ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN | Τάσος Χαρισμίδης: «Είμαστε έτοιμοι σε εγρήγορση»

Ένα από τα καλύτερα παιδιά του Ρέθυμνο Aegean, φιλοξένησε ο Ρέθυμνο Σπορ Fm κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Τάσο Χαρισμίδη. Ο σέντερ κι ενίοτε πάουερ φόργουορντ της κυανόλευκης ομάδας, αποδείχθηκε ένας άψογος συνομιλητής στην κουβέντα που άνοιξαν με τον Δημήτρη Τζαγκαράκη.


Ο ύψους 2.03 με άνοιγμα χεριών πάνω από 2.10 (σ.σ. οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι φτάνει τα 2.15), έδειξε ιδιαίτερα συνεσταλμένος αλλά κι απόλυτα σαφής κι ειλικρινής στα ερωτήματα που του υποβλήθηκαν… όπως για παράδειγμα το αν θα μπορούσε να είχε κάνει παραπάνω πράγματα απ’ αυτά που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα στην καριέρα του…
Σε  ερώτηση για το ποιες είναι οι μέχρι τώρα εντυπώσεις του από το Ρέθυμνο και από την ομάδα γενικότερα, ο 30χρονος (τα κλείνει στις 7 Ιουνίου) απάντησε:
«Ευτυχώς στο Ρέθυμνο έχω έρθει σαν τουρίστας κι έχω προλάβει να το δω στα πολύ όμορφά του κυρίως τις ημέρες που ο ήλιος λάμπει. Τώρα, όλα κυλούν γύρω από την ομάδα. Έχουμε πρωινές κι απογευματινές προπονήσεις και ενίοτε βιντεοσκόπηση (ανάλυση του αντίπαλου μέσω βίντεο). Η κούραση είναι αρκετή και καμιά φορά μπορεί να σε πάρει ο ύπνος εκεί που παρακολουθείς. (γέλια). Η αλήθεια είναι ότι κάνουμε καλή παρέα με τα παιδιά και μπορώ να πω με άνεση ότι με όποιον συμπαίκτη μου κι αν βρεθώ μπορούμε να συζητήσουμε σχεδόν τα πάντα και φυσικά να πάμε με την ίδια ευκολία για καφέ ή για φαγητό».


Αυτός είναι προφανώς κι ένας από τους κυριότερους λόγους (το άριστο κλίμα) ανάμεσα σε τόσους άλλους που τους κρατάει ενωμένους εν όψει των δυσκολιών (πρωταθλητισμός, οικονομικά, διαβίωση σε μια άγνωστη μέχρι πρότινος πόλη) που συναντούν όλοι στο τμήμα. Ο Τάσος, απαντά:

«Ναι ακριβώς έτσι είναι. Περνάμε όλοι κάποια στιγμή από μία ή και περισσότερες δύσκολες φάσεις. Το γεγονός ότι είμαστε καλά μεταξύ μας βοηθάει πάρα πολύ. Ιδίως σε στιγμές που η ομάδα, δεν πάει καλά σ’ έναν αγώνα ή που δεν έρχονται κάποια χρήματα που περιμένεις. Το τελευταίο δεν μπορεί να μην προβληματίζει… Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό είναι παντού αλλά τουλάχιστον, έγιναν προσπάθειες τώρα τελευταία και πληρωθήκαμε έναν μισθό και έχουμε εγγυήσεις ότι θα πάρουμε και τα υπόλοιπα. Εγώ που μιλάω με παλιούς μου συμπαίκτες, μου λένε περίπου τα ίδια πράγματα, κι αυτό είναι στενάχωρο για το ίδιο το άθλημα και τους αθλητές που βρίσκονται χρόνια στο επάγγελμα».

Ερωτηθείς για το πόσο κοντά ή μακριά είναι ο τίτλος, απάντησε: 

«Ευτυχώς ο πρωταθλητισμός ή αν θέλετε η 2η θέση που οδηγεί στην Α1, ίσως και η 3η φέτος με τα τόσα οικονομικά προβλήματα που διαβάζουμε ότι έχουν Ηλυσιακός, Ηρακλής και ΑΕΚ μας κρατούν σε εγρήγορση και μας καθιστούν έτοιμους ανά πάσα ώρα και στιγμή. Στην προκειμένη περίπτωση, επειδή παίζουμε και καλό μπάσκετ, θέλουμε να είμαστε ενωμένοι όπως τώρα και να φτάσουμε στον στόχο μας. Είμαστε δυνατοί, πιστεύουμε στους εαυτούς μας αλλά χρειάζεται προσοχή σ’ όλα τα ματς ανεξαιρέτως. Δεν πρέπει να εφησυχάζεις ποτέ και πουθενά εάν δεν «κλειδώσεις» τη μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις. Μας περιμένουν 11 μάχες».
Πηγή :"reth.gr"
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.