Πάλεψε παλικαρίσια το Ηράκλειο


 

Στο πρώτο παιχνίδι της πέμπτης μέρας της τελικής φάσης του 48ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων που ολοκληρώνεται σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου στην Αθήνα, ο Εξάστερος επικράτησε του Ηρακλείου με 60-58.

Οι Κρητικοί ήταν πολύ καλοί στα πρώτα λεπτά του αγώνα και προηγήθηκαν με 11-10, 4:27 πριν το τέλος της περιόδου με τρίποντο του Μακράκη. Ο Εξάστερος όμως αφυπνίστηκε και κάνοντας ένα μικρό σερί 8-2, ξέφυγε με 18-13. 

Το μικρό προβάδισμα των «πρασίνων» συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου, όταν το σκορ έφθασε για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο (34-23, με σουτ του Αθανασόπουλου).

Ο Εξάστερος είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου με διαφορές από 5-9 πόντους. Το Ηράκλειο όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με σερί 12-0 στις αρχές της τελευταίας περιόδου πέρασε με 52-49. Οι Αθηναίοι όμως απάντησαν άμεσα, προηγήθηκαν με 56-52 και πήραν έστω και δύσκολα τη νίκη. 

Δεκάλεπτα: 20-17, 34-23, 49-41, 60-58

Διαιτητές: Παντελίδης, Μακρόπουλος, Μαρινάκης

Εξάστερος (Σιούτης): Παπαζώτος 6, Ζερβός 9(1), Αδάμης, Ευαγγελίου, Κουστένης 17(2), Κολίγρης, Αδαμόπουλος, Αβδάλας 15(1), Ρημαγμός 3(1), Αθανασόπουλος 8(1), Βλάσσης 2. 

Ηράκλειο (Μακράκης): Κατσούρρι 10, Μηλαθιανάκης 6, Κανατάκης 6, Γενιτσαρίδης 24, Σαραντουλάκης, Τέιλορ, Κοκκινάκης, Μακράκης 5(1), Σπινθουράκης, Λαμπράκης 7.

Για τη στατιστική του αγώνα πατήστε εδώ

Φωτογραφίες του αγώνα μπορείτε να δείτε εδώ

Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται διαδικτυακά από το κανάλι YouTube του Telesport.gr εδώ

Δηλώσεις

Δημήτρης Αθανασόπουλος (αθλητής Εξάστερου): «Αυτή η εμπειρία που ζήσαμε ήταν μοναδική. Ηταν μια περίεργη χρονιά, όμως καταφέραμε να φθάσουμε ως εδώ. Είμαστε χαρούμενοι για τη σημερινή μας νίκη και συνεχίζουμε δυνατά για του χρόνου». 

Ορέστης Βλάσσης (αθλητής Εξάστερου): «Κλείσαμε το τουρνουά όπως θέλαμε με μία νίκη. Ηταν μια πολύ σημαντική εμπειρία για μας. Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια μας. Θέλουμε να είμαστε και του χρόνου στην τελική φάση».

Γιώργος Τέιλορ (αθλητής Ηράκλειου): «Σήμερα παίξαμε παρά πολύ καλά, με φοβερή άμυνα. Βγάλαμε ωραίες φάσεις στην επίθεση, αλλά υπήρχε πρόβλημα με τα φάουλ. Δείξαμε πολύ καλή εικόνα στο τουρνουά και παλέψαμε σε όλα τα παιχνίδια» 

Γιάννης Σπινθουράκης (αθλητής Εξάστερου): «Σήμερα παίξαμε πολύ καλά, αλλά δεν καταφέραμε πάλι να πάρουμε τη νίκη. Για μας η διοργάνωση ήταν μια πρώτη εμπειρία. Ελπίζαμε να πηγαίναμε καλύτερα και να κάναμε τουλάχιστον μια νίκη».

Share on Google Plus

About Kritikobasket-Ekask

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.