Το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου σε Εθνικά πρωταθλήματα

Α2 Ανδρών:

-ΟΦΗ:Στον πιο κρίσιμο αγώνα με απώλειες.
Ο πρώτος τελικός (όπως δήλωσε ο Α.Μπάρδας)είναι το αυριανό παιχνίδι με την Δάφνη,για τον ΟΦΗ που είχε την ατυχία να δει άλλον έναν παίκτη του να τίθεται νοκ αόυτ στην προπόνηση της Τετάρτης τραυματίστηκε ο Α.Συριστατίδης.
    Ο έμπειρος γκαρντ σε μια διεκδίκηση της μπάλας με ένα συμπαίκτη του στην προχθεσινή προπόνηση έσπασε το δάχτυλό του και χθες υποβλήθηκε σε επέμβαση, για να διορθωθεί το πρόβλημά του. Ο τραυματισμός αυτός θα κρατήσει το Συριστατίδη μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους για 20 τουλάχιστον μέρες κάτι που σημαίνει ότι ο γκαρντ του ΟΦΗ θα λείψει από τα δύο συνεχόμενα πολύ κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν εκτός έδρας με τη Δάφνη και τον Αμύντα. Η απώλεια αυτή δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις θέσεις των γκαρντ στον ΟΦΗ, καθώς εκτός του Συριστατίδη από το ματς με τη Δάφνη θα λείψει και ο επίσης τραυματίας Μπαρλάς για τον οποίο καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες και από το ιατρικό τιμ της ομάδας, προκειμένου ο παίκτης να προλάβει το επόμενο εκτός έδρας ματς με τον Αμύντα στον Υμηττό.
Πλέον οι Γκάμπρανς, Δελατόλας, Παναγάκης και Τσερικιτζόγλου καλούνται να σηκώσουν μεγάλο βάρος στην περιφέρεια για το συγκρότημα του κ. Βαγγέλη Βλάχου στο κρίσιμο αυριανό παιχνίδι με τη Δάφνη όπου είναι μονόδρομος η νίκη στην προσπάθεια που κάνουν οι «ασπρόμαυροι» για την παραμονή τους στην Α2 κατηγορία μπάσκετ των ανδρών.
Προβλήματα (2) και για τη Δάφνη
Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ιδιαίτερα ανεβασμένη ψυχολογία μετά το «διπλό» στον Υμηττό επί του Αμύντα και πλέον στοχεύουν σε ακόμη μια νίκη, η οποία θα τους εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή στην Α2. Τα προβλήματα τραυματισμών, όμως, που ταλαιπώρησαν όλη τη χρονιά τη Δάφνη, δεν την εγκαταλείπουν ούτε στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος...
Ετσι, ο Αλέξης Ζαβός δεν έχει στη διάθεσή του τον Δημήτρη Λόλα, ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα τράβηγμα στη γάμπα και ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας. Ενοχλήσεις στο γόνατο (που πρόσφατα υποβλήθηκε σε επέμβαση), έχει και ο Σάσα Αβαλιτς, ο οποίος ακολουθεί πιο χαλαρό πρόγραμμα από τους υπόλοιπους. Η συμμετοχή των δύο παικτών στο ματς με τον ΟΦΗ είναι προς το παρόν αμφίβολη και θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή.


-Το Ρέθυμνο Aegean πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εμφάνιση, απέναντι σε μια Ολυμπιάδα που είχε στόχο να πάρει τη νίκη για να βρίσκεται κοντά στις πρώτες θέσεις που ίσως αποδειχθούν χρυσαφένιες.
Οι δύο πρώτες οδηγούν στην Α1, αλλά ελέω οικονομικής κρίσης, πιστεύεται πως κάποια ομάδα από τις ήδη υπάρχουσες δεν θα αντέξει και θα υποστεί τον υποβιβασμό.
Τώρα η ομάδα του Σ.Μυκονιάτη αγωνίζεται στο Πέραμα με τον Ερμή και θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις αλλά και στις νίκες......βοηθώντας έτσι και τον συντοπίτη του ΟΦΗ στην προσπάθεια που κάνει για αποφυγή του υποβιβασμού.
Όλοι οι παίκτες χαίρουν άκρας υγείας και μόνο ο Νεοφυτίδης κάνει κάποιες απαραίτητες φυσικοθεραπείες, καθώς ταλαιπωρείται από πελματιαία απονευροσίτιδα.

Γ΄Εθνική -2ος όμιλος Νότου
"Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα για μας.Πρέπει να κάνουμε τρεις νίκες για να κρατήσουμε τη δεύτερη θέση, αφού ο Διαγόρας δεν πρόκειται να κάνει άλλη ήττα”, δήλωσε ο Μανόλης Δημητριάδης, μετά τον νικηφόρο αγώνα με την ΑΓΕΧ.Τώρα έχει μπροστά του το εμπόδιο  της Ένωσης Ιλίου όπου η ομάδα της Δουκός Μποφώρ οφείλει να ξεπεράσει  ώστε να  παραμείνει δεύτερο (θέση που οδηγεί στα μπαράζ προτεραιότητας) όμως έχει σαφώς πιο δύσκολο πρόγραμμα από την ομάδα του Διαγόρα.
-Η Ιεράπετρα αντιμετωπίζει στο ντέρμπι των ουραγών την κατά 2 βαθμούς ανώτερη της βαθμολογικά ομάδα του Φοίνικα.


Α2 Γυναικών Ηράκλειο Ο.Α.Α
Μία εβδομάδα αργότερα θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στην Α2 γυναικών το “Ηράκλειο”.
Το παιχνίδι με τον πρωταθλητή Πρωτέα που δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, θα γίνει στις 2 Μαΐου (12 μ.) μετά από αίτημα της αθηναϊκής ομάδας το οποίο αποδέχθηκε το τοπικό σωματείο. Τα υπόλοιπα ματς της 26ης αγωνιστικής θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.