Β.Πλεξουσάκης | Ο Δασκάλάκης είναι ο κατάλληλος για την ΕΚΑΣΚ.

Ο γ.γ της ΕΚΑΣΚ και πρόεδρος του Α.Ο.Ιεράπετρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στη "Εφ.Ανατολή" και θα δημοσιευτεί σύντομα, δηλώνει για την σελίδα αλλαγής που έγινε μετά από τόσα χρόνια στην ΕΚΑΣΚ:

Ο ανατρεπτικός, ο πάντα με το θάρρος της γνώμης, ο άνθρωπος που έχει αναπτύξει τις Ακαδημίες της Κρήτης όσο κανένας άλλος, βάζει τα πράγματα στην θέση τους.Χωρίς φόβο, μιλά  για ανθρώπους που κάνουν "κριτική εκ του ασφαλούς", που το παίζουν ειδήμονες στο είδος τους  και θεωρούν εαυτό υπεράνω.
    
Αναλυτικά η συνέντευξη:.
1) Τι προβλήματα αντιμετωπίζει η ΕΚΑΣΚ ; 
Το κυριότερο πρόβλημα της ΕΚΑΣΚ είναι το οικονομικό. Υπήρχε μια τεράστια κακοδιαχείριση ή μάλλον να τη χαρακτηρίσω αδιαφορία διαχείρισης, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η μαύρη τρύπα ανεξέλεγκτα χωρίς να προβληματίζεται κανείς για το που θα πάει η κατάσταση αυτή, ώστε  να βρεθούν λύσεις. Απλώς όταν έστελνε η Ε.Ο.Κ. χρήματα τα μοιράζανε όπου τους πιέζανε περισσότερο και πηγαίνανε παραπέρα.

2) Περιμένατε ότι θα είναι τόσα πολλά ή τώρα που μπήκατε μέσα στα πράγματα είναι περισσότερα ;
Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να έχουν τόσα ανοιχτά οικονομικά μέτωπα και να μην έχουν κάνει καν προσπάθεια να περιορίσουν τα έξοδα. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες που αφορούν στην προηγούμενη διοίκηση αλλά η αδιαφορία για τόσο σημαντικά πράγματα με έχει αφήσει έκπληκτο.

3) Υπάρχει λύση και πως ;
Λύσεις υπάρχουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά, όρεξη για ανιδιοτελή προσφορά και κυρίως διάθεση προσωπικού χρόνου.
 Εδώ να τονίσω ότι είμαστε πολύ τυχεροί που καταφέραμε να πείσουμε τον κο ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ να αναλάβει σε αυτές τις δύσκολες εποχές για την ελληνική κοινωνία και το άθλημα την ηγεσία της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή.
 Εκτός της καθολικής αποδοχής του από τα σωματεία και τους μπασκετάνθρωπους της Κρήτης που είναι αδιαμφισβήτητη, με αποτέλεσμα να ενώνει τους πάντες, να σας πω ότι ξημεροβραδιάζεται στην ΕΚΑΣΚ από την επομένη αμέσως των εκλογών, προβληματίζεται συνεχώς για το παρόν και το μέλλον και ταυτόχρονα λύνει μικρά και μεγάλα προβλήματα των σωματείων (και της Ένωσης βέβαια),  που ήταν και ένα από τα βασικά ζητούμενα όταν ξεκινούσαμε την προσπάθεια ανατροπής αυτής της τελματώδους κατάστασης που υπήρχε.
Επίσης ο άνθρωπος παρακολουθεί τα Σαββατοκύριακα άπειρους αγώνες που σημαίνει ότι βρίσκεται πάντα εκεί που χτυπάει η καρδιά του Κρητικού μπάσκετ. Έχω μείνει έκπληκτος από την ενεργητικότητά του και την διάθεση να διορθώσει την κατάσταση. Και χαριτολογώντας να πω , ότι δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί εμάς τους συνεργάτες του και μας τρέχει για να μη μένουν δουλειές πίσω.
Βέβαια, όλοι οι άνθρωποι που μπήκαμε στο νέο Δ.Σ. έχουμε όρεξη για να προσφέρουμε και είναι βασικό ότι όλοι τρέχουμε τμήματα των σωματείων μας και ξέρουμε τα προβλήματα εκ των έσω.

