Πήγε να κάνει...ξαστεριά στον ..."εξάστερο" (72-77 έχασε το Ρέθυμνο Aegean).

Βαριά η...γαλοπούλα, ήταν στο Ρέθυμνο για τον ΠΑΟ που πέρασε απο την Κρήτη δια πυρός και σιδήρου αφού το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού, έκλεισε την εξαιρετική χρονιά με καταπληκτική εμφάνιση απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδος και Ευρώπης Παναθηναϊκό....

Το Ρέθυμνο είχε τον έλεγχο του αγώνα για ένα ημίχρονο σχεδόν (17 λεπτά) και μάλιστα προηγήθηκε με 31-24, μόλις 3 λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου. 
Με την άμυνα ζώνης "1,2,2", περιόρισε το επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ενώ στην άλλη πλευρά του παρκέ ο Στέργιος Κουφός επέλεξε τον αργό ρυθμό. Ενας παίκτης με την μπάλα, τέσσερις να περιμένουν στα πλάγια και στις περισσότερες περιπτώσεις η κατάληξη ήταν 1 εναντίον ενός ή τρίποντο. Ο Κρίστμας και ο Ράιτ έκαναν καλή δουλειά κι έτσι το Ρέθυμνο Aegean προηγήθηκε, αλλά ο Παναθηναϊκός "ξύπνησε" στο σημείο που βρέθηκε στο -7. Τρία διαδοχικά τρίποντα (Καλάθης, Καϊμακόγλου, Σάτο), άλλαξαν τη ροή του αγώνα και στο ημίχρονο οι πρωταθλητές πέρασαν μπροστά με 31-33!
 Μέχρι τότε, οι Καϊμακόγλου και Μπατίστ κρατούσαν τον Παναθηναϊκό στο ματς, ενώ είναι χαρακτηριστικό οτι ο Διαμαντίδης ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος δίχως σκορ.
Η ομάδα του Στέργιου Κουφού όχι μόνο δεν έχασε την ψυχραιμία της και της επαφή με το σκορ, αλλά συνέχισε να δημιουργεί πολλά προβλήματα στον πρωταθλητή Ευρώπης, σε άμυνα και επίθεση, στο τρίτο δεκάλεπτο (45-45, 25').

Με έξι συνεχόμενους πόντους του πολύ καλού Μπατίστ, ο Παναθηναϊκός πήρε έναν... άερα πέντε πόντων (50-45), δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Με τρίποντα των Διαμαντίδη, Σάτο, οι πράσινοι άνοιξαν την διαφορά τους στους έννεα (56-47, 29'), η οποία ήταν η μεγαλύτερη του Παναθηναϊκού στον αγώνα! Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, έχοντας ένα προβάδισμα οκτώ πόντων (57-49, 30') και παράλληλα σαφές προβάδισμα για την νίκη.

Οι κρητικοί δεν άφηναν τον Παναθηναϊκο να ξεφύγει πρισσότερο, ενώ με δύο συνεχόμενα τρίποντα του εξαιρετικού Λάτοβιτς, μείωσαν την διαφορά στους τέσσερις (61-65, 35'), στα μισά της τελευταίας περιόδου.

Οι πράσινοι συνέχισαν να είναι άστοχοι από την γραμμή των βολών, ενώ οι γηπεδούχοι... πυροβολούσαν από τα 6,75μ., με τον Τσόχλα να μειώνει κι άλλο για το Ρέθυμνο Aegean (64-66), τρία λεπτά πριν το τέλος!

Σε θρίλερ εξελίχθηκαν τα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά με ένα καλάθι (70-68), 1'.40'' πριν την λήξη. Οι γηπεδούχοι πάλεψαν για την νίκη μέχρι το τέλος, αλλάτο κορυφαίο ίσως Ευρωπαικό δίδυμο  οι Μπατίστ και Διαμαντίδης μίλησαν στο τέλος για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι επικράτησαν πολύ δύσκολα με 77-72.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.