Καστρίτης:«Έξτρα κίνητρο οτι θα παίξουμε στη χώρα μας» (vid)

Η Εθνική Εφήβων U19 βρίσκεται στο δρόμο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη χώρα μας το καλοκαίρι (29/6-7/7).
Το Ηράκλειο Κρήτης γίνεται και πάλι η σκηνή πάνω στην οποία θα παρουσιαστεί η επόμενη γενιά του μπάσκετ και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ελληνική ομάδα έχει αρχίσει την προετοιμασίας και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Καστρίτης αναφέρθηκε στην προετοιμασία και τους στόχους της ομάδας.
«Μιλάμε για ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Άπαντες γνωρίζουν το βαθμό δυσκολίας μιας τέτοιας διοργάνωσης. Το ότι φιλοξενείται στη χώρα μας, αυτό αποτελεί απλά έξτρα κίνητρο για τα παιδιά μας. Να δείξουν ότι μπορούν, να παρουσιάσουν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με αυτό που έχει παρουσιάσει αυτή η «φουρνιά» σε προηγούμενες διοργανώσεις που έχει πάρει μέρος. Νομίζω όλοι το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό. Καθημερινά τα παιδιά μας δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό».

Ο Καστρίτης πιστεύει πως σε αυτές τις ηλικίες το κέρδος σε εμπειρίες είναι το σημαντικότερο: «Δεν πρέπει να πιεστούν, επειδή η διοργάνωση γίνεται στην Ελλάδα. Άλλωστε κατά τη γνώμη μου σε αυτές τις ηλικίες δνε πρέπει να παίζει πρωτεύοντα ρόλο η διάκριση. Το σημαντικό είναι τα παιδιά να κερδίσουν εμπειρίες, να αποκομίσουν ότι καλύτερο μπορούν και να προετοιμαστούν για τα επόμενα βήματά τους στο μπάσκετ. Το πιο σημαντικό σε αυτές τις ηλικίες είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να προετοιμάσουμε τα παιδιά για τα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα. Σε ένα - δύο χρόνια η παρουσία τους στις «μικρές» εθνικές θα έχει ολοκληρωθεί. Το θέμα είναι να έχουν μάθει, να έχουν μπει σε μια διαδικασία τέτοια που θα μπορεί να τα κάνει ανταγωνιστικά στον επαγγελματικό στίβο, αλλά και ικανούς να στελεχώσουν, όποιοι από αυτούς το καταφέρουν και μακάρι να είναι πολλοί, την Εθνική Ανδρών. Νομίζω οι διακρίσεις μικρό ρόλο παίζουν σε αυτές τις ηλικίες. Φυσικά, πάντα είναι ευπρόσδεκτες, αλλά το σημαντικό και αυτό που εμείς θέλουμε, είναι να παρουσιάσουμε μια ομάδα, η οποία θα αποπνέει η υγεία, θα δίνει το 100% κάθε στιγμή στο παρκέ και από από εκεί και πέρα ας έρθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Η Ελλάδα θα βρεθεί στον ίδιο όμιλο με ομάδες που είναι δυνατές, διαφορικές και έως ένα βαθμό έχουν και το στοιχείο του άγνωστου: «Στον όμιλό μας είναι η Ρωσία, που προκρίθηκε ως τέταρτη από το Ευρωπαϊκό, η Αργεντινή με μετάλλιο στο παναμερικανικό και οι Φιλιππίνες, μια άγνωστη ομάδα για πολλούς, η οποία προέρχεται από μια χώρα όπου το μπάσκετ είναι σαν... θρησκεία και χτίζουν ένα πρόγραμμα με βάθος πενταετίας. Ο όμιλός μας είναι πολύ δύσκολος».

Οι καθημερινές προπονήσεις έχουν αρχίσει για την Εθνική Εφήβων U19, γίνονται καθημερινά στα βοηθητικά του ΟΑΚΑ και ο Γιάννης Καστρίτης ξέρει πως τα