Απολογισμός του 1ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ



Τελείωσε, λοιπόν, το 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες όλων όσων το οραματιστήκαμε και το πραγματοποιήσαμε, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.
 Αγωνιστικά, το επίπεδο των παιδιών που συμμετείχαν ήταν πάρα πολύ υψηλό, προσφέροντας στους περισσότερους αγώνες μπασκετικό θέαμα κατά πολύ ανώτερο από το αντίστοιχο στην Γ' Εθνική κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ(!!!) που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να βλέπουμε εδώ, γεγονός που δικαιώνει για άλλη μια φορά τις επιλογές μας για την ανάπτυξη των υποδομών και την ενασχόληση μας ως σύλλογος με τις μικρές ηλικίες και μας δίνει κίνητρο να δουλέψουμε για να πλησιάσουμε σε όλους τους τομείς τους φιλοξενούμενους συλλόγους.
 Οργανωτικά, καταφέραμε να φτάσουμε σε επίπεδα που ούτε εμείς μπορούσαμε να φανταστούμε, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουμε να παίρνουμε συγχαρητήρια από τους φιλοξενούμενους μας. Να αναφέρω εδώ, ότι οι προπονητές είχαν στη διάθεση τους με το τέλος κάθε δεκαλέπτου πλήρη στατιστικά στοιχεία(με απίστευτη δουλειά από τα μέλη του Δ.Σ. του Α.Ο.Ι. κους Παπαδάκη Δημήτρη, Ασπραδάκη Γιώργο, Μαυροκουκουλάκη Μιχάλη, Κοϊνά Γιώργο και Μαστοράκη Γιάννη) καθώς και 15' από το τέλος του εκάστοτε αγώνα το αντίστοιχο DVD.
 Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τον ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ και προσωπικά τον Δήμαρχο κο Μαστοράκη που έδωσε το ΟΚ για αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός, και βέβαια τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας και των ΔΗ.Χ.Α.Ι. ΝΙΚΟ ΚΟΪΝΑ με τον οποίο τρέξαμε όλο το project της διοργάνωσης.Επίσης τους εργαζόμενους του Δήμου Ιεράπετρας που έδωσαν την ψυχή τους με μεγάλη αφοσίωση αυτές τις ημέρες και χωρίς τους οποίους τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους υπεύθυνους του τουρνουά κο Μανωλόπουλο και κα Χολέβα που δεν άφησαν καμμιά λεπτομέρεια να τους ξεφύγει και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εθελοντή συνοδοιπόρο κο ΣΤΑΥΡΟ ΛΥΡΙΤΖΑΚΗ που μέσω του site kretaworldbasket.blogspot.com έδωσε ρεσιτάλ ενημέρωσης, παρέχοντας μέχρι και ζωντανή μετάδοση των αγώνων μέσω διαδικτύου.
Τέλος, να ευχαριστήσω τον φυσιοθεραπευτή του Α.Ο.Ι. κο Διαμαντάκη για την (εθελοντική) ιατρική κάλυψη του τουρνουά και τον έφορο παίδων του Α.Ο.Ι. κο Γιαννακουδάκη Ανδρέα που για άλλη μια φορά ήταν πανταχού παρών και φυσικά όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους το τουρνουά.
Και του χρόνου, λοιπόν, καλύτεροι και σίγουρα σοφότεροι.

                                                                             Ο Πρόεδρος του Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
                                                                                   Βαγγέλης Πλεξουσάκης  


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΑΙΔΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ-ΑΝΔΡΩΝ του Α.Ο.Ι. κο ΓΑΪΤΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΝΟ:

