1ο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» | Νίκη για το Ρέθυμνο Aegean με 78-66.

Με το παιχνίδι Ρέθυμνο Aegean-Ηλυσιακός (78-66), άνοιξε χθες η αυλαία του τουρνουά «Π. Οικονομάκης» που διοργανώνει η κρητική ομάδα στη μνήμη του Χανιώτη αθλητή. Οι παίκτες του Στέργιου Κουφού κατάφεραν με καλή εμφάνιση για τρία δεκάλεπτα, να πάρουν άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό τους στο Κύπελλο....

Οι Κρητικοί ήταν εντυπωσιακοί για 30 λεπτά και έφτασε σχετικά εύκολα  στη νίκη. Ο Στέργιος Κουφός είχε την ευκαιρία να δει και τα νέα αποκτήματα της ομάδας τους Ράιτ, Τζόνσον και Κατσαρέ, οι οποίοι σε γενικές γραμμές τα πήγαν αρκετά καλά, χωρίς να έχουν πολλές προπονήσεις στα πόδια τους.
Ο Σ.Κουφός εφάρμοσε την γνωστή τακτική, δηλαδή πίεση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του παρκέ, πήραν άριστα στην κυκλοφορία της μπάλας και βρήκαν λύσεις σε όλα τα αμυντικά συστήματα που εφάρμοσε ο Κώστας Φλεβαράκης.
Κορυφαίοι σκορερ οι  Ράιτ,Μίτσελ,Δορκορφίκης με 12 πόντους έκαστος.
Σήμερα  οι Ρεθυμνιώτες  αντιμετωπίζουν στις 19:00. τον Πανιώνιο, ενώ νωρίτερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου των προπονητών του ΑΓΟΡ, του Πανιωνίου και του Ηλυσιακού. 

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Στέργιος Κουφός δήλωσε τα εξής: «Όλα όσα είχαμε σχεδιάσει να δούμε, θεωρώ πως τα είδαμε στο παιχνίδι. Από τη μία η εξαιρετική εικόνα του α’ ημιχρόνου και η προβληματική του δ’ δεκαλέπτου. Έχουμε πολλά πράγματα να διορθώσουμε και μας έκανε καλό ο τρόπος που εξελίχτηκε το ματς».

Διαιτητές: Επιτροπάκης, Χαλαμπαλάκης, Μακρής.
Τα δεκάλεπτα: 19-3, 48-17, 65-37, 78-66
ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN (Στέργιος Κουφός): Μίτσελ 12(3), Μοτσενίγος, Παπανικολάου 9(2), Ράιτ 12, Τσόχλας, Καλλινικίδης 3(1), Δορκοφίκης 12(2), Τζόνσον 2, Λάτοβιτς 6(2), Πέτγουεϊ 8, Δέδας 6 (2), Κατσαρές 8(1).
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Κώστας Φλεβαράκης): Σπανός, Τζόνσον 5(1), Τόντιτς 2, Νάνα 15(1), Χατζής 20(2), Αποστολίδης, Τόμπσον 13(3), Χολ 1, Κασελάκης 2, Τσαμπουρνής, Γαλιώτος 8.

* Με κάθε επισημότητα ξεκίνησε στο κλειστό γυμναστήριο Ρεθύμνου «Μελίνα Μερκούρη» το «1ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Πέτρος Οικονομάκης», με τη συμμετοχή του Ρέθυμνο Aegean, του Ηλυσιακού και του Πανιωνίου. Οι διοργανωτές ακολούθησαν το απαραίτητο τελετουργικό, καθώς αρχικά τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Πέτρου Οικονομάκη, ο οποίος στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα του ΑΓΟΡ. Το «παρών» έδωσαν όλοι οι παίκτες, τα προπονητικά τιμ και μέλη των διοικήσεων και των τριών ομάδων.
-Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ 2011-2012 ξεκινάει την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, με την πραγματοποίηση της κλήρωσης.
-Το Ρέθυμνο Aegean ανακοίνωσε, ότι ο Μόρνινγκσταρ δεν θα συνεχίσει να δοκιμάζεται καθώς δεν έπεισε τον Στέργιο Κουφό. 
Αναμονή για το θέμα του Μπόγρη

Δεν συζητήθηκε καν η υπόθεση του Γιώργου Μπόγρη στο χθεσινό Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ και όπως γίνεται αντιληπτό το σίριαλ θα κρατήσει μερικές μέρες ακόμη. Στο παιχνίδι για την διεκδίκηση του Μπόγρη φαίνεται να μπαίνει και ο Άρης, ο οποίος έχει δείξει ενδιαφέρον για τον 22χρόνο σέντερ, αλλά το Ρέθυμνο Aegean φαίνεται να έχει το προβάδισμα για την απόκτηση του.

Πάντως, για να μείνει ελεύθερος ο Μπόγρης, θα πρέπει να αποδεσμευτεί από το Περιστέρι και μέχρι χθες αυτό δεν είχε γίνει, αφού η Αθηναϊκή ΚΑΕ και ο νεαρός αθλητής δεν μπορούσαν να βρουν τη χρυσή τομή για την αποζημίωση του.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.