Στον “αέρα” τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ.


Τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος του μπάσκετ (οικονομικό, γηπεδικό) υποχρέωσαν την Ένωση να αναβάλει όλες τις κληρώσεις επ’ αόριστον, με εξαίρεση αυτή του ανδρικού.

Το γεγονός ωστόσο που σημάδεψε αρνητικά τη διαδικασία, ήταν η αποχώρηση των εκπροσώπων των τεσσάρων ομάδων του Ηρακλείου (Ανδρογέας, Δειλινό, Φιλαθλητικός, Χάνδακας), οι οποίοι διαφώνησαν έντονα για τη διεξαγωγή της κλήρωσης των ανδρών. Τηρώντας κοινή γραμμή υποστήριξαν ότι θα αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα, αν δεν λυθεί το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχετικά με τις προπονήσεις. Ζήτησαν μάλιστα από τη διοίκηση της ΕΚΑΣΚ, να πιέσουν από κοινού τους τοπικούς φορείς έτσι ώστε να δοθούν κάποιες ώρες προπονήσεων στα τοπικά γυμναστήρια.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚ κ. Περυσινάκης ανέφερε τις κινήσεις που έχει κάνει ήδη η Ένωση (συναντήσεις με εκπροσώπους του Δήμου), οι οποίες ωστόσο δεν έφεραν αποτέλεσμα. Η πρόταση που “έπεσε” για να δοθεί η προπονητική ώρα των 10.30 μ.μ. στο Λίντο, με αντίτιμο 30 ευρώ, απορρίφθηκε από τα σωματεία.

Οι παράγοντες των ομάδων ζήτησαν να μη γίνει η κλήρωση προκειμένου αυτό να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης προς τους φορείς, κάτι που δεν δέχθηκε η ΕΚΑΣΚ (για τυπικούς λόγους). Επί της ουσίας λοιπόν το πρωτάθλημα των ανδρών βρίσκεται στον αέρα παρότι το τζάμπολ ορίστηκε για τις 8 ή 15/10.

“Είμαστε μαζί με τα σωματεία στο έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Έπρεπε ωστόσο να προχωρήσουμε στην κλήρωση. Η έναρξη του πρωταθλήματος μπορεί να καθυστερήσει. Για τον ορισμό των αγώνων θα βρεθούν λύσεις όμως για τις προπονήσεις των ομάδων του Ηρακλείου απαιτείται κοινή προσπάθεια”, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ κ. Δασκαλάκης, ο οποίος διευκρίνισε ότι τα ματς των Ηρακλειώτικων ομάδων θα ορίζονται σε οποιοδήποτε ελεύθερο γήπεδο υπάρχει και πολλά από αυτά θα γίνονται Δευτέρα.

Να σημειώσουμε ότι οι παράγοντες των τοπικών ομάδων ετοιμάζονται να συντάξουν κείμενο στο οποίο θα αναφέρεται αναλυτικά το αδιέξοδο που έχουν βρεθεί, με σκοπό να το στείλουν στους τοπικούς φορείς. Θα ζητήσουν μάλιστα να το συνυπογράψει η ΕΚΑΣΚ, κάτι στο οποίο οι παράγοντές της συμφώνησαν. Από κει και πέρα, στις υπόλοιπες κατηγορίες έγινε μόνο ο καταρτισμός των ομίλων καθώς όπως τόνισε ο κ. Δασκαλάκης, αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να βγουν προγράμματα εξαιτίας της δεινής οικονομικής θέσης της Ένωσης.

“Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε πρωταθλήματα χωρίς να ξέρουμε αν θα τα ολοκληρώσουμε. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Οι προβλέψεις όμως είναι απαισιόδοξες σχετικά με την κρατική επιχορήγηση και αυτό μας κάνει πολύ επιφυλακτικούς”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι το “παρών” στην χθεσινή συγκέντρωση έδωσαν ελάχιστοι εκπρόσωποι συλλόγων ενώ απουσίαζαν και αρκετά μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚ.
Πηγή: "patris.gr".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.