4) Ήταν μονόδρομος το να αναλάβουν τα σωματεία τα ηνία της Ένωσης και γιατί ;
Ναι, δεν γινόταν αλλιώς και μάλιστα θα έπρεπε να ήταν έτσι ανέκαθεν. Δε γίνεται άνθρωποι που δεν ζουν τα προβλήματα να παίρνουν αποφάσεις για εμάς χωρίς να ρωτούν τις περισσότερες φορές. Είναι το ίδιο πράγμα με αυτό που βιώνει και η Ελληνική κοινωνία και μάλιστα με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο τον τελευταίο χρόνο. Κάποιες «ελίτ» που δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων, παίρνουν αποφάσεις ερήμην τους και οι οποίες επιβαρύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και υποθηκεύουν το μέλλον τους.
Φταίμε, βέβαια , εμείς (τα σωματεία) ουσιαστικά, γιατί απαξιώναμε τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες της ΕΚΑΣΚ χωρίς να συμμετέχουμε ουσιαστικά, αφήνοντας ανθρώπους εκτός σωματείων να κάνουν κουμάντο.

5) Τι θέλετε να αλλάξετε σε σχέση με όσα ίσχυαν και έφεραν τα πράγματα στην κατάσταση την οποία είναι ;
Πρώτα από όλα θέλουμε να βάλουμε τάξη στα οικονομικά της Ένωσης με την έννοια ότι θα απλώνουμε το καλάθι μας μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι μας.
 Περικόπτουμε κάθε δαπάνη για πράγματα που μπορούμε να καλύψουμε με εθελοντική εργασία μας, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τα λειτουργικά έξοδα της Ένωσης σε αντίθεση με την προηγούμενη διαχείριση , η οποία π.χ. είχε μέχρι και έμμισθη θέση δημοσιογράφου που έβγαζε δελτία τύπου για να καταλάβετε τι γινόταν μέχρι τώρα.
Όσον αφορά στο κόστος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων , ήδη τα πρωταθλήματα ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ & ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ τα έχουν αναλάβει τα σωματεία και μάλιστα διεξάγονται άψογα με 2 διαιτητές και 2 κριτές, με τη χρήση χρονομέτρου 24’’ και με τη μέγιστη οικονομία στις μετακινήσεις όλων (σωματείων-διαιτητών-κριτών).
Επίσης , σε συνεργασία με τους συνδέσμους Διαιτητών-Κριτών και την ΚΕΔ/ΕΚΑΣΚ φροντίζουμε για τη μέγιστη οικονομία και στα υπόλοιπα πρωταθλήματα , σχεδιασμός ο οποίος θα μειώσει κατά πολύ το κόστος.Και φυσικά όποιο πρωτάθλημα δεν θα μπορεί να το καλύπτει μελλοντικά η Ένωση , θα είναι στο χέρι των σωματείων να διεξάγεται ή όχι, αφού δεν δικαιούμαστε να χρεώνουμε την Ένωση αενάως , και κατά συνέπεια να αφήνουμε απλήρωτους ανθρώπους που τους καλούμε να παρέχουν υπηρεσίες (διαιτητές/κριτές/τρίτους).
Ταυτόχρονα, έχουμε ξεκινήσει να ψάχνουμε για χορηγούς που θα μπορούσαν να καλύψουν κάποια πρωταθλήματα και παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία υπάρχει ενδιαφέρον για την Παγκρήτια προβολή που μπορεί να προσφέρει η ΕΚΑΣΚ.
Ο πρώτος μας χορηγός πάντως , ήδη μας καλύπτει το κόστος ενοικίου των γραφείων μας.

6) Τα άμεσα σχέδια σας, αλλά και μακροπρόθεσμα για το κρητικό μπάσκετ;
Τα άμεσα σχέδια του Προέδρου, που σας ξαναλέω ότι είναι μεγάλη τύχη για το Κρητικό μπάσκετ να ηγείται της προσπάθειας αυτός ο άνθρωπος, και των συνεργατών του, είναι αφού μπει τάξη στα οικονομικά και δούμε τι έχουμε επιτέλους στα χέρια μας, να επεξεργαστούμε προτάσεις που υπάρχουν ώστε το μπάσκετ της Κρήτης να γίνει αναπτυξιακού χαρακτήρα κατά προτεραιότητα, γεγονός που θα δίνει διεξόδους σε όλο και περισσότερα Κρητικόπουλα που θα θελήσουν να ασχοληθούν με το άθλημα.
Για όλα αυτά βέβαια , απαιτείται πολλή δουλειά και συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στο χώρο.
Μακροπρόθεσμα,  λόγω της κατάστασης της χώρας, δυστυχώς δε μπορούμε να ονειρευόμαστε και να σχεδιάζουμε αφού όλα γύρω μας αλλάζουν πολύ γρήγορα, αλλά αντίθετα οφείλουμε να θέτουμε σε ρεαλιστική βάση τις καταστάσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Αν θέλετε μια αισιόδοξη νότα για κλείσιμο της κουβέντας μας, αυτή είναι η παρουσία και η όρεξη για δουλειά του Προέδρου κου Δασκαλάκη, καθώς και των υπολοίπων μελών του νέου Δ.Σ. , τα οποία ξοδεύουν πάρα πολύ προσωπικό χρόνο για τον κοινό σκοπό.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.