Εργοτέλης-Ονειρεμένο φινάλε

Έκανε το "σουίπ" (3-0) τον Κύδωνα.

 Πηγήφώτο 'kretaworldbasket"
Το φετινό κοστούμι του Κρητικού μπάσκετ θα φορεθεί κιτρινόμαυρο! Με το χρώμα που έκρυψε -για δεύτερη φορά την φετινή χρονιά- τον ουρανό τής Κρήτης, ύστερα από το κύπελλο , «ντύθηκε» και το πρωτάθλημα, προσφέροντας στον Εργοτέλη  ένα ονειρεμένο φινάλε και αμέτρητες προσδοκίες για την «επόμενη μέρα».
Στην τελευταία του γεύση, μετά το... γλυκό βράδυ της κατάκτησης του πρώτου τίτλου, ο "Εργο" ένιωσε και τη... σαντιγί να ολοκληρώνει ιδανικά το μενού που ζητούσε από το ξεκίνημα της χρονιάς: Κύπελλο ανδρών και τίτλος πρωταθλητή  και άνοδος στην Γ Έθνική,   είναι γεγονός!
Η μοίρα του αγώνα, που μάλλον γρήγορα -κι ας είχε πλούσιο θέαμα - θα ξεχαστεί αλλά θα χαραχτεί για τα καλά στη μνήμη των φίλων του «κιτρινόμαυρων» που περίμεναν έξι χρόνια για να δουν την ομάδα τους να πανηγυρίζει κρατώντας και δεύτερο τρόπαιο στα χέρια της, άρχισε να γράφεται από το καλοκαίρι όταν άρχιζε ο σχεδιασμός από την διοίκηση (επιτροπή μπάσκετ) ,με την πρόσληψη ενός νέου σε ηλικία ,αλλά με τεράστιες εμπειρίες και πολλές γνώσεις ,τεχνικού του Γιώργου Μακράκη.Ο κόουτς αμέσως διαπίστωσε τι χρειάζεται η ομάδα , τα διόρθωσε και έχτισε μια ομάδα που μπόρεσε (εύκολα;), να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατηγορίας.Παράλληλα "δόμησε" την ομάδα έτσι ,ώστε να παίρνει πάντα και κάποια παιδιά από τις Ακαδημίες ,κι έτσι να αποκτούν εμπειρίες.Ο Γιώργος Μακράκης με απλές κινήσεις ,μέσα από πολύ δουλειά και σωστό "τάιμινγκ"(αυτό πιστέψτε με ,είναι πολύ δύσκολο,πρέπει να είσαι "πολύ μάγκας"),έδωσε την ευκαιρία στους ανθρώπους που ασχολούνται με τον Εργοτέλη να υλοποιηθούν τα όνειρά τους.
 
Κι η επιτροπή μπάσκετ βέβαια μόνο εύκολο έργο δεν είχε:Πέρα από την ορθότητα της απόφασης της επιλογής Μακράκη,είχε το δύσκολο κομμάτι της επίλυσης  οποιουδήποτε προβλήματος παρουσιαζόταν.
Επειδή όμως λέω πολλά ο Εργοτέλης φέτος έδειξε σε όλους πως μπορεί μια ομάδα να υλοποιήσει το σχεδιασμό της.Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια.

-Και δυο λόγια( όχι μόνο λόγω καταγωγής) για τον Κύδωνα.Το Χανιώτικο μπάσκετ έχει μέλλον.Οφείλουν εκεί οι άνθρωποι που ασχολούνται με το μπάσκετ,να πάψουν να μεμψιμοιρούν, να γκρινιάζουν και να απαξιώνουν.Χορηγοί και χρήματα υπάρχουν ,ας βρουν το τρόπο να τους προσεγγίσουν,χωρίς συμφέροντα και ιδιοτέλειες.Η  σωματοδομή των Χανιωτών είναι η καλύτερη στην Κρήτη,ταλέντο υπάρχει ,εγκαταστάσεις υπάρχουν.Η ΚΡΗΤΗ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΧΑΝΙΑ( και τους υπόλοιπους νομούς) ας ξεφύγουμε ΟΛΟΙ από το παρελθόν.
-Α΄παίχτηκε και μπάσκετ.Το φύλλο αγώνα:
Εργοτέλης Κύδων 83-54
Διαιτητές : Επιτροπάκης - Γιννακουδάκης ( Κουρκουνάκης)
Δεκάλεπτα : 21-09, 40-27,(ημιχ) 67-40, 83-54
Εργοτέλης (Μακράκης Γ.)  Κουρουζίδης 3, Συντιχάκης Μ. 4, Χαλκιαδάκης 5, Οικονόμου 9 (1), Γρύλλος 3 (1), Κατσαπρακάκης 2, Παναγιωτάκης  10,  Παπαδογιαννάκης 9 (1), Βισκαδουράκης 9, Φασουλάκης 4, Κομψέλης 9, Σκαμνάκης 16 (2):
Κύδων (Ηλιάκης Γ. - Πετρίδης Κ.) :Μανίγκοτιτς 4, Θεοδωράκης 5 (1), Σεβαστόπουλος, Λεκάκος 12, Μπαγάκης 4 (1), Ψύρρας 1, Ρούτσης 3 (1), Κατσίκαρος 4, Λιονάκης 12, Aδοντάκης 1, Φαρμάκης 6, Κρασουδάκης 2
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.