ΕΚΑΣΚ:Τα Χανιώτικα Νέα "βάζουν το δάκτυλόν , εις τον τύπον των ήλων"


Ο πολύ καλός φίλος (ο πατριώτης ΓΑΣ),με πολύχρονη μπασκετική σταδιοδρομία στην δημοσιογραφία ,παίρνει θέση και θέτει ερωτήματα ,στην ΕΚΑΣΚ.Ο πολύπειρος δημοσιογράφος "των  μπασκετικών  Χανίων", έχοντας το θάρρος της γνώμης και "βάζοντας το δάκτυλόν , εις τον τύπον των ήλων"θέτει αμείλικτα ερωτήματα., όπως "Πως ό,τι δεν έκαναν μέσα σε τρία χρόνια θα το έκαναν σε μια μέρα ;"

-Ταυτόχρονα αναφέρει πρώτος την κοινή στάση των 16 σωματείων.
Διαβάστε τα Χανιώτικα Νεα και βγάλετε τα συμπεράσματά σας.


Κοινή γραμμή στις εκλογές από 16 σωματεία της ΕΚΑΣΚ
Στο Ηράκλειο συναντήθηκαν χθες εκπρόσωποι σωματείων που πρόσκεινται στην "Ανανεωτική Κίνηση" και συζήτησαν για το πως θα κινηθούν μέχρι τη γενική συνέλευση και τις εκλογές της ΕΚΑΣΚ, οι οποίες θα γίνουν αύριο ή την Κυριακή εφ' όσον δεν υπάρξει απαρτία την πρώτη ημέρα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Βαγγέλη Πλεξουσάκη, δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, απλά μας τόνισε ότι τα 16 σωματεία που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση, συμφώνησαν απόλυτα σε ότι συζητήθηκε και χάραξαν κοινή γραμμή για το πως θα κινηθούν το επόμενο διήμερο.
"ΑΚΟΜΨΗ" ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΚ
Χθες το μεσημέρι η ΕΚΑΣΚ εξέδωσε το παρακάτω δελτίο Τύπου, το οποίο σχολιάζουμε στη συνέχεια.
"Η Διοίκηση της ΕΚΑΣΚ έστειλε στα σωματεία μέλη της την έξης επιστολή. «Στη συνεδρίαση  του ΔΣ της ΕΚΑΣΚ την Τρίτη  5/10/2010 είχαν εξουσιοδοτηθεί οι κ.κ.  Ελευθεριάδης Βασίλης, Χατζηβασιλείου Θανάσης, Λυριτζάκης Σταυρός και Λαμπράκης Μιχάλης, για να συναντηθούν με Διαιτητές και Κριτές. Στη συνάντηση αυτή δεν παρέστει ο κ. Λυριτζάκης Σταυρός, υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ» με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η συνάντηση σε αδιέξοδο, δεδομένου ότι το ΔΣ σε προηγούμενη συνεδρίαση του είχε αποδεχτεί αίτημα της «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ» για την μη πληρωμή οποιαδήποτε ποσού πριν τις αρχαιρεσίες  και οι Διαιτητές και Κριτές έθεσαν ως όρο την προκαταβολή μέρους των οφειλόμενων, και δεν υποχώρησαν στις παραινέσεις της ΕΚΑΣΚ.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι κ.κ. Λεβέντης Γιάννης. , Αναγνώστου Ανδρέας και Βλατάκης Γιώργος.
Κατόπιν τούτου, αναβάλλεται η αγωνιστική 9 και 10 Οκτωβρίου, λόγω της αρνήσεως των Διαιτητών και Κριτών να συμμετέχουν»."

****Εδώ και χρόνια προσπαθώ ν' αποφεύγω κάθε σχολιασμό σε ό,τι έχει να κάνει γενικότερα με την ΕΚΑΣΚ και είναι πολύ λίγες οι φορές που... υπέκυψα στον πειρασμό για κάτι τέτοιο.
Όμως το προαναφερόμενο δελτίο Τύπου της Ένωσης νομίζω ξεπερνά κάθε όριο, εκτός βέβαια και μου διαφεύγει κάποια εξέλιξη. Γιατί τουλάχιστον εγώ έχω στα χέρια μου ανακοινώσεις -της περασμένης εβδομάδας- τόσο του συνδέσμου διαιτητών όσο και αυτού των κριτών, που κάνουν λόγο για αποχή των διαιτητών λόγω χρεών της ΕΚΑΣΚ από τη σεζόν 2007-8, ύψους 40.000 ευρώ και των κριτών λόγω οφειλών 30.000 ευρώ, από την αντίστοιχη του 2007-8. Στις ίδιες ανακοινώσεις αναφέρεται επίσης ότι και οι δυο σύνδεσμοι είχαν "πάρει το μήνυμα" από τους νυν διοικούντες ότι το παρόν Δ.Σ. δεν μπορεί να προβεί στη λήψη καμιάς απόφασης που αφορά οικονομικά θέματα.
Άρα, αν μη τι άλλο, είναι κακόβουλο να καταλογίζουν την ευθύνη για την αναβολή των αγώνων του Σαββατοκύριακου σε συγκεκριμένο πρόσωπο, επειδή δεν παρέστη σε προχθεσινή συνάντηση και κάτι ακόμη χειρότερο ότι αναφέρουν πως είναι υποψήφιος με συνδυασμό που μετέχει στις αυριανές ή μεθαυριανές εκλογές. Δηλαδή τι θέλουν να πουν; Πως ό,τι δεν έκαναν μέσα σε τρία χρόνια θα το έκαναν σε μια μέρα ή ότι η παράταξη του αναφερόμενου υποψήφιου φταίει για τα χρέη; Μήπως ξεχνούν τι έγινε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου οπότε ήταν προγραμματισμένη η πρεμιέρα των παμπαίδων Α'; 
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η γενικότερη κατάσταση στην κοινωνία μας είναι πια πολύ δύσκολο να γίνει το άσπρο... μαύρο.
ΓΑΣ

Share on Google Plus

About kreta

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.