Ανδρών ΕΚΑΣΚ | Εισιτήριο για τελικούς πήρε "Φιλαθλητικός".

Με επιβλητική εμφάνιση και εμφατική νίκη, ο Φιλαθλητικός επικράτησε του Χάνδακα με 68-48 στους πρώτους αγώνες της ημιτελικής φάσης των Ανδρών της ΕΚΑΣΚ. Στο άλλο παιχνίδι είχαμε ντέρμπι με την Ιεράπετρα να κερδίζει στον πόντο τον Ανδρογέα.Δείτε φωτογραφίες του αγώνα δεξιά κάτω από το  boxMatchCenter.αλλά και βίντεο..

Σπουδαία παιχνίδια είχαμε στην Αλικαρνασσό, για την "πρώτη πράξη " στα ημιτελικά των Ανδρών της ΕΚΑΣΚ.
Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι, η Ιεράπετρα επικράτησε στο τέλος επί του Ανδρογέα, με την ελάχιστη διαφορά του ενός πόντου με 67-66.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, με εναλλαγές στο σκορ, και δυνατές μονομαχίες ,αποζημιώνοντας τον (πολύ) κόσμο που παραβρέθηκε.
"Κλειδί" της νίκης για το σύνολο του Μ.Γαιτανάκη ήταν ο Στρατάκης, (που απέδειξε ότι είναι ο καλύτερος ψηλός της κατηγορίας), αφού εκτός από τους 18 πόντους που σημείωσε (με ένα τρίποντο), πήρε τα περισσότερα ριμπάουντ, ενώ έδωσε και αρκετε΄ς ασίστ στους συμπαίκτες του.
Πολύ κοντά σε απόδοση για τους νικητές ήταν και ο Λικουρίνος με τους καθοριστικούς πόντους που σημείωσε, ενώ σπουδαία δουλειά στο επιθετικό κομμάτι είχε και ο Κορνιωτάκης (αφού σημείωσε 15 πόντους), αθόρυβα.
Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι "γερόλυκοι" Γιώργος Δοκιμάκης, σημειώνοντας 23 πόντους με πέντε βόμβες από τα 6.75, ξεδιπλώνοντας το σπουδαίο ταλέντο του.
Επίσης ο συγκινητικός Σταματάκης και ο Ζήσιος.

Μετά το παιχνίδι ο προπονητής του Ανδρογέα Γ.Πετεινός, δήλωσε στο kritikobasket.gr:
"Χάσαμε 16 βολές στο παιχνίδι, ενώ κάναμε 15 λάθη τα έξι από αυτά στα τελευταία λεπτά.Στα τελευταία λεπτά δεν φανήκαμε συγκεντρωμένοι, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος.Δεν κάναμε φάουλ στα τελευταία δεύτερα, δεν ρισκάραμε για να μην αυξηθεί η διαφορά του σκορ.Η Ιεράπετρα είναι ποιοτική ομάδα.Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τον Στρατάκη και σε γενικές γραμμές νομίζω ότι τα καταφέραμε.
Στην Ιεράπετρα θα πάμε να κτυπήσουμε και να πάρουμε το παιχνίδι, που θα μας δώσει την πρόκριση.Πιστεύουμε στην μάδα μας και στους ευατούς μας".

ΓΑΣ ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ-Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 66-67
Δεκάλεπτα: 20-15, 13-24, 21-14 , 12-14

ΓΑΣ ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ (Πετεινός): Δοκιμάκης 23(5) , Αλμπαντάκης 7, Παπαδάκης 5, Δραγάζης ,Αγγελιδάκης 6 ,Ζήσιος 9(1) , Νταμπανιάν 2, Σταματάκης 4 ,Παγωνίδης 6 ,Αλεβιζάκης , Χαράτσης 4 
ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ : (Γαϊτανάκης) : Κορνιωτάκης 14(1) ,Κοροβέσης 2 , Παπαδάκης , Μούτσα 3 ,Ανδρουλάκης 1, Λαγουδάκης 5 , Λυκουρίνος 13(3) , Ματζαράκης 8(1) , Στρατάκης 19(1) ,Φραγκιαδάκης 2.



ΧΑΝΔΑΚΑΣ-ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ   48-68.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-19, 12-17,(ημίχ.) 7-17, 8-15

Με "πατημένο το γκάζι" στο δεύτερο ημίχρονο και εκμεταλλευόμενη την κούραση των Βεργετάκη, Σκουλατάκη, ο Φιλαθλητικός του Μ.Δημητριάδη με όμορφο μπάσκετ που απέδωσε  (και την ποιότητα του υλικού που διαθέτει),, κέρδισε τον Χάνδακα με 68-48, "κλειδώνοντας" (εκτός απροόπτου) την μία θέση στους τελικούς των Ανδρών της ΕΚΑΣΚ.
Ο Π.Κουμιανάκης , ο Νησωτάκης (κυρίως κάτω από το καλάθι) και ο Φασουλάκης,  ξεχώρισαν από τους νικητές.
ΧΑΝΔΑΚΑΣ (ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ Δ.) : Τσεπαπαδάκης 2, Σκουλατάκης 3 (1), Βισκαδουράκης 3, Βαλαμούτσουνος 2, Συντιχάκης, Κουτρούλης 2, Τσαγκαράκης 2, Σηφάκης 3, Μήτσης 2, Καπετανάκης 4, Μουδάτσος 5, Βεργετάκης 20
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  (ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Μ.) : Φασουλάκης 13 (1), Χωματάς 8, Καφούσης, Μυλωνάκης 8 (2), Παπασταματάκης 9, Χισκάκης 4, Κουμιανάκης 8 (1), Ουρανός 4, Νησωτάκης 10,  Σαπουτζάκης.4..