 Αυτό που ζήσαμε τις τελευταίες τρεις μέρες στην Ιεράπετρα ήταν κάτι το εκπληκτικό. Κυρίως για όλους εμάς που ασχολούμαστε άμεσα με το μπάσκετ ήταν μία σημαντική ευκαιρία για μάθηση και συλλογή παραστάσεων σε ένα τομέα που ως Κρήτη είμαστε πολύ πίσω : τις υποδομές και την ευρύτερη ανάπτυξη τους. Ειναι πολύ σημαντικό για όλους μας να καταλάβουμε επιτέλους οτι για να γίνει μια σωστή δουλειά χρειάζεται μακροχρόνιος προγραμματισμός,στοχοθέτηση και οργάνωση από όλα τα μέρη που συμμετέχουν σε αυτό που λέγεται κρητικό μπασκετ. Αναφέρομαι  στην βασική αλυσίδα: Ε.ΚΑ.Σ.Κ.-Σωματεία-Προπονητές-Διαιτητές. Παραγωγή σημαίνει μια "συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία" και όχι απλά μια "διεκπεραίωση" ενός πρωταθλήματος.
Εμείς ως Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ με αυτό το τουρνουά ουσιαστικά φέραμε "το επίπεδο" του ευρωπαικού μπάσκετ στην Ιεράπετρα σαν προσφορά σε όλη την Κρήτη. Τεχνικά, είδαμε πολύ ποιοτικό μπάσκετ με τις ελληνικές ομάδες να είναι καλύτερες στην τακτική και στην δύναμη και τις δύο ξένες να υπερτερούν στην ατομική τεχνική. Αυτή την στιγμή έχουμε στα χέρια μας και τα 16 παιχνίδια βιντεοσκοπημένα, πράγμα που θα μας βοηθήσει μελετώντας τα, να δούμε όλο το "στήσιμο" που παρουσίασε κάθε ομάδα σε άμυνα και επίθεση και σε τι επίπεδο ατομικής τεχνικής βρίσκεται ένας σύγχρονος παικτης της ηλικίας.Εμεις ως ομάδα θα προτείνουμε να γίνονται κάθε χρόνο στην Κρητη 4 μεγάλα παρόμοια τουρνουά ,ένα σε κάθε μεγάλη πόλη και διαφορετικών ηλικιών το κάθε ένα: για παραδειγμα η Ιεράπετρα τα Χριστουγεννα των Εφήβων , το Ρέθυμνο το Πάσχα των Παίδων , το Ηράκλειο το καλοκαίρι των Παμπαίδων και τα Χανιά τον Σεπτέμβριο των Ακαδημιών. Με χρηματοδότηση όλων των κατά τόπων ομάδων...φτάνει να θυσιάσουν μια μεταγραφή απο τα ανδρικά τους.Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε συνεχώς την ευκαιρία για συγκρίσεις,ανταγωνιστικούς αγώνες,απόκτηση τεχνογνωσίας κλπ. Γενικά για να καλύψουμε την απόσταση χρειάζεται μια ριζοσπαστική αλλαγή νοοτροπίας
και όρεξη για δουλειά, κυρίως απο τα σωματεία αλλά και τους φορείς.
Μικτή Κρήτης
Με το δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι ανάμεσα στη Μικτή Κρήτης και την Μπολόνια άνοιξε το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας του διεθνούς τουρνουά εφήβων που πραγματοποιείται στο κλειστό της Ιεράπετρας.
Οι Ιταλοί επικράτησαν τελικά στον πόντο όμως αξίζουν φυσικά πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές της Μικτής για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν.
Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Αλέξη Χριστοδούλου ξέφυγε με 16-10, όμως ένα σερί 12-0 έφερε μπροστά τους Ιταλούς με 22-18 ενώ στη συνέχεια έφθασαν τη διαφορά μέχρι και τους 15 πόντους. Με αντεπίθεση διαρκείας στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα της Κρήτης βρέθηκε να έχει την μπάλα 8" πριν το τέλος στα χέρια της και να υπολείπεται έναν πόντο 66-65. Η προσπάθεια όμως για τρίποντο του Καραλή στην εκπνοή του χρόνου δεν ήταν επιτυχής και έτσι χάθηκε η ευκαιρία να σημειωθεί μια νίκη γοήτρου.
Δεκάλεπτα: 18-16, 38-33, (ημιχ) 55-41, 66-65
ΜΙΚΤΗ ΚΡΗΤΗΣ: (Χριστοδούλου Α.)Σταθάκης 2, Κυριακάκης 6, Καραλής 21 (3), Σαρτζετάκης 3, Νίχλος, Κατσαμπρακάκης 14 (2), Αυγουστάκης 2, Μανίγκοτιτς, Καρακωνσταντάκης, Στίκας 10 (3), Φραγκιαδάκης 4, Σπανουδάκης 3.
ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Μαρτινιάγκο, Κιαπέλι 6, Φούτζι 4, Ριγκούτζι, Μπαστόνε 4, Γκρουπιόνι 8 (2), Ντε Πασκάλε 7 (2), Mοντανάρι7, Βέρντι, Ντι Τζιόρτζιο9 (1), Μοντάνο10, Μποτέγκι 11 (2).
Η Μικτή Κρήτης δε θα δώσει άλλο παιχνίδι στο τουρνουά .
Υπόλοιπα ματς:
Hospitalet - Πανιώνιος  τελικός 68-76
Δεκάλεπτα : 21-15, 33-40, 44-59, 68-76
Hospitalet : Carrasco 4, Liagostera 2, Apinez, Carrilo , Deveza 10, Gomez 2, Rodriguez 18(2) Olmedo 7, Chica 11, Tejero 9, Cereto 5 (1), Caona, Subirachs
Πανιώνιος : Φρατζής 2, Σμυρνής, Πέτσας, Μπελίτσης, Πλέστης , Παναγιωτίδης 15 (3), Παπαζαφειρόπουλος , Μιχάλης 12, Μούστα 3, Βλάχος 3, Κανονίδης 30 (4), Παναγιωτάρας 11 (1)

