Ρέθυμνο Aegean | Προτάθηκαν και εξετάζονται οι Τζερόμ Κόλεμαν και Σερόν Κόλλινς.

Μετά τη φυγή του Ζακ Ράιτ, ο Στέργιος Κουφός και οι συνεργάτες του σχεδιάζουν τη διάδοχη κατάσταση στο Ρέθυμνο Aegean, ενόψει και της συμμετοχής στα πλέι-οφ. Τη δεδομένη χρονική στιγμή δύο είναι τα ονόματα που έχουν προκριθεί και αρέσουν στο 47χρονο τεχνικό....

Ο λόγος για τους Τζερόμ Κόλεμαν και Σερόν Κόλινς. Αμφότεροι είναι Αμερικανοί, με τις περιπτώσεις τους να εξετάζονται πολύ σοβαρά.
Ο Τζερόμ Κόλεμαν (ύψους 1.87, 31 ετών) αγωνίζεται στις θέσεις 1 και 2, έχοντας ως μεγάλο προσόν το πολύ καλό σουτ, ενώ μπορεί να αναλάβει και οργανωτικά καθήκοντα. Ο Αμερικανός διαθέτει εμπειρία από την Ελληνική Α1, καθώς την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλή (34 πόντους κόντρα στον Κολοσσό και 24 κόντρα στην ΑΕΚ), ενώ μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα Ουκρανίας.
Στην πολυετή του καριέρα, τα περισσότερα χρόνια τα πέρασε στην Ευρώπη έχοντας αγωνιστεί στην Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Οντέσα (Ουκρανία), Τρίερ (Γερμανία), Μπρεστ (Γαλλία), Σόλνα Βίκινγκς (Σουηδία), Νεπτούνας (Λιθουανία), Λεβαλουά (Γαλλία), Γκυοάρος Ντε Λάρα (Βενεζουέλα) και σε ομάδες του CBA. Είναι απόφοιτος του κολεγίου Ράτγκερς του Νιου Τζέρσεϊ.

Πιο ελκυστική και δύσκολη περίπτωση είναι αυτή του Σερόν Κόλλινς (ύψους 1.80, 25 ετών). Ο απόφοιτος του Κάνσας είχε στο κολεγιακό πρωτάθλημα μ.ό. 19 πόντους και 5 ασίστ. Είναι «καθαρός» οργανωτής, με εξαιρετικό σουτ και πάρα πολύ γρήγορος. Τη σεζόν 2010-11 έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και αγωνίστηκε στο NBA σε 16 ματς με τους Σάρλοτ Μπόμπκατς και στη συνέχεια βρέθηκε στο NBDL με τους «Maine Red Claws» έχοντας μ.ό. 12 πόντους και 3,2 ασίστ.
Στα μέσα της σεζόν, επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Λιέτβους Ρίτας (Λιθουανία), παίρνοντας τη θέση του τραυματία Ελ-Αμίν, ενώ αγωνίστηκε και στην Ευρωλίγκα. Η χρονιά για τον Κόλλινς ολοκληρώθηκε στο Πουέρτο Ρίκο, φορώντας τη φανέλα της πιο γνωστής ομάδας της χώρας, των «Quebradillas Pirates». Τη φετινή χρονιά (2011-12) αγωνίζεται στη γειτονική Τουρκία, με την Χασετέπ, η οποία βρίσκεται στην 11η θέση του πρωταθλήματος, με τον Αμερικανό να πραγματοποιεί πάρα πολύ καλές εμφανίσεις.
Σίγουρα, η περίπτωση του Κόλλινς είναι πιο δύσκολη αλλά πάρα πολύ ελκυστική. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, μεγάλο φαβορί είναι ο Κόλεμαν, εάν κι εφόσον δεν προκύψει κάτι εξαιρετικό τις επόμενες ημέρες.
Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου (16.00) θα διεξαχθεί το ματς Άρης-Ρέθυμνο Aegean
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ, αποφασίστηκε πως το εκτός έδρας παιχνίδι του Ρέθυμνο Aegean κόντρα στον Άρη στο «Αλεξάνδρειο» δεν θα γίνει το Σάββατο αλλά τη Δευτέρα στις 16.00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ-3. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής: «Ο ΕΣΑΚΕ σας ενημερώνει ότι ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Άρης και Ρέθυμνο AEGEAN της 25ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 και ώρα 16:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ3».
Από κει και πέρα, για την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η απολογία του Ρέθυμνο Aegean στον αθλητικό δικαστή, για το συμβάν στο ματς με τον Κολοσσό Ρόδου στα 22’’ πριν το τέλος, όταν ένας φίλαθλος μπήκε στο παρκέ και μετέπειτα «ήρθε στα χέρια» με τον Γεωργαλή, του οποίου κρατήθηκε το δελτίο εξαιτίας της αντίδρασής του.
rethnea.gr
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.