Οι αγώνες του Σ/Κ στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ

Αυλαία των Παγκρήτιων πρωταθλημάτων μπάσκετ το Σαββατοκύριακο τα πρωταθλήματα της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κρήτης με την τελευταία αγωνιστική της τελικής φάσης της κατηγορίας των παμπαίδων Α’ και το final 4 σε αυτά των παμπαίδων Β’ και παγκορασίδων Β’, όπου θα έχουμε και τις πρωταθλήτριες ομάδες.
Αναλυτικά:


Παμπαίδες Α’  
Ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο ένα απο τα πιο μεγάλα σε διάστημα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ με τον Εργοτέλη να έχει κατακτήσει τον τίτλο.Αναλυτικά

Τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής (Σάββατο 15 Μαΐου):

Κλειστό Λίντο 13:00 Ηράκλειο 2-Κύδων

Κλειστό Ρέθυμνο 13:00 ΑΓΟΡ-ΑΟ Ιεράπετρα

Κλειστό Αλικαρνασσού 15:00 Εργοτέλης 1-Ηράκλειο 1

Παμπαίδων Β’

Με τη μορφή final 4 θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση του πρωταθλήματος των παμπαίδων Β’. Οι ομάδες οι οποίες έχουν προκριθεί είναι το Ηράκλειο, ο Εργοτέλης και το Ακρωτήρι, ενώ η τέταρτη ομάδα θα είναι All Star με τους καλύτερους παίκτες των υπόλοιπων ομάδων που συμμετείχαν στους τρεις ομίλους του πρωταθλήματος.
Τα παιχνίδια θα γίνουν την Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Αλικαρνασσού. Οι δύο από τους τρεις φιναλίστ Ηράκλειο και Εργοτέλης, τερμάτισαν αήττητοι έχοντας δέκα νίκες στην κορυφή του 2ου και 3ου ομίλου, ενώ το Ακρωτήρι στον 1ο όμιλο είχε μόλις μία ήττα σε οκτώ όμως παιχνίδια από τον Κύδων εκτός έδρας 49-42, κάτι που δείχνει πως όλες οι αναμετρήσεις θα είναι αμφίρροπες και ο καλύτερος και ο πιο τυχερός θα αναδειχθεί πρωταθλητής.

Να σημειωθεί  ότι για την συγκρότηση της all star ομάδας (σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΚΑΣΚ) απαιτούσε ψηφοφορία ,για την οποία υπάρχουν πολλές ενστάσεις από παράγοντες και σωματεία ,καθώς απουσιάζουν αθλητές από πολλές ομάδες   για την επιλογή, όπως Φιλαθλητικός,ΑΓΟΡ,Ηρόδοτος ,Ιεράπετρα και Σητειακός.

Οι αγώνες:(Κυριακή 16 Μαΐου)-Κλειστό Νέας Αλικαρνασσού

9:30 α’ ημιτελικός Ηράκλειο-Εργοτέλης

11:00 β’ ημιτελικός Ακρωτήρι-All Star

15:30 Τελικός (νικητής α’- νικητής β’)


Παγκορασίδες Β’

Όπως στους παμπαίδες Β’, έτσι ακριβώς θα γίνει και η τελική φάση του πρωταθλήματος των παγκορασίδων Β’, με μοναδική διαφορά ότι από τις τέσσερις ομάδες, οι δύο θα είναι All Star, οι οποίες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον ένα ημιτελικό και θα πλαισιώσουν τον ΟΑ Χανίων και τον Εργοτέλη, που τερμάτισαν πρώτοι στους δύο ομίλους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. ΟΑΧ και Εργοτέλης είχαν το απόλυτο στις νίκες στα παιχνίδια τους στην α’ φάση του πρωταθλήματος με έξι νίκες, σε έξι αγώνες, κάτι που δεν αφήνει περιθώρια για να χριστούν φαβορί και αουτσάιντερ.
--Να σημειωθεί οτι κι εδώ υπάρχουν ενστάσεις για την συγκρότηση των  all star  ομάδων καθώς επιλέχθηκαν αθλήτριες από ομάδες με διαφορετικό αριθμό κλήσεων.Άλλες είχαν έξι άλλες τρεις.Επίσης επιλέχθηκαν αθλήτριες που δεν ΄τηρούσαν τα κριτήρια επιλογής.Μάλιστα το πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στον Αγιο Νικόλαο επιλέχθηκαν αθλήτριες που δεν θεωρούνται "βασικές ", αντί άλλων που είχαν τα φόντα να επιλεχθούν, γεγονός που προβλημάτισε ακόμα και τον ίδιο τον προπονητή του Αγίου Νικολάου.

Είναι ένα θέμα που πρέπει στο μέλλον η ΕΚΑΣΚ να φροντίζει να τα επιλύσει με τον καλύτερο τρόπο ,ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις και να μην φαίνεται ότι εξυπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς..Κι όσο κι αν  ακούγεται παράξενο τα σωματεία(και καλά κάνουν) προσέχουν τέτοιες "λεπτομέρειες".



Aναλυτικά το πρόγραμμα των παιχνιδιών (Κυριακή 16 Μαΐου):

Κλειστό Νέας Αλικαρνασσού

12:30 α’ ημιτελικός Εργοτέλης-All Star 2

14:00 β’ ημιτελικός ΟΑΧ-All Star 1

17:00 Τελικός (νικητής α’- νικητής β’)
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.