ΠΑΟΚ - Bologna μικρός τελικός 62-56
Δεκάλεπτα : 14-12, 27-29, 42-38, 62-56
ΠΑΟΚ : Κοτσάκης , Μανωλάς 2, Δοξάκης 10 (3), Κωνσταντινέλης 2, Δημητρίου , Παπαδόπουλος , Γρηγορίου 19 (3), Κεσισόγλου 16, Σικαλίδης 7, Γιαννάκος 2, Νικολούδης 4 (1), Κανέλης
Fortitudo Bologna : Martignago 2, Chiappelli 7, Fuzzi 2, Riguzzi 4, Bastone 9, Grupioni 3 (1), De Pascale , Montanari 5 , Verdi, Di Giorgio 5, Montano 7, Botteghi 12 (1)
Ιεράπετρα - Άρης 42-61
Δεκάλεπτα : 6-15, 17-25, 22-43, 42-61
Ιεράπετρα : Αθενάκης, Βασιλειάδης 8, Ανδρουλάκης 4 (1), Παπαδάκης , Van De Bilt, Σκύβαλος , Βελιμβασάκης , Μάλιαρης 10, Μαρκάκης, 4 Μαλαθράκης Γιακουμάκης, Μαντζαράκης 16 (3)
Άρης : Λεωνίδου 4, Καμηλάλης 9, Βουτσακόπουλος 2, Γκουγκουτούδης 7 (2), Δαμαλής , Κεραμιδάς 8 (2), Χασεκίδης 9 (1), Μασώνης , Κωνσταντάς 2, Σιώπης 8, Θεοδωρίδης 6, Δερβίσης 6
 Πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του τουρνουά και πρώτος σκόρερ ήταν ο Κανονίδης του Πανιωνίου, ενώ νικητής στο διαγωνισμό καρφωμάτων ήταν ο Βασιλειάδης της Ιεράπετρας και σε αυτόν των τριπόντων ο Gruppioni της Bologna.
 Κατάταξη :
1. Πανιώνιος
2. Hospitalet
3. ΠΑΟΚ
4. Bologna
5. Άρης
6. Ιεράπετρα
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.