Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. της ΕΚΑΣΚ Γ. Λεβέντης

    Μετά τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ, κι ο γ.γ της Ένωσης ,με επιστολή που απέστειλε στα γραφεία της Ένωσης , δηλώνει την παραίτησή του...



Η επιστολή:
Οι αρχαιρεσίες της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. της 10.10.20 αναβλήθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη των δύο συνδυασμών που συμμετείχαν στις εκλογές εκείνες, βάσει δικής μου εισηγήσεως και σχεδιασμού, και με την παρέμβαση του κ. Τσαγκρώνη, με αποκλειστικό σκοπό την ενότητα του κρητικού μπάσκετ και την άμβλυνση των διαφορών που είχαν ανακύψει. Οι εργασίες της Γ.Σ. της 10.10.10 και τα όσα τότε ειπώθηκαν, δεν είχαν καμία σχέση με όσα είχαν προσυμφωνηθεί, ενώ οι παράνομες και αντικαταστατικές «αποφάσεις» που εν συνεχεία ελήφθησαν, προοιώνιζαν το αδιέξοδο που ακολούθησε. Οι επαφές που έλαβαν χώρα ανέδειξαν την πλήρη αδυναμία εξεύρεσης μιας λύσης σύμφωνης με το νόμο και το καταστατικό της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. Ανέδειξε επίσης και την εκ μέρους της ηγετικής ομάδας της Ανανεωτικής Κίνησης επίμονη άρνηση υπέρβασης και εγκατάλειψης της αστήρικτης διαρκούς και πλήρους απαξίωσης του έργου του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., της αναίτιας ιντερνετικής –και όχι μόνον- διαπόμπευσης των αντίθετων απόψεων και της προς τις αρχές καταγγελίας και ποινικοποίησης της λειτουργίας του Δ.Σ., τακτικές τις οποίες εγκαινίασε προ ολίγων μηνών ο κ. Λυριντζάκης ευθύς ως διαφώνησε με κάποιες αποφάσεις του απερχομένου Δ.Σ. (απόρριψη του αιτήματός του για να εκπροσωπήσει ο ίδιος την Ε.ΚΑ.Σ.Κ. στο συνέδριο της Ε.Ο.Κ. στην Πορταριά, μη πρόσκληση του υιού του στη Μικτή Κρήτης κ.λ.π.).
Η ψύχραιμη αντιμετώπιση όλων των ανωτέρω, οφείλεται στο σεβασμό και την εκτίμηση που πάγια αποδίδω σε όσους ασχολούνται με το χώρου του αθλητισμού, και στην πεποίθησή μου ότι οι τακτικές που ακολούθησε ο κ. Λυριντζάκης, και ιδίως η προσφυγή στη δικαιοσύνη, αποτελούν το έσχατο μέσο επίλυσης των οποιοδήποτε διαφορών, και υπονομεύουν την ανάπτυξη και ενότητα του κρητικού μπάσκετ. Δυστυχώς η στάση αυτή, που επιδείχθηκε από εμένα και τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου μου, θεωρήθηκε ως αδυναμία, και όχι ως στάση καλής θέλησης. Ομοίως εξελήφθη και η οικειοθελής αποχώρηση από το προσκήνιο των κ.κ. Χαλαμπαλάκη και Αναγνώστου, που αποκλειστικό σκοπό είχε την ομαλή διοικητική διαδοχή.
Σε όλες τις επαφές που κατά καιρούς έκανα, αντιμετώπιζα διαρκώς την έλλειψη οποιασδήποτε διάθεσης συνεργασίας, την συλλήβδην απόρριψη όλων των υποψηφιοτήτων του δικού μου ψηφοδελτίου, και την επίκληση των «αποφάσεων» που είχαν ληφθεί στη συνάντηση που έγινε στο Cart (μια άτυπη συνάντηση στην οποία εγώ και οι συνεργάτες μου ούτε κληθήκαμε, ούτε συμμετείχαμε), και στη Γ.Σ. της 10.10.10, καθώς και τις προσωπικές εκτιμήσεις και απόψεις του κ. Τσαγκρώνη, που είναι όλες αντίθετες στο καταστατικό και το νόμο. Επισημαίνω ξανά ότι κάποιες από τις υποψηφιότητες (π.χ. των κ.κ. Δασκαλάκη, Γκιουζέλη κ.λ.π.) προσκρούουν στις διατάξεις του νόμου και του καταστατικού, ενώ αντιθέτως είναι απολύτως σύμφωνες με το καταστατικό και το νόμο οι υποψηφιότητες των πολύ αξιόλογων συνεργατών μου, κ.κ. Βλατάκη, Ελευθεριάδη, Λαμπράκη και Σταθάκη.
Όλες οι συζητήσεις που γινόταν κατέληγαν σε πρόσκληση για την προσωπική μου συμμετοχή στο ενιαίο ψηφοδέλτιο, γεγονός το οποίο δεν θα μπορούσα ποτέ να αποδεχθώ, όπως εξ αρχής τόνιζα, παραβιάζοντας την εμπιστοσύνη των συνεργατών μου, το νόμο και το καταστατικό.
Για τους παραπάνω λόγους, και προκειμένου να αποφευχθεί η ένταση και η πόλωση, αποφάσισα να μη θέσω υποψηφιότητα για τις αρχαιρεσίες της 9 – 10.11.2010, και να υποβάλλω παράλληλα την παραίτησή μου από το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., αρνούμενος να αποτελέσω το άλλοθι οποιουδήποτε, και να συμμετάσχω σε μια διαδικασία αντίθετη στο νόμο και το καταστατικό, τις γνώσεις και τις πεποιθήσεις μου, και να αφήσω όσους έκαναν τις παραπάνω επιλογές να πορευθούν στο δρόμο που χάραξαν, ελπίζοντας ότι θα επιδείξουν την ίδια εργατικότητα, σωφροσύνη, αποτελεσματικότητα και ενδιαφέρον με το δικό μας συμβούλιο (απερχόμενο και παλαιότερα), και ότι δεν θα τύχουν, στο πρώτο στραβοπάτημα, της ίδιας ισοπεδωτικής και αβάσιμης κριτικής, και δεν θα συρθούν ελεγχόμενοι στις υπηρεσίες τις εισαγγελίας, του Σ.Δ.Ο.Ε. κ.λ.π. Ο καιρός θα δείξει.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.