Απάντηση της ΕΚΑΣΚ στον ΣΥΔΚΑΚ.

Η ΕΚΑΣΚ  απάντησε στην επιστολή του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης.Τι ανακοίνωσε στα σωματεία-μέλη της ...

          Σχετικά με την επιστολή του ΣΥΔΚΑΚ, στην οποία αναφέρεται ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα απέχουν από   τους αγώνες του τριημέρου 18-19-20/2/2012, η ΕΚΑΣΚ οφείλει να διευκρινίσει για τις αιτιάσεις της αποχής, προς αποκατάσταση της αλήθειας:


 1.Η επιβληθείσα ποινή προς το σωματείο  "Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ" , είναι η προβλεπόμενη από τον κανονισμό της ΕΟΚ, και ως εκ τούτου η άποψη του Συνδέσμου για αυστηρότερη ποινή, αποτελεί δικιά τους επιθυμία και μόνο


2.Όσον αφορά στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο παιχνίδι εφήβων ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΗΡΟΔΟΤΟΣ η Ένωση παρέλαβε το Φ.Α. και την έκθεση των διαιτητών μόλις χθες, συνεπώς είναι τουλάχιστον άκαιρη η βιασύνη του Συνδέσμου για την επιβολή ποινών αφού πρέπει να τηρηθούν κάποιες διαδικασίες βάσει κανονισμών.


3.Θεωρώντας ότι, όλοι (αθλητές- παράγοντες – προπονητές ) υπόκεινται σε έλεγχο και σε επιβολή ενδεχόμενων ποινών, δε νομίζουμε ότι πρέπει να εξαιρούνται οι διαιτητές από αυτόν τον κανόνα.


Η ΕΚΑΣΚ κινούμενη βάσει των ενδεδειγμένων διαδικασιών (γνωμοδότηση Νομικού συμβούλου της ΕΟΚ και του αντιπρόεδρου της) κοινοποίησε την παραπομπή των διαιτητών(ως αξιολογημένοι) του αγώνα ΕΡΓΟΤΕΛΗ- ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ τόσο στην ΚΕΔ/ΕΚΑΣΚ όσο και στην ΚΕΔ/ ΕΟΚ , για παραλήψεις τους.


Αυτό αποτέλεσε και το σημείο τριβής με τον σύνδεσμο διαιτητών και μας παραπέμπει στο να αντιληφθούμε την διάθεση τους, να παραμένουν στο απυρόβλητο από κάθε τιμωρία και κριτική.


Η συγκεκριμένη αποχή δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για τη διεξαγωγή και την έγκαιρη λήξη των πρωταθλημάτων, ανατρέποντας ένα οριακό χρονικά καλεντάρι αγώνων, σε σχέση με τα γήπεδα και τις ημερομηνίες, με κίνδυνο να μην ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.


Δεν διακατεχόμαστε από καμμία εμπάθεια προς τα μέλη των διαιτητών και θεωρούμε ότι πρέπει να καλλιεργούμε όλοι μας πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης για το καλό του μπάσκετ.


Ολοκληρώνοντας τονίζουμε ότι, η ΕΚΑΣΚ ενεργεί πάντα σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις διατάξεις και με πνεύμα ισονομίας απέναντι σε όλα τα σωματεία και τους φορείς του αθλήματος.



Επίσης η ΕΚΑΣΚ, έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση, στα σματεία-μέλη της:
Προς: Σωματεία- Μέλη ΕΚΑΣΚ


           Μετά την χθεσινή απόφαση αποχής των διαιτητών από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου, η ΕΚΑΣΚ ενημερώνει τα σωματεία για την αναβολή των αγώνων, της 18ης-19ης και 20ης Φεβρουαρίου 2012.


          Η Ένωση έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να μεταπείσει την διοίκηση του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ., επισημαίνοντας τις συνέπειες και τις προεκτάσεις της απόφασης αυτής, η οποία θα προκαλέσει προβλήματα και διαφοροποιήσεις στα προγράμματα των πρωταθλημάτων, (ιδιαίτερα σε αυτά των μικρών  ηλικιών), τα οποία κινδυνεύουν πλέον να μην περατωθούν έγκαιρα και μέσα στις προθεσμίες που έχουν τεθεί από την Ε.Ο.Κ.


          Η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. εκφράζει την λύπη της,για το ότι οι προσπάθειες και οι κόποι των σωματείων καθώς και η αγωνία των αθλητών που δεν φταίνε σε τίποτε, δεν αναγνωρίζονται.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tha eprepe na ntrepontai kapooi apo to syndesmo ayto twn dietitwn....den exoun timwrithei pote ena synexeia prokaloun me ta sfirigmata tous kai me tis apofaseis tous allwste to oti timwrithikan mono apo thn ekask enw exoun syndrmaei sthn dimiourgia episodeiwn se paixnidia ektos krhths nomizw oti prepei na leei kati...aytoi oi kyrioi prepei na anrwtithoun pws afinoun kapious na sfirizoune kai giati epitelous dne timwrountai otan einai kakoi>>>ntroph kai mono !!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον ανώνυμο.Στα Εθνικές κατηγορίες,είναι κότες.
Και πολύ σωστά, γιατί δεν τιμωρούνται όταν έχουν άσχημη απόδοση ;

Ανώνυμος είπε...

ΔΡΆΤΤΟΜΑΙ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 1ο ΑΝΩΝΥΜΟ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ.
ΕΙΜΑΙ (ΜΙΚΡΟ) ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΑΝΔΡΩΝ ΤΗΣ ΕΚΑΣΚ.
ΕΡΩΤΩ ΣΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΒΡΕΘΏ ΠΟΤΕ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΑΣΚ, ΘΑ ΤΟ ΡΩΤΗΣΩ ΕΥΘΕΩΣ:
"ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ;
ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΗ, ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΟΠΩΣ ΕΔΩ Η ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ;
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥΣ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ,ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ?Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ?

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΚ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ναι υπάρχει σκοπιμότητα. Ο Μαικ παίρνει τα λεφτά και τα δίνει λέει στους παλιούς διαιτητές. Ουσιαστικά τα ελέγχει εκείνος και τους κρατα ολους στο χέρι. Αποτέλεσμα: οι νέοι δεν πληρώνονται και κάποιοι καλοί (Κατσανεβακης αποχωρούν).