεσμα να βγει εκτός ρυθμού και να μην μπορεί να επανενταχθεί στο ματς.
Όταν ξέφυγε η Ιεράπετρα, εμείς με πολύ σθένος, υπομονή και διαρκείς αλλαγές, ισοφαρίσαμε και προηγηθήκαμε.Αναπόφευκτα ο Σταματάκης φέρει τον τίτλο του μοιραίου, αλλά η μπάλα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, ενω ήμασταν σίγουροι για το καλάθι.
Θεωρώ πως έγινε συγκλονιστικό παιχνίδι,αποδείξαμε ότι κακώς μας είχαν ξεγράψει,αφού είχαμε στερηθεί και τις υπηρεσίες των Τερζάκη και Νταμπανιάν, ενώ το χαμηλό σκορ οφείλεται στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία των δυο ομάδων.
Θερμά συγχαρητήρια στην Ιεράπετρα, ελπίζω οι τελικοί να είναι καλά παιχνίδια και να βοηθήσει όλη η μπασκετική Κρήτη, την πρωταθλήτρια ομάδα, για μια καλή πορεία στην ανώτερη κατηγορία του χρόνου".

Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (Γαϊτανάκης Μ.): Κορνιωτάκης 10(1) ,Κοροβέσης  Δημογεροντάκης, Μούτσα 2 ,Ανδρουλάκης 10, Λαγουδάκης 1 , Λυκουρίνος 2 , Ματζαράκης 8(2) , Στρατάκης 12 ,Φραγκιαδάκης . 
ΓΑΣ ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ (Πετεινός Γ.): Δοκιμάκης 5(1) , Αλμπαντάκης 2, Παπαδάκης 6, Δραγάζης ,Αγγελιδάκης 5(1) ,Ζήσιος 9(1) , Σταματάκης 16 ,Παγωνίδης ,Αλεβιζάκης , Χαράτσης 2.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Γ.Σ.-ΧΑΝΔΑΚΑΣ  60-65
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 09-18, 15-14, 18-13, 18-20.


Με ψηλά το κεφάλι αποκλείστηκε ο Χάνδακας, διαγράφοντας τις όποιες μουρμούρες είχαν δημιουργηθεί στο πρώτο παιχνίδι.
Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά από τους φιλοξενούμενους, που ήθελαν να αποδείξουν, ότι το  σκορ του πρώτου αγώνα δεν ήταν το αντιπροσωπευτικό.Έτσι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 18-09.Ο Φιλαθλητικός αντέδρασε , μείωσε και το ημίχρονο έκλεισε στους 8 πόντους για τον Χάνδακα (24-32).
Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στην ομάδα του Μ.Δημητριάδη και έκλεισε στους -3 (42-45).
Οι παίκτες του Δ.Κασαπίδη, όμως ήθελαν την νίκη για αν αποχωρήσουν με ψηλέ το κεφάλι, κάτι που τελικά κατάφεραν.


ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ) : Φασουλάκης 11 (1), Σιαφαρίκας, Χωματάς 9, Καφούσης 6, Χαραλαμπάκης, Μυλωνάκης 2, Παπασταματάκης 9 (2), Χισκάκης 12, Κουμιανάκης 7 (2), Ουρανός 2, Σαπουτζάκης 2.
ΧΑΝΔΑΚΑΣ (Δ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ) : Τσεπαπαδάκης 6 (1), Βισκαδουράκης 6, Μπαξεβάνης, Συντιχάκης 8 (1), Κουτρούλης 2, Σηφάκης 9 (1), Μήτσης 6, Καπετανάκης, Μουδάτσος 20 (3), Βεργετάκης 8.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο δικαιότερος τελικός ! Ο Ανδρογέας παραλίγο την έκπληξη. Θα έδινα λογο ροστερ φαβορί τον Φιλαθλητικό ομως με προβληματίζει οτι η Ιεράπετρα ειναι πολύ πειθαρχημένη και πιο αθλητική ομάδα.

Ανώνυμος είπε...

ο αγώνας ανδρογέας ιεράπετρα μαλλον είναι ο μοναδικος στην ιστορια του μπασκετ που λήγει ισοπαλία.απορρώ ποιος πραγματικά σκέφτηκε οτι δε χρειάζεται να παιχτεί παράταση...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΟΛΙΓΟ Ο ΧΑΝΔΑΚΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.ΕΚΕΙ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ.ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΛΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΣΤΟΧΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΡΙΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Όντως έχω παρατηρήσει ότι στα 4άρια σας φωνάζει περισσότερο...