ΕΚΑΣΚ | Σκέψεις για ορισμούς και οχι κληρώσεις στα "μικρά πρωταθλήματα".

Το τελευταίο Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, ήταν άκρως ενδιαφέρον και είχε πάρα πολλές ειδήσεις...

-Όλα τα μέλη της Ένωσης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, για την στήριξη που είχαν από τα σωματεία στην ετήσια Γ.Σ. όσον αφορά την διαγραφή των μετακινήσεων των σωματείων, αλλά και την γενική εικόνα που παρουσιάζει το νέο Δ.Σ. στην οκτάμηνη θητεία του.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το "νοικοκύρεμα" των οικονομικών της Ένωσης, η οποία έχει τακτοποιήσει όλες τις τρέχουσες οφειλές της (λειτουργικά,ΙΚΑ κλπ), μέχρι τέλος Ιουλίου, ενώ για πρώτη φορά έχουν εξοφληθεί διαιτητές-γραμματεία, για τα δεδουλευμένα της φετινής σαιζόν !!!
-"Αγκάθι" παραμένουν τα προηγούμενα χρέη της διοίκησης προς τους διαιτητές-γραμματεία, καθώς τα μηνύματα από την ΕΟΚ, δεν είναι θετικά, για κάποια "έξτρα" βοήθεια που θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα.Έτσι η ΕΚΑΣΚ ψάχνει εκ των "έσω" λύσεις, ενώ (σύμφωνα με τα σημεία των καιρών), πρέπει να γίνει αναδιαπραγμάτευση του χρέους αυτού, όπως έγινε με τους περιφερειακούς προπονητές που πρόσφεραν τεράστιο έργο στην ανάπτυξη του Κρητικού μπάσκετ, χωρίς να τους αποδοθούν πλήρως, τα δεδουλευμένα (πήραν το 1/4 των χρωστούμενων).
-Τέλος για τα οικονομικά πέρασε ομόφωνα απόφαση όλες οι συναλλαγές να γίνονται πλέον μέσω e-bankink, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια αλλά και εξοικονόμηση χρόνου...
Ορισμοί αντι για κληρώσεις στα μικρά;
-Στις ειδικές προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, στο Ανδρών ΕΚΑΣΚ, έχουμε γράψει ότι θα γίνει σε ένα όμιλο 10 ομάδων (η και εννέα, αν δεν δηλώσει η Ιεράπετρα), με πουλ αγώνες δυο γύρων, και ο πρώτος θα γευτεί την χαρά της Εθνικής κατηγορίας.
-Μεγάλο πρόβλημα για την Ένωση αποτελεί το γηπεδικό, ιδιαίτερα στο Ηράκλειο και Ρέθυμνο, καθώς με την εκπροσώπηση 5 ομάδων στις Εθνικές κατηγορίες αλλά και το ποδόσφαιρο σάλας (Ρέθυμνο), δεν επιτρέπουν την εξεύρεση διαθέσιμων ωρών στα υπόλοιπα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ.Έτσι λοιπόν στις σκέψεις της Ένωσης είναι να ζητηθεί από τα σωματεία στην κλήρωση της 5ης Σεπτεμβρίου, στα μικρά πρωταθλήματα, να γίνει ορισμός ομίλων και αγώνων, ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθούν οι ομάδες χωρίς πρόβλημα, μεγάλων μετακινήσεων και αναβολές αγώνων.Για παράδειγμα στους Παμπαίδες-Παγκορασίδες, θα δημιουργηθούν όμιλοι΄με γεωγραφικά κριτήρια, ενώ στο Ηράκλειο, θα δημιουργηθεί όμιλος με ομάδες που έχουν "φυσική έδρα", όπως του ΟΦΗ-Ηρόδοτου-Μεσσαράς-Γιούχτα-Αναγέννησης κλπ.Όλα αυτά θα συζητηθούν στις κληρώσεις των πρωταθλημάτων.
Όπως κι αν έχει η ΕΚΑΣΚ φροντίζει για το καλύτερο για τα σωματεία, με πιο τρανό παράδειγμα την έγκαιρη χρονικά έκδοση των προκηρύξεων που έχουν στην διάθεσή τους και εξετάζουν όλα τα σωματεία της Κρήτης.
Ομιλίες προέδρου και μελών Δ.Σ.
Στο τελευταίο Δ.Σ. ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ κος Δασκαλάκης δεν εφησυχάζει, τονίζοντας συνέχεια  'οτι "πρέπει να αφήσουμε πίσω το παρελθόν" ενώ συνέχισε λέγοντας ότι "δεν κοιτάμε τι έχουμε πετύχει, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για αυτά που δεν έχουμε πραγματοποιήσει, όπως η εύρεση χορηγών".Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η ΕΚΑΣΚ κινείται προς αυτή την μεριά, δημιουργώντας μια οικονομική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από άτομα εκτός Δ.Σ. (έχουν βρεθεί και προσεγγίθηκαν τα άτομα αυτά με θετικές απαντήσεις), τα οποία σύντομα θα γίνουν γνωστά.
Ο κος Μιχάλης Δασκαλάκης ολοκλήρωσε λέγοντας ότι σκοπός είναι η καλύτερη λειτουργία του επίσημου σαιτ της ΕΚΑΣΚ, ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι "για μένα δεν είναι καλός ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, αλλά είναι καλά όλα τα μέλη του Δ.Σ."
-Στις υπόλοιπες τοποθετήσεις ξεχώρισε η ομιλία του μέλους του Δ.Σ. κου Σ.Λυριτζάκη, ο οποίος τόνισε "Επειδή είμαι από τους λίγους που συνδέω το παρελθόν με το παρόν (ως μέλος και της προηγούμενης διοίκησης), βλέπω τεράστια διαφορά. Εδώ υπάρχει δημοκρατία, εκφράζουν όλοι την άποψή τους, ενώ πάντα μπαίνει μπροστά το συμφέρον των σωματείων.Επίσης υπάρχει απόλυτη διαφάνεια σε όλα τα θέματα,γεγονός στο οποίο τα σωματεία δείχνουν εμπιστοσύνη στο νέο Δ.Σ."
Σητειακός: "Κερδοφόρα χρονιά"!!!
-Ολοκληρώνοντας να τονίσουμε ότι στα παραλειπόμενα, αναφέρθηκε ότι ο Σητειακός (που παραβρέθηκε χωρίς να ανακοινώσει σε κανένα ο κος Δασκαλάκης, πηγαίνοντας το προηγούμενο Σάββατο στην Σητεία αλλά και την Κυριακή στην Ιεράπετρα στο τουρνουά Παμπάιδων), οτι ο Σητειακός και ο Ηρόδοτος έκλεισαν την σαιζόν χωρίς αρνητικό πρόσημο στα έσοδα-έξοδα, κλείνοντας μάλιστα τη σαιζόν με κέρδη!!! ( θετικό πρόσημο ).


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.