Εργοτέλης | "Πρώτη με προποπτικές".


Στο ιστορικό "Μαρτινέγκο", επέλεξαν χθές το βράδυ να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση-αγιασμός του μπασκετικού Εργοτέλη.

Το παρόν στην πρώτη έδωσαν όλοι οι παίκτες της κρητικής ομάδας σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της επιτροπής μπάσκετ αλλά και τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας. Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία των πέντε νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του Εργοτέλη των Άρη Χαριτάκη, Γιώργου Βαρνάβα, Σπύρου Γρύλλη, Αντώνη Γρύλλη και Γιάννη Φλιάτη.
-Μετά τον αγιασμό στους παίκτες μίλησαν  ο απερχόμενος πρόεδρος της ομάδας κ.Τάκης Βασιλειάδης αλλά και ο νέος κ. Βαγγέλης Γιαννουλάκης καθώς και ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Μακράκης.

-Ο τεχνικός του Εργοτέλη μιλώντας στους παίκτες της ομάδας για τους στόχους και την φιλοσοφία των «κιτρινόμαυρων» επισήμανε: «Πρέπει να έχετε υπομονή θετική σκέψη. Μπαίνουμε σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα και χρειάζεται προσπάθεια στο 100% για να τα καταφέρουμε. Ο Εργοτέλης είναι ενιαίος και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Στον αθλητισμό δεν έχει μόνο σημασία το αποτέλεσμα έχει σημασία το τι προσπάθεια έκανες και το πώς σε είδαν οι άλλοι απ΄έξω».
-Ακολούθησε ένα ξεμούδιασμα για τους παίκτες υπό τις οδηγίες του βοηθού του Γιώργου Μακράκη Αλέξη Χριστοδούλου. Η εβδομάδα θα ξεκινήσει με εργομετρικά τέστ,  ενώ από την επόμενη εβδομάδα οι παίκτες του Εργοτέλη θα μπουν σε κανονικούς   ρυθμούς προπονήσεων.
Γιώργος Μακράκης : «Φτιάχνουμε ομάδα με προοπτική»
Ο Γιώργος Μακράκης μιλώντας στο «sporfm.gr» για την νέα ομάδα που χτίζεται και στηρίζεται κατά βάση σε νέα παιδιά με βάση το κρητικό στοιχείο ανέφερε : «Ο Εργοτέλης έχει μια φιλοσοφία να ξεκινάει από χαμηλά και να βγάζει παιδιά . Έχουμε μια αξιόλογη φουρνιά παιδιών από κάτω . Προσπαθούμε να τους βελτιώσουμε για να μας στηρίξουν. Θέλουμε με ένα γκρουπ προπονητών να δουλεύουμε από κάτω να έχουμε πάντα παίκτες. Θέλουμε να έχουμε μια φιλοσοφία κοινή σε όλα τα τμήματα. Ο στόχος μας είναι να είναι βιώσιμος ο Εργοτέλης σαν ομάδα και σαν λειτουργία να έχει διάρκεια και να βγάζει παιδιά».


Όσο για το νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνική και τον στόχο του Εργοτέλη σε αυτό ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» τόνισε : «Πρώτος στόχος μας θα είναι η παραμονή γιατί θα παίξουμε σε ένα δύσκολο όμιλο 12 ομάδων όπου οι έξι εξ αυτών έχουν δημιουργήσει πολύ καλά ρόστερ με έμπειρους παίκτες στη Β΄ και στη Γ΄ Εθνική. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός από τα παιδιά και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αφού υπάρχει κίνητρο να αναδειχθούν μέσα από την ομάδα. Στον Εργοτέλη φτιάχνουμε μια ομάδα με προοπτική και για τα επόμενα χρόνια. Παρά το γεγονός ότι χαμηλώσαμε το μπάτζετ δεν ρίξαμε την ποιότητα του ρόστερ και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».
Πηγή:"sporfm.gr"

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.