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία παιχνίδια χθές στην Αλικαρνασσό! Ο Φιλαθλητικός ισοπέδωσε τα κουρασμένα παληκαρια του Χανδακα και εδειξε οτι ειναι το πρωτο φαβορί.
Ο Ανδρογέας εσωσε την παρτίδα χαρη στο Δοκιμάκη που ηταν ασταμάτητος , μου αρεσε η Ιεραπετρα γιατί επαιξε σωστό μπάσκετ.
Συγκεντρωτικά ειδα ωραιο μπάσκετ , πολύ καλές διαιτησίες με μοναδική παραφωνία την ελλειψη μικρών , μονο η Ιεράπετρα εβαλε 2-3 παιδάκια.

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Καθάρισε ευκολα ο Φιλαθλητικός, μαλλον θα καθαρίσει και η ιεράπετρα στην έδρα της. Ο Φιλαθλητικός εμφανίστηκε οργανωμένος με γεμάτο ρόστερ και σωστή διαχειρηση απο παγκο, η ιεράπετρα δουλεμένη ομάδα με τον καλύτερο ψηλό και με αρκετους πιτσιρικάδες , ο Ανδρογέας με σουπερ δοκιμάκη καλό ροστερ αλλά με αδυναμία διαχειρισης απο πάγκο , απογοητευσε ο χανδακας που ειχε σε κακη μέρα το μουδάτσο . Μπράβο στους Βεργετάκη ,Χισκάκη ,Κουμιανακη, Σταματακη που ειναι σαν το παλιο καλό κρασί.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Ο ΧΑΝΔΑΚΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ.ΚΡΙΜΑ

Ανώνυμος είπε...

ierapetra:doulemenh omada me poly kalo 5ari an ton kleisoun den vazei oute 40 pontous.
xandakas:vergetakis mexri na kourastei ,moudatsos an parei mpala,ston filathlitiko tous piesan ligo tous asous kai den akoumphse mpala..
androgeas:kalh omada xoris assous omos den mporei,xaramizei ton zhsio ,kai xezoumizei ton dokimakh...

filathlitikos:empeirh omada,doulemenh,kalos proponhths,kai oi diafora ths me tis alles omades einai oi assoi ths:fasoulakhs,xomatas,kanoun thn diafora.


TELIKOS FILATHLITIKOS-IERAPETRA

KAI NOMIZO OTI H EMPEIRIA TOU FILATHLITIKOU KAI H YPEROPLIA STOUS ASSOUS THA KRINEI TON PROTATHLITH...

Ανώνυμος είπε...

Σωστή ή παρατήρηση ...ο Φιλαθλητικος υπερέχει σε βάθος και σε ολες τις θέσεις εκτός απο αυτή του σέντερ σε σχέση με τηνΙεράπετρα που έχει λιγότερες λύσεις

Ανώνυμος είπε...

Τα περαστικά μου στον κόουτς Κασσαπίδη, όπου για ακόμα μια φορά έδειξε πόσο λίγος είναι σαν προπονητής.Δεν κάνει όχι για τοπικό Κρήτης, που το επίπεδο δεν είναι και τόσο υψηλό αλλά ούτε για προμίνι. Όσα κρίσιμα παιχνίδια έπαιξε η ομάδα του φέτος είτε με την Ιεράπετρα για την πρωτιά του ομίλου, είτε τωρα με τον Φιλαθλητικό απλά τα έχασε.
Υ.Γ Καποιος να στείλει υπογλώσσια στον πρόεδρο της ομάδας που φέτος είχε μεγάλες βλέψεις...Κάi να του πει ότι με τέτοιο προπονητή δεν πας πουθενά.

Ανώνυμος είπε...

Κοιτούσα τους πόντους του Χάνδακα. Είναι δυνατόν ο 40χρονος Βεργετάκης να βαζει 20 και οι υπόλοιποι 2 και 4; και μετά λέτε για ανανέωση και κουραφέξαλα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ.ΑΝ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΤΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟ ΚΙΛΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ Η ΚΟΤΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΑΣΙΤΙΑ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΧΑΝΔΑΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο φιλαθλητικος είναι μια πλήρη ομάδα ,εκτός απο τους άσους που είναι πολυ καλοί εχει και τους πιτσιρικάδες που κανουν πολυ δουλειά ιδιαίτερα στην άμυνα...
Μυλωνακη,παπασταματακη,ουρανό,καφουση.....
Για τα 4-5αρια απλά υπάρχει πολυ εμπειρία και δύναμη

Ανώνυμος είπε...

παράγοντας του Φιλαθλητικού είσαι εσύ. Στάνταρ.

Ανώνυμος είπε...

Όχι φίλε μου απλά είμαι απο αυτούς που πάνε στο γήπεδο και βλέπουν και λίγο μπάσκετ ....
Και δεν κάνω κριτική του καναπέ...