A2 Ανδρών:Ολα τα σενάρια για την μάχη της παραμονής

Απέμειναν τέσσερις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στην Α2 και όλα τα φώτα έχουν πέσει πάνω στη μάχη της παραμονής.
-Η άνοδος έχει ουσιαστικά ξεκαθαρίσει, αφού ο Ίκαρος Έσπερος βρίσκεται ήδη στην Α1 και το ίδιο θα γίνει με τον Ηρακλή, αν το ερχόμενο Σάββατο κερδίσει ή χάσει με λιγότερους από 10 πόντους στο Παγκράτι.
Πάντως και στο Μετς να μην τα καταφέρει, με μία νίκη στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές επιστρέφει κι αυτός στην Α1.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, μαθηματικά και μη, υπάρχουν κάποιες ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα και κάποιες που χρειάζονται μόλις μία νίκη για να «κλειδώσουν» την παραμονή τους.

Στις τελευταίες ανήκει το Ρέθυμνο Aegean, όπως άλλωστε και η Ξάνθη. Ακόμη όμως, και στην περίπτωση που δεν τα καταφέρουν να πάρουν ένα ροζ φύλλο αγώνα οι δυο αυτοί σύλλογοι, τους αρκεί μία ήττα από τον ΟΦΗ και από τον Ερμή Λαγκαδά για να σωθούν.
Γενικότερα, θα θεωρηθεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας να κινδυνέψουν Ρέθυμνο Aegean και Ξάνθη.
Το σίγουρο είναι ότι μέσα στις επόμενες δύο αγωνιστικές, θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα τόσο για την κρητική ομάδα, όσο και για την ομάδα της ακριτικής πόλης.


Ίκαροι Σερρών

Βρίσκονται δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Έχουν την ισοβαθμία με τον Ερμή Λαγκαδά, μειονεκτούν όμως, έναντι του ΟΦΗ. Το πρόγραμμα τους είναι βατό, καθώς υποδέχονται το Παγκράτι και την Ξάνθη, παίζουν στη γειτονική Δράμα, ενώ το μοναδικό τους μακρινό ταξίδι είναι στην Αθήνα για να παίξουν με το Αιγάλεω την προτελευταία αγωνιστική. Κερδίζοντας τα δύο παιχνίδια στην έδρα τους, λογικά θα καθαρίσουν με τν παραμονή τους.

Ρεκόρ: Εντός: 8-5, Εκτός: 3-10.

Πέραμα/Ερμής

Και αυτό είναι δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη και ουσιαστικά κρατά την τύχη στα χέρια του. Θα παίξει τη μεθεπόμενη αγωνιστική εντός με τον Αμύντα και αν συνεχίσει να κινδυνεύει, μπορεί να σώσει την κατηγορία την τελευταία αγωνιστική, όταν και παίζει στο Λαγκαδά με τον Ερμή. Σε πιθανή διπλή ισοβαθμία με τον ΟΦΗ θα μετρήσει το συνολικό τους γκολ αβερέιτζ.

Ρεκόρ: Εντός: 10-3, Εκτός: 1-12.


Δάφνη

Και η Δάφνη, που επίσης απέχει δύο βαθμούς από τις θέσεις υποβιβασμού, μπορεί να μείνει στην κατηγορία, αν εκμεταλλευτεί την έδρα της, όπου θα φιλοξενήσει τον ΚΑΟΔ και το Αιγάλεω. Θα πάει να παίξει στην Τρίπολη και το Παγκράτι. Μειονεκτεί σε ισοβαθμία με τον Ερμή Λαγκαδά, όμως πλεονεκτεί έναντι του ΟΦΗ και του Αμύντα (με δύο νίκες).

Ρεκόρ: Εντός: 9-4, Εκτός: 2-11.


Νήαρ Ηστ

Ουσιαστικά με δύο νίκες στην Καισαριανή, όπου θα φιλοξενήσει Ξάνθη και Ολυμπιάδα, θα παραμείνει στην κατηγορία. Την επόμενη αγωνιστική θα παίξει στο Αιγάλεω, με το «σίτι» να παίζει το τελευταίο του χαρτί, στις μαθηματικές ελπίδες παραμονής που έχει. Έχει την ισοβαθμία με τον Ερμή, ενώ με τον ΟΦΗ αν ισοβαθμήσουν θα μετρήσει το συνολικό γκολ αβερέιτζ.

Ρεκόρ: Εντός: 10-3, Εκτός: 1-12.

Αμύντας

Είναι η πιο… επίφοβη ομάδα να βρεθεί κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς απέχει μόλις ένα βαθμό. Ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος της παραμονής του θα το παίξει το ερχόμενο Σάββατο, όπου και θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ. Αν κερδίσει με περισσότερους από 3 πόντους, ουσιαστικά «καθαρίζει» με τον ένα από τους δύο διώκτες τους. Αν όμως, χάσει, τότε αυτομάτως θα βρεθεί στις θέσεις υποβιβασμού.

Ρεκόρ: Εντός: 8-5, Εκτός: 2-11.


Ερμής Λαγκαδά



Προσπαθεί να κάνει την υπέρβαση και να καλύψει το χαμένο έδαφος σε αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές. Ο ρεαλιστικός του στόχος είναι να «πιάσει» τις επόμενες τρεις αγωνιστικές το Πέραμα και να παίξουν την παραμονή τους στην τελευταία αγωνιστική στο μεταξύ τους παιχνίδι στον Λαγκαδά. Βέβαια, όσοι γνωρίζουν την κατηγορία, ξέρουν πως το παιχνίδι κλειδί στην όλη προσπάθεια είναι αυτό του Σαββάτου μέσα στην Ξάνθη. Αν περάσει νικηφόρα από εκεί ελπίζει. Ειδάλλως τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Γι’ αυτό όλοι έχουν εστιάσει σε αυτή την αναμέτρηση. Στα μείον του το γεγονός πως έχει χάσει δύο φορές από τον Αμύντα.

Ρεκόρ: Εντός: 6-7, Εκτός: 3-10.

ΟΦΗ

Η νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής μέσα στη Δάφνη αναπτέρωσε τις ελπίδες των Κρητικών. Πλέον θα παίξουν τη… μισή χρονιά τους το Σάββατο, στην έδρα του Αμύντα. Αν κερδίσουν μπαίνουν για τα καλά στο κόλπο της παραμονής, με δεδομένο πως θα ζευγαρώσουν τις νίκες απέναντι στην ομάδα του Υμηττού. Αν χάσουν όμως, θα ψάχνουν την υπέρβαση παίζοντας σε Τρίπολη και Παγκράτι και φιλοξενώντας τον ΚΑΟΔ.

Ρεκόρ: Εντός: 7-6, Εκτός: 2-11.

Αιγάλεω

Οι ελπίδες του είναι μόνο μαθηματικές, παρά το ντεμαράζ των τελευταίων αγωνιστικών. Αν είχε κερδίσει τον Λαγκαδά, τα πράγματα θα ήταν σε διαφορετική βάση. Έχει τρία παιχνίδια στην Αθήνα (μέσα με Νήαρ Ηστ και Σέρρες, και στη Δάφνη), όμως το γεγονός πως έχει να παίξει και στο Ιβανώφειο δεν του αφήνει περιθώρια να ελπίζει. Περισσότερο θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο.

Ρεκόρ: Εντός: 6-7, Εκτός: 1-12.
Σήμερα λοιπόν τα σπουδαία που θα ξεκαθαρίσει πολλά....
Πηγή:"Ρεθυμνιώτικα Νεα"
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.