Το Ρέθυμνο Aegean άγγιξε το θαύμα !!! (90-93 έχασε από τον Κολοσσό).

Άγγιξε το θαύμα το σύνολο του Στέργιου Κουφού στην Ρόδο, απέναντι στο πολύ καλό συγκρότημα του Β.Φραγκιά και έχασε στην παράταση με (73-73 κ.α) με 93-90...


Στην αυλαία του πρωταθλήματος για το 2012, η ευχάριστη έκπληξη της φετινής Α1, με τον διόλου ευκαταφρόνητο Ρέθυμνο Aegean , ο οποίος φρόντισε να... δείξει τα δόντια του κόντρα στον Παναθηναϊκό οι Κρητικοί κοίταξαν στα μάτια τους Ροδίτες, και δεν είναι υπερβολή να πούμε οτι το Ρέθυμνο έφυγε δυσρεστημένο απο την εξέλιξη του σκορ.



(sport24.gr)Σε ένα παιχνίδι με υψηλό ρυθμό, πολλές εναλλαγές στο σκορ και... αυτοπεποίθηση από τις δύο ομάδες ο Κολοσσός κατάφερε στην παράταση (73-73κ.α.) να "λυγίσει" την αντίσταση του Ρεθύμνου και να πάρει τη νίκη με 93-90.
Αυτό θα είναι το ένατο θετικό αποτέλεσμα για το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά στη φετινή Basket League ΟΠΑΠ και πέμπτη εντός έδρας νίκη σε αντίστοιχα ματς.
Από τον Κολοσσό Ρόδου ο Χάτεν ήταν καθοριστικός για την ομάδα του, καθώς σημείωσε 27 πόντους, ενώ ήταν εκείνος που πέτυχε σημαντικούς πόντους στην παράταση. Στους 19 σταμάτησε ο Μπόικιν, ενώ 15 είχε ο Χόπσον.
Για το Ρέθυμνο Κρίστμας σημείωσε 25 πόντους και τον ακολούθησαν οι Δέδας και Λάτοβιτς, οι οποίοι έβαλαν 13 και 11 αντίστοιχα.
Ο αγώνας:
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και με τη βοήθεια του κόσμου τους κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα. Οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά βρήκαν λύσεις από την περιφέρεια και κυρίως με τον Άγγελο Τσάμη, με αποτέλεσμα να προηγηθούν στο 5' 10-7, έπειτα από καλάθι του Χάτεν.
Στη συνέχεια, τα πράγματα δεν άλλαξαν οι γηπεδούχοι πίεσαν το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού και κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με πέντε πόντους (16-11).
Ξέφρενος ρυθμός...
Τα πάντα, όμως άλλαξαν στην δεύτερη περίοδο. Ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα και από τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα το σκορ έπειτα από το 18-15 του αρχηγού του Κολοσσού, Αντώνη Ασημακόπουλου να γίνει 24-24 με τους δύο συλλόγους να ευστοχούν μόνο σε σουτ τριών πόντων!
Από εκείνο το σημείο κι έπειτα το Ρέθυμνο έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι και μάλιστα κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο με προβάδισμα τριών πόντων, ύστερα από καλάθι του Κρίστμας.
Στη συνέχεια, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεκολλήσει στο σκορ, καθώς και οι δύο έβρισκαν λύσεις με μακρινά σουτ. Ο Κολοσσός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την παρουσία του κόσμου του και κατάφερε να κλείσει την τρίτη περίοδο με οριακό προβάδισμα ενός πόντους έπειτα από καλάθι του Άγγελου Τσάμη.
Όλα ξεκαθάρισαν στην παράταση!
Το ματς ήταν ντέρμπι και ο ρυθμός και από τους συλλόγους ξέφρενος... Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει και παρότι ο Τσόχλας ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων 15 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Μάρκους Χάτεν ισοφάρισε εκ νέου για τους γηπεδούχους (73-73), με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να οδηγηθεί στην παράταση.
Στην παράταση ο Κολοσσός βρήκε την συγκέντρωση του και κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα με τον Μάρκους Χάτεν κύρια αιχμή του δόρατος των γηπεδούχων, οι οποίοι πήραν τη νίκη με 93-90, καθώς στο τελευταίο σουτ του αγώνα ο Κούμουλος αστόχησε σε προσπάθεια τριών πόντων.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.