Ρέθυμνο Aegean | ΠΕΤ(γουεϊ)Α προς πλέι οφ !!!

Την 5η του εντός έδρας νίκη στη φετινή Basket League ΟΠΑΠ πέτυχε το Ρέθυμνο Aegean, το οποίο επιβλήθηκε με 88-83 του Άρη για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος οι οποίοι μπάινουν σε τροχιά πλει οφ αν και είναι νωρίς ακόμα για προγνωστικά.Η ομάδα του Στέργιου Κουφού ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και κατάφερε να αντισταθεί στις αντεπιθέσεις του Άρη, δείχνοντας πάθος και ψυχή σε κρίσιμα σημεία....


Το Ρέθυμνο μάλιστα κέρδισε σε μία μέρα που ήταν νευρικό από τη γραμμή των βολών (10/20) με ποσοστό μόλις 50% την ίδια στιγμή που ο Άρης είχε 24/29 και 83%. Οι Κρητικοί έτρεξαν στον αιφνιδιασμό (4/5) κι είχαν περισσότερα διαστήματα με καλή αμυντική λειτουργία μέσα στο παιχνίδι.


Ωστόσο το μεγάλο όπλο και πάλι για την ομάδα του Στέργιου Κουφού ήταν το τρίποντο. Με τα πέντε σουτ τριών πόντων άλλωστε που πέτυχαν οι παίκτες στο δ' δεκάλεπτο "καθάρισαν" το ματς κι έφτασαν στην τελική επικράτηση.

Ο αγώνας:

Με τον Πέτγουεϊ να σηκώνει το βάρος στην επίθεση στο ξεκίνημα του αγώνα, το Ρέθυμνο βρέθηκε μπροστά στο σκορ (5-2, 7-4), και μάλιστα έχτισε μια διαφορά 5 πόντων (12-7), παίζοντας και καλή άμυνα. Οι Κρητικοί διατήρησαν την υπέρ τους διαφορά (16-10) και ολοκλήρωσαν το α' δεκάλεπτο, προηγούμενοι με σκορ 18-13.

Η διαφορά στα ριμπάουντ (13-6) ήταν καταλυτική υπέρ του Ρεθύμνου, ενώ η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή είχε προλάβει να κάνει μέσα σε 10 αγωνιστικά λεπτά ήδη 6 λάθη.

Φορτσάτος μπήκε στη β' περίοδο ο Άρης ο οποίος πήρε σουτ έξω από τα 6.75μ. και με τους Βεργίνη, Ταπούτο να ευστοχούν σε διαδοχικά σουτ, κατάφερε αρχικά να ισοφαρίσει (19-19) και στη συνέχεια να πάρει το προβάδισμα (22-24). Ακολούθησε σερί 6-0 από το Ρέθυμνο με τον Παπανικολάου να αναλαμβάνει δράση στο σκοράρισμα και να πετυχαίνει 11 συνεχόμενους πόντους για το Ρέθυμνο.

Πάντως, ο Άρης με τους Ντέιβις και Κρούσιτς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 30-30 στο 15', ενώ τρέχοντας τελικά ένα επιμέρους 9-2 το 30-27 μετατράπηκε σε 32-36. Ο Κρούσιτς μάλιστα έφερε τους φιλοξενούμενος στο +6 (34-40), πριν το Ρέθυμνο φύγει για τα αποδυτήρια στον πόντο (39-40).

Έδειξε ψυχή το Ρέθυμνο

Στην επανάληψη, ο Άρης έτρεξε και πάλι αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους και ξέφυγε με διαφορά 6 πόντων (41-47). Με τους Ντέιβις και Μάλντροου μάλιστα, ο Άρης βρέθηκε και στο +9 (48-57) στο 27ο λεπτό του αγώνα, δείχνοντας να έχει επιβάλει πλήρως το ρυθμό του. Πάντως, η ψυχραιμία των Κρητικών αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς ροκάνισαν τη διαφορά και μάλιστα με τρίποντο του Τσόχλα πέρασαν μπροστά στο σκορ (64-61).

Το επιμέρους 18-7 του Ρεθύμνου στο τελευταίο τρίλεπτο του δεκαλέπτου έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Στέργιου Κουφού να μην μπουν στο δ' δεκάλεπτο υπολειπόμενοι στο σκορ.

Στο δ' δεκάλεπτο, με όπλο και πάλι το τρίποντο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 67-64 και 70-67, όμως ο Άρης με βολές του Ταπούτου, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα (72-74) στο 35'. Ωστόσο, οι Κρητικοί μίλησαν και πάλι από τα 6.75μ., απ' όπου με τρίποντη βόμβα του Κρίστμας πήραν ψυχολογικό προβάδισμα και πάλι (75-74). Οι Λάτοβιτς και Κρίστμας ήταν καθοριστικοί στο τέλος και έτσι γράφτηκε το τελικό 88-83.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 39-40, 64-64, 88-83

Ρέθυμνο (Κουφός): Κρίστμας 16(3), Κούμουλος, Παπανικολάου 13(3), Ράιτ 6, Τσόχλας 10(3), Καλλινικίδης 5(1), Δορκοφίκης, Τζόνσον 2, Λάτοβιτς 15(3), Πέτγουεϊ 18(1), Δέδας, Κατσαρές 3.

Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραϊδής 2, Κερούς, Ταπούτος 13(1), Τζέιμς 14(1), Τσαϊρέλης 2, Ντέιβις 19(4), Κρούσιτς 12, Μπόγρης 3, Μάλντροου 5, Τσαλδάρης 5(1), Βεργίνης 8(2).

Κουφός: "Το γνωστό δίλεπτο που σκοτώνει"

Ευχαριστημένος τόσο από την αγωνιστική εικόνα του Ρεθύμνου όσο και από την 6η του φετινή νίκη του ήταν ο Στέργιος Κουφός. Αλεξανδρής: "Θέλαμε να ρεφάρουμε"
Απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έκανε το Ρέθυμνο στο παιχνίδι με τον Άρη και τη νίκη του με σκορ 88-83 για την 12η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ παρουσιάστηκε ο Στέργιος Κουφός στη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Έλληνας προπονητής του Ρεθύμνου τόνισε ότι η ομάδα του είναι πλέον πολύ κοντά στον αρχικό της στόχο που δεν ήταν άλλος από την παραμονή στην κατηγορία, ενώ αναφέρθηκε και στο εκπληκτικό δίλεπτο του Ρεθύμνου.


"Όλοι έχουμε μεγαλώσει με τι επιτυχίες του Αλεξανδρή και του Άρη, καταφέραμε να κερδίσουμε στο τέλος και πλέον η παραμονή είναι πολύ κοντά μετά τις έξι νίκες", υπογράμμισε ο Στέργιος Κουφός και συνέχισε:

"Για τον Άρη είναι μεγάλο κέρδος ο Σωτήρης Μανωλόπουλος τον οποίο γνωρίζω, ήμασταν συμπαίκτες και ξέρω ότι κάνει εξαιρετικό δίδυμο με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Ο Άρης αν εξαιρέσουμε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, είναι η μοναδική ομάδα που είχε το προβάδισμα στο Ρέθυμνο και ήταν ανταγωνιστική.

Εμείς όμως πιάσαμε το γνωστό μας δίλεπτο στο οποίο μπορούμε να σκοτώσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο. Όλοι θέλουμε τον Άρη να δείξει καλύτερο πρόσωπο και να είναι στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας".

Αλεξανδρής: "Πληρώσαμε την απώλεια συγκέντρωσης"

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής από την πλευρά του στάθηκε στην απουσία συγκέντρωσης όταν η ομάδα του προηγήθηκε με 9 πόντους, που δεν την επέτρεψε να διατηρήσει την υπέρ της διαφορά.

"Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ήμασταν κοντά στο μεγαλύτερο διάστημα, ελέγχαμε τον ρυθμό, φτάσαμε να προηγούμαστε μέχρι 9 πόντους. Η ομάδα έχασε την συγκέντρωση της και αυτό το πλήρωσε", σχολίασε ο προπονητής του Άρη και πρόσθεσε:

"Το Ρέθυμνο είχε ένα καλό αγωνιστικό ρυθμό και όταν κάνεις τέτοια λάθη απέναντι στο Ρέθυμνο τα πληρώνεις. Δεχτήκαμε πολλά τρίποντα, χάσαμε κάποια κρίσιμα ριμπάουντ και εκεί πιστεύω κρίθηκε το ματς. Ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό από τα τρίποντα το Ρέθυμνο. Στεναχωρηθήκαμε γιατί με μία νίκη εδώ θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει κάποιες ομάδες που είναι πιο ψηλά από εμάς και να ρεφάρουμε το κακό ξεκίνημα.

Δεν απογοητευόμαστε, έχουμε νέα παιδιά. Ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος και θα πρέπει να ανακάμψουμε για να φανούμε καλύτεροι στην συνέχεια και να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας στην Ευρώπη. Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο. Είναι μία ομάδα που φανερώνει υγεία και ο κόσμος έδωσε το κάτι παραπάνω πάντα σε κόσμια πλαίσια".

Όσο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος είπε: "Η κορυφή είναι τα τελευταία χρόνια είναι ένα εμπόδιο για κάθε ομάδα. Την διεκδικούν μόνο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Από την τρίτη μέχρι τις τελευταίες θέσεις γιατί εγώ δεν ξεγράφω καμία ομάδα, ούτε το Μαρούσι που μπορεί να ανακάμψει γιατί έχει έμπειρους παίκτες, από την τρίτη θέση μέχρι και την δέκατη γίνεται ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Έχει ξεχωρίσει ο Κολοσσός γιατί είχε ένα κορμό από πέρυσι. Η ομάδα φέτος που μου έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση βάση αποτελεσμάτων είναι το Ρέθυμνο".

Τέλος, ο Χρήστος Ταπούτος επισήμανε: "Για 30 λεπτά είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως, κάποια λάθη μας λόγω έλλειψης συγκέντρωσης έδωσαν την ευκαιρία στο Ρέθυμνο να γυρίσει το παιχνίδι.

Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη και να φτάσουμε κάποιες ομάδες που είναι πιο ψηλά από εμάς. Πλέον γίνεται επιτακτική η ανάγκη για νίκη με το Περιστέρι για να κλείσουμε καλά τον πρώτο γύρο. Συγχαρητήρια στο Ρεθυμνο για την νίκη κι εύχομαι να συνεχίσει έτσι".
Πηγή : "sport24.gr"
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.