ΟΦΗ-ΑΓΟΡ 82-74:Το μάτι τους.... γυάλιζε.Μέρος 1ο

 ΓΙΟΡΤΗ τΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ  ΜΠΑΣΚΕΤ!!!!!
Η  γιορτή του Κρητικού μπάσκετ διοργανώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Βαρδινογιάννειο.Σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του ΟΦΗ (δεν υπήρχε ανίπαλο δέος), ενώ ταυτόχρονα και η συμπεριφορά των αγωνιζόμενων και των παικτών ήταν παροιμοιώδες.
Παράλληλα το παιχνίδι ήταν  διαφήμιση του μπάσκετ  και απο τις δύο πλευρές.Ε, άμα υπάρχουν αυτά τα συστατικά τότε δεν υπάρχει περίπτωση οτι ο κερδισμένος της υπόθεσης είναι το ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.Και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους που όλη την εβδομάδα κρατούσαν "χαμηλούς  τόνους" και τους διατήρησαν και μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.Μπράβο σε όλους  !!!!!!!

Το ζέσταμα του Ρεθύμνου

Μπάρδας με αντίπαλο τον Μαγκουνή
Στα αγωνιστικά τώρα:Απο το πρώτο δευτερόλεπτο διέκρινε κανείς την  ποιότητα που είχε στο ρόστερ του ο φιλοξενούμενος.Απο την αλλη μεριά στο ρόστερ του  ΟΦΗ  διέκρινε κάποιος την εμπειρία πού είχε στο πάγκο, απαραίτητο στοιχείο για την παραμονή στην κατηγορία.
Και οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά και θέλησαν να επιβάλουν τα δικά τους στοιχεία.Ο ΟΦΗ την δύναμη που έχει στην περιφέρεια και ο ΑΓΟΡ ήθελε να επιβάλει τον δικό του ρυθμό  και την δύναμη κάτω απο τα καλάθια.Τελικά στο πρώτο δεκάλεπτο κανείς δεν καταφερε να επιβάλλει τα δικά του στοιχεία ,με αποτέλεσμα να λήξει η περίοδος στο καλάθι(26-27).
Στην δεύτερη περίοδο η ανωτερότητα του ΑΓΟΡ ήταν εμφανής  και στα περισότερα σημεία του αγώνα ήλεγχε το ρυθμό.Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στην ανάπαυλα, ο φωτεινός πίνακας να γράφει 41-47.
Η επανάληψη βρήκε τους παίκτες του ΟΦΗ αποφασισμένους να κερδίσουν το παιχνίδι.Ετσι σε ένα δεκάλεπτο διαφήμιση, επανέλαβαν "καρμπόν" το ίδιο σκηνικό που υπήρχε στην πρεμιέρα με το Αιγάλεω και η κόρνα του τρίτου δεκαλέπτου έδειχνε αφεντικό τον ΟΦΗ.(62-58).
Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν η αποθέωση της διαχείρησης απο πλευράς ΟΦΗ ,αφού είχε απάντηση σε όλα τα συστήματα του Ρέθυμνο Aegean.Ετσι δεν έχασε σε καμμιά στιγμή του αγώνα την πρωτοπορία και μάλιστα στο τέλος την διεύρυνε.
Το τέλος βρήκε όλους τους παίκτες "ένα κουβάρι", ενω δίπλα ο πρόεδρος του Ερσιτέχνη ΟΦΗ κ.  Β.Ξημέρης δεν έκρυβε την συγκίνησή του.Εμείς τον είδαμε να σκουπίζει τα δάκρυα χαράς που έτρχαν στο μαγουλό του.

Για τους πάγκους τι να πούμε. Εξαιρετικοί και οι δύο.Οταν ο ένας άλλαζε κάτι υπήρχε αμέσως η απάντηση.Είναι τυχερά και τα δυο σωματεία που έχουν στον πάγκο τους σπουδαίους πραγματικά προπονητές.Ιδιαίτερα για τον ΟΦΗ ο Γ.Βόβορας θεωρείται "ευλογία".Στο σημερινό παιχνίδι είχε για μένα την τύχη να είχε εξαιρετικό "σκάουτινγκ", κι αξίζουν πραγματικά τα εύσημα στον εκ των βοηθών του κ.Γιώργο Γωνιωτάκη.Αλλά είπαμε η συνολική συνεργασία είναι το παν.
Δυο λόγια για την διαιτησία:Χαρακτηρίζεται ως λίγο περίεργη.Πολλά σφυρίγματα, μερικά άσκοπα ίσως ,ενώ κάποια άλλα χρήζουν περαιτέρω εξερεύνησης.Ήταν λίγο εχθρικά προς τον ΟΦΗ.Οχι όμως σκόπιμα.Ήταν καθαρά διατητικά λάθη.
Δεκάλεπτα:26-27,15-20,21-11,20-16
 ΟΦΗ (Βόβορας): Τσερκιτζόγλου  9(1), Μπαρλάς , Δελατόλας , Χουλιάρας 1, Μπάρδας 7(2) , Βαγενάς 15 (3), Παναγάκης  22(7), Δανιήλ 2, Χαλκιαδάκης 3, Γκάμπρανς 2, Σουφλιάς 11, Συριστατίδης 10.
 Ρέθυμνο Aegean (Καραγιάννης): Κουκάς 11 (2), Κούμουλος 4, Στυλιανού 3, Βουκαντίνοφ,Κουπιδης 6(2)Τσόχλας, Μαγκουνής 17(3), Νεοφυτίδης , Ψαθάς12 (1), Στίκας, Λάτοβιτς 4, Πασχάλης 20.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.