Ρέθυμνο Aegean | Και τετράδα και το πάνω χέρι, κόντρα στον Κολοσσό ( 76-70).

Διπλό το… καλό για την ομάδα του Στέργιου Κουφού, καθώς με το ροζ φύλλο αυτό ανέβηκε στην τέταρτη θέση, ενώ παράλληλα υπερκάλυψε και τη διαφορά των τριών πόντων, με την οποία είχε χάσει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου (93-90).
Με τους Πέτγουεϊ, Ράιτ και Κρίστμας να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση, το Ρέθυμνο Aegean νίκησε τον Κολοσσό Ρόδου με σκορ 76-70, για την 24η αγωνιστική της Α1....


Η «Big Three» των Ρεθυμνιωτών σημείωσε συνολικά 55 πόντους.
Λίγο πριν το τέλος του ματς, αποβλήθηκαν οι Τσάμης, Κρίστμας και Γεωργαλής, καθώς μετέτρεψαν σε… ρινγκ το παρκέ. Μάλιστα, αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Λαμάρ Ράιτ με τη φανέλα του ΑΓΟΡ, όπου ο Αμερικανός αποχαιρέτησε την ομάδα του Ρεθύμνου έχοντας 23πόντους, 7 ριμπάουντ, 5ασίστ και 4 κλεψίματα.
Το ματς
Η αναμέτρηση του ΑΓΟΡ με τον Κολοσσό ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημά της, με το σκορ να είναι κλειστό. Στα μέσα της πρώτης περιόδου οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 4-0, με το οποίο έφτασαν στο +5 (9-4) και κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους μέχρι και ένα λεπτό πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο, το τρίποντο του Γεωργαλή έκανε το 13-13, όμως προς το τέλος, τα καλάθια των Κρίστμας και Ράιτ έφεραν τους γηπεδούχους στο 18-13, με αυτό να είναι και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.
Όπως έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο ο ΑΓΟΡ. Οι παίκτες του Στέργιου Κουφού έτρεχαν ένα επιμέρους σκορ 8-2, στα πρώτα τρία λεπτά, με αποτέλεσμα να πάνε στο +9 (26-15), ενώ στης συνέχεια ο Πέτγουεϊ πήγε τη διαφορά των γηπεδούχων ακόμα και στο +10 (28-18). Όμως, οι Τσάμης και Μπόικιν επανέφεραν τον Κολοσσό στο παιχνίδι, μειώνοντας στους τρεις πόντους τη διαφορά (31-28), ενώ με το καλάθι του Χάτεν πέρασαν μπροστά (31-32), με το σερί τους να έχει φτάσει το 11-0 (από το 31-21). Το παιχνίδι είχε «ανάψει» για τα καλά, με το σκορ του πρώτου ημιχρόνου να διαμορφώνεται στο 36-36.
Στα δύο πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου το ματς εξακολουθούσε να είναι στην ισοπαλία (39-39). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ΑΓΟΡ έκανε επιμέρους σκορ 8-2, με αποτέλεσμα να πάρει διαφορά έξι πόντων (47-41), την οποία διατήρησε μέχρι τα μισά (50-44). Ο Κολοσσός δεν πτοήθηκε από την «έκρηξη» των γηπεδούχων, καθώς με ένα σερί 6-0 ανέκτησε το προβάδισμα, κάνοντας το 50-52.
Το ντέρμπι καλά κράτησε και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, με τον Κολοσσό να διατηρείται μπροστά μέχρι και τα μισά της περιόδου (61-62). Σε εκείνο το σημείο ο ΑΓΟΡ, με «όπλο» την καλή του άμυνα, έτρεξε ένα σερί 8-0 κάνοντας στο 69-62, αφήνοντας –χωρίς καλάθι- τους Ροδίτες, για περίπου τέσσερα λεπτά. Αυτό ήταν και το «κλειδί» του Ρεθύμνου για να φτάσει στο ροζ φύλλο, καθώς απέμενε μόλις ένα λεπτό για τη λήξη. Το ροζ φύλλο είχε χαθεί για τους Ροδίτες, ωστόσο προσπαθούσαν να μη χάσουν με διαφορά περισσότερη των τριών πόντων, με την οποία είχαν επικρατήσει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου (93-90). Τελικά, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν ούτε αυτό, με τους γηπεδούχους να νικούν με σκορ 76-70.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.