Ο Μάνος Ξημέρης μιλά για όλα

ΟΦΗ-Μάνος Ξημέρης:Μέχρι την Τετάρτη θα ανακοινώσουμε το “τριαρι”

Μεταγραφικός “πυρετός” επικρατεί στο μπάσκετ του ΟΦΗ.Ο έφορος της ομάδας κ.Μάνος Ξημέρης βρίσκεται εδω και λίγες μέρες στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ,οσον αφορά τις μεταφραφές της ομάδας.Σε μια πολύ ενδιαφέρων συνεύντευξη που παραχωρησε στην “Εθνική Φωνή”,δέχτηκε να μιλήσει για οτιδήποτε απασχολεί την ομαδα μπάσκετ αλλά και τις ακαδημίες.


Κατ αρχην μίλησε για νεα δομή που θα έχει η διοίκηση την νέα σαιζόν. Επεσήμανε οτι με δύο ακόμα παίκτες θα ολοκληρωθεί το πόστερ της ομάδας ,ενω τόνισε οτι ο παίκτης που θα έρθει και παίζει στην θέση “τρία” ,θα ανακοινωθεί μέχρι την Τετάρτη , και πρόκειτε για σημαντικό παίκτη.
Ο Μ. Ξημέρης είπε οτι η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 17 Αυγούστου, ενω δεν παρέλειψε να μας πεί τις διαπιστώσεις του για τις Ακαδημίες τις ομάδας και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
Ο Μάνος Ξημέρης “διανύει” πλέον τον τέταρτο χρόνο ως έφορος του μπάσκετ , και οφείλομε να ομολογήσουμε ,πλέον οτι είναι ενας “ολοκληρωμένος” παράγοντας (με ότι περικλύει αυτό) που τον έχει ανάγκη οχι μόνο ο ΟΦΗ αλλά και το Κρητικό μπάσκετ γενικότερα.

Ερωτ.Ποιές είναι οι διοικητικές προτεραιότητες της ομάδας:
Απαντ.
”Φέτος αλάζει η δομή στην διοίκηση του μπάσκετ.Θα υπάρχει μια επιτροπή που θα έχει πρωταρχικό στόχο να υπάρχουν άνθρωποι που να μπορούν να βοηθήσουν.Σκεφτόμαστε μια διοίκηση με επταμελή επιτροπή συν τρία εξωδιοιηκητικά μελη.Το ένα απο τα τρία μελη θα είναι κατά πάσα πιθανότητα νομικός σύμβουλος.Η επταμελής επιτροπή θα βοηθήσει τόσο υλικά αλλά και ηθικά.Δεν σας κρύβω οτι τα πέντε μέλη έχουν βρεθεί.Θέλω να πιστέυω οτι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
Δεύτερη προταιρεότητά μας αποτελεί η εύρεση δυο-τριών χορηγών.Δεν σας κρύβω οτι με τους δυο χορηγούς είμαστε σε πολύ καλο σημείο ενω βρισκόμαστε σε συζητήσεις με αεροπορική εταιρία αφου είναι γνωστό οτι ο ΟΦΗ εχει πολλές μετακινήσεις.”
Ερωτ.Τα μεταγραφικά σε ποιά “φάση” βρίσκονται:
Απάντ.
”Οπως ανακοινώθηκε και στο επίσημο “σάιτ” του ΟΦΗ αποκτήθηκε ένας πολύ καλός ψηλός ο Θανάσης Σουφλιάς απο τον Αίαντα Ευόσμου, ενω δεν υφίσταται συνεργασία με τον Σαμουρέλλη,Φαρμάκη, και Τσέλιο
.

Ετσι προθεσή μας είναι να συμπληρώσουμε τα κενά με παίκτες που παίζουν στη θέση “δύο και τρία”.Για την θέση του “γκάρντ” βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον Αλέξη Τσακιριδη.Δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο όμως ακόμα.Το άσχημο είναι οτι εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε για πολύ ακόμα.Βέβαια υπάρχει ακι η εναλλακτική λύση αφού ήδη συζητάμε και με μια άλλη περίπτωση.
Συζητάμε και είμαστε σε πολύ καλο δρόμο με παίκτη που αγωνίζεται ως “σμολ φοργουόρντ”.Πρόκειτε για ένα αρκετά καλό όνομα , που θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα.Θεωρώ οτι μέχρι και την Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις”.
Ερωτ.Η προετοιμασία πότε ξεκινά;
Απαντ.”
Η προετοιμασία της ομάδας θα ξεκινήσει απο το ΒΑΚ στις 17 Αυγούστου.Θα υπάρχει πάλι ,όπως και πέρυσι το τουρνουά”Αγγελος Σπυριδάκης” με συμετοχή ομάδων της Κρήτης και της Αθήνας, ενω αν χρειαστεί θα ανεβούμε και στην Αθήνα , προκειμένου να ολοκληρωθεί οσο πιο καλά γίνεται το κομμάτι αυτό.”

Ερώτ.Πολύς λόγος γίνεται για τις Ακαδημίες της ομάδας.Δεν σας κρύβω οτι ορισμένοι θεωρούν τις ακαδημίες υποβαθμισμένες και θέλουν να φύγουν τα παιδιά τους.Τι έχετε να πείτε γι αυτό:
Απαντ.
Η αλήθεια είναι οτι φέτος στις ακαδημίες δεν έγινε το καλύτερο δυνατό.Σε αυτό το θέμα όπως έχομε ήδη δηλώσει θα υπάρχει φέτος μια διαφορετική προοπτική.Θα δοθεί βάρος στις Ακαδημίες και ήδη συζητάται ο νέος τρόπος διοηκητικής οργάνωσης.Θα οργανωθεί και το “κομμάτι” της Εφόδου αλλά και στο ΒΑΚ.Αυτό που θέλω να πω είναι οτι φέτος οι ακαδημίες θα δουλέψουν σε άλλη βαση.Δεν σας κρύβω μάλιστα οτι ο προπονητής μας κ. Βόβορας ζήτησε και μάλλον θα πάρει ένα τμήμα της Ακαδημίας.
Πάντως όπως και να έχει και όπως έχομε δηλώσει οι Ακαδημίες φέτος θα είναι το άλλο σημαντικό κομμάτι της ομάδας.
Τώρα για το θέμα οτι θέλουν να φύγουν κάποια παιδιά απο την οικογένεια του ΟΦΗ μας θέλω να τονίσω οτι δικιά μας φιλοσοφία είναι να μην κρατάμε κανένα με το ζόρι.Δεν είμαστε ομάδα που θα σκεφτούμε οτι αποδυναμόνουμε , οσο καλοί παίκτες και να είναι.Εμας αυτή ειναι η φιλοσοφία μας και αυτό θα πράξομε.Να είστε σίγουροι οτι το μέλλον των ακαδημιών του ΟΦΗ θα είναι καλό”.

Πηγή:www.kritikifoni.gr

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.