Γιάννης Ηλιάκης Κύδων | "Επένδυση στα νιάτα"

Ο προπονητής του, Γιάννης Ηλιάκης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης τόσο για τη φετινή προσπάθεια όσο και για τους στόχους της νέας σεζόν, εφόσον η ομάδα πράγματι επιστρέψει στη Γ’ Εθνική.


Who is who
Ο Γιάννης Ηλιάκης είναι σήμερα 50 ετών και ασχολείται με την προπονητική από το 1990. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως όλα αυτά τα χρόνια έχει εργαστεί μόνο στο Κύδωνα Χανίων, όπου ξεκίνησε από το γυναικείο τμήμα, στη συνέχεια ανέλαβε τα παιδικοεφηβικά και τώρα κοουτσάρει την ανδρική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γ. Ηλιάκη

"Όταν ξεκινούσε η σεζόν δεν είχαμε θέσει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως αυτό προέκυψε στην πορεία. Κάποια νέα παιδιά έπαιξαν καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, ενώ το επίπεδο της κατηγορίας δεν είναι και τόσο υψηλό. Ωστόσο, το περασμένο Σάββατο είχαμε τον τραυματισμό του Θόδωρου Λεκάκου, που έπαθε ρήξη αχίλλειου τένοντα, γεγονός που δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα.
Σε περίπτωση που ανέβουμε τελικά στη Γ' Εθνική, έχουμε συγκεκριμένο πλάνο. Οργανώνουμε  τις ακαδημίες μας και θέλουμε να βάζουμε νεαρά παιδιά να παίζουν. Ο στόχος μας είναι επίσης να φέρουμε παιδιά Χανίων που βρίσκονται εκτός πόλης να παίξουν σε εμάς, καθώς υπάρχουν αρκετοί στις διάφορες εθνικές κατηγορίες.
Εδώ στην Κρήτη νιώθουμε λίγο αποκομμένοι και θεωρώ πως θα μπορούσε να γίνει σχολή. Υπάρχουν αρκετά παιδιά που... διψάνε γι' αυτό. Ένα σοβαρό πρόβλημα επίσης που υπάρχει εδώ είναι το γεγονός πως στη δευτέρα και την τρίτη λυκείου τα περισσότερα παιδιά φεύγουν λόγω διαβάσματος. Έχουν δυσκολέψει τα πράγματα και οι γονείς δεν ρισκάρουν στον αθλητισμό το παιδί τους. Πρώτα απ όλα κοιτάζουν αποκατάσταση μέσα από τις σπουδές τους.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι κάναμε πολλά λάθη. Ίσως είχαμε υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές μας. Το προϊόν μας δεν πουλάει και τόσο πολύ ώστε να γίνει αυτό που προσπαθούσαν κάποιοι κι έτσι υπήρξαν αυτές οι συνέπειες".
Share on Google Plus

About kreta

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.