Με το «δεξί» το Ηράκλειο στα προκριματικά του Πανελληνίου

Εξαιρετικά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στα προκριματικά του πανελληνίου πρωταθλήματος Εφήβων του Γ' ομίλου το Ηράκλειο. Οι παίκτες του Γιώργου Μακράκη παίζοντας γρήγορο αλλά και ομαδικό μπάσκετ κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους νίκη με 89-33 απέναντι στον Ιπποκράτη και έτσι να κάνουν το πρώτο βήμα προς τα τελικά του θεσμού. Αύριο (23/7) το Ηράκλειο αντιμετωπίζει την Αναγέννηση Σάμου στο Μετς με το τζάμπολ να γίνεται στις 17:00.

Όσον φορά το ματς, η πρώτη περίοδος ξεκίνησε ιδανικά για τους Κρητικούς. Έχοντας υπομονή γύρισαν την μπάλα, μοίρασαν ενέργειες και έτσι γρήγορα πήραν διαφορά ασφαλείας από το σύνολο της Κω. Μάλιστα με τις εξαιρετικές ενέργειες του Λισλεβαντ η απόσταση έφτασε στο +16 (25-9) όπου ήταν και το σκορ δεκαλέπτου.

Παρά το μίνι «ξέσπασμα» του Ιπποκράτη οι «μπλε» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και να καθορίσουν το ρυθμό της αναμέτρησης. Μάλιστα σε κάθε καλάθι του αντιπάλου αμέσως έδιναν… απάντηση. Έτσι το πρώτο μισό της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε με το 49-18 και καλύτερη φάση μέχρι εκείνη τη στιγμή το τρίποντο στην εκπνοή από τα χέρια του Λίσλεβαντ που διαμόρφωσε το 49-18. 
Το πιο εντυπωσιακό του δεκάλεπτο έδωσε το Ηράκλειο με την επιστροφή του από τα αποδυτήρια. Οι παίκτες του Μακράκη με κύριους σκορερ τον Κουκιαδάκη και τον Γκίζη αλλά και εξαιρετική άμυνα δεν αφίσες κανένα περιθώριο στον αντίπαλο του. Μάλιστα ο δεύτερος έπειτα από ένα κλέψιμο του ίδιου αλλά και σε επόμενη φάση των συμπαικτών του πραγματοποίησε δυο δυναμικά καρφώματα φτάνοντας έτσι τα τρία συνολικά στο ματς. Στα μισά της περιόδου και αφού κλείδωσε η διαφορά «ασφαλείας» ο κρητικό τεχνικός έκανε τις απαραίτητες αλλαγές προκειμένου όλοι οι παίκτες του να πάρουν χρόνο συμμετοχής. 
Διαδικαστικό χαρακτήρα ειχε η τελευταία περίοδος με το Ηράκλειο να έχει εξασφαλίσει ήδη το πρώτο του ροζ φύλλο και απλά να «ψάχνει» το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό έκλεισε στο 89-33. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα της Κρήτης ήταν οι Βαμβουκάκης και Γκίζης, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με 17 πόντους το ματς.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ 33-89
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-25, 18-49, 24-69, 33-89
Ιπποκράτης (Αργυρίου): Επιφάνης, Μιλίκοβιτς, Βουδούρης 7, Μπούσι, Ζαμάγια 5 (1), Νικολάου, Καλάβριος 8 (2), Βαβάς 5, Εκιρλής 6 (3), Σούλης, Κανελλόπουλος, Γιαλλούσης 2.
Ηράκλειο (Mακράκης): Καραδεμήρης, Περαντωνάκης 5, Βαμβουνάκης 19, Λίσλεβαντ 14, Γκίζης 15, Κουκιαδάκης 14, Αυγουστινάτος 11, Κατσαράκης 2, Κατσούρρι 5, Κουβαράκης, Καρεφυλάκης, Πρασανάκης 4.

Τα αποτελέσματα:
Σαντορίνη-Αίολος Μυτιλήνης 51-95
Ιπποκράτης Κω-Ηράκλειο 33-89

Το αυριανό πρόγραμμα
17.00 Ηράκλειο-Αναγέννηση Σάμου
19.30 Αίολος Μυτιλήνης-Ιπποκράτης Κω
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.