1o Chania Basketball Camp

Πρεμιέρα με με 65 παιδιά (αγόρια και κορίστια), ηλικίας 8-18 ετών, είχαμε στα Χανιά ,στο 1ο Chania Basketball Camp που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της επιτροπής μπάσκετ Χανίων και υλοποιείται σε συνεργασία με τον γνωστό προπονητή μπάσκετ Βασίλη Φραγκιά, ο οποίος και έχει την ευθύνη διοργάνωσης και λειτουργίας του.




 Στο κλειστό του Ε.Σ.Χανίων  αναμένονται σήμερα άλλα 15 παιδιά περίπου και ο αριθμός αυτός ξεπερνα τις προσδοκίες των υπεύθυνων του καμπ.
Στη χθεσινή πρωτη μέρα οι αθλητές εξασκήθηκαν σε ισορροπία σώματος-πάσα και υποδοχή-ντρίμπλα-μπάσιμο, ενώ ακολούθησαν διαγωνιστικά παιχνίδια και διπλό.

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με τους μετέχοντες να γνωρίζουν από κοντά ένα από τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ, τον 34χρονο πλέι μέικερ Γιώργο Καλαϊτζή.
Ο έμπειρος μπασκετμπολίστας, αρχικά δίδαξε κάποια βασικά στοιχεία στους ηλικιακά μεγαλύτερους αθλητής και στη συνέχεια, με ιδιαίτερη απλότητα, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις με τις οποίες τον "βομβάρδισαν" μικροί και μεγάλοι. Μεταξύ άλλων, είπε οτι μικρός "ήταν ΠΑΟΚ", αφού αυτή την ομάδα συμπαθούσε ο πατέρας του, από τους έλληνες παίκτες θαυμάζει τον Διαμαντίδη και τον Παπαλουκά, το τατουάζ που έχει στο αριστερό χέρι γράφει τα ονόματα των τριών κορών του, ενώ καλύτερη μέχρι τώρα στιγμή στην καριέρα του θεωρεί τον ευρωπαϊκό τίτλο που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός το 2002 στην Ιταλία, κερδίζοντας στον τελικό 89-83 την "οικοδέσποινα" Κίντερ Μπολώνια. Μετά τη συζήτηση ακολούθησε ένα διαγωνιστικό παιχνίδι, στο οποίο μετείχαν εκπρόσωποι από κάθε γκρουπ και στον νικητή, ο Καλαϊτζής πρόσφερε μια φανέλα της ομάδας που αγωνιζόταν φέτος, δηλαδή του Πανελληνίου.
 
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει. 8.30-9.15πμ: Προσποίηση (μπάσιμο-σουτ), 9.30-10.15πμ: Διεκδικήσεις,10.30-11.15πμ: Μποξ άουτ και ριμπάουντ,11.30πμ-12.15μμ: Διαγωνιστικά παιχνίδια.12.30-1.15μμ: Διπλό.
Την τελευταία ώρα (1.30-2.30μμ) τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το άθλημα και όχι μόνον, από έναν πολύπειρο δημοσιογράφο, τον Δημήτρη Καρύδα (αρχισυντάκης στην εφημερίδα Πρωταθλητής -διευθυντής στο περιοδικό All Star-σχολιαστής στο NOVA Sports του NBA και του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ έχει και πλούσιο συγγραφικό έργο), που είναι ο σημερινός καλεσμένος του καμπ.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΡΑΓΚΙΑΣ

"Ο αριθμός των συμμετοχών είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός, αφού όπως όλα δείχνουν, θα ξεπεράσουμε τελικά τις 90. Σήμερα λειτούργησαν, με κυκλικές προπονήσεις, 6 γκρουπ σε τρεις χώρους και πιστεύω ότι όλα τα παιδιά θα κερδίσουν κάτι από την παρουσία τους στο εξαήμερο καμπ, ενώ ταυτόχρονα θα διασκεδάσουν και θα γνωρίσουν από κοντά άτομα που έχουν τη δική τους ιστορία στο μπάσκετ. Πρώτα ήταν ο Καλαϊτζής, ακολουθεί ο Δημήτρης Καρύδας, τελικά την Τετάρτη θα μιλήσω εγώ ως καλεσμένος, αφού προέκυψε κάποιο έκτακτο κώλλυμα στον προσκεκλημένο μας, την Πέμπτη θα είναι μαζί μας ο Μανώλης Παπαμακάριος και την Παρασκευή ο Γιάννης Μπουρούσης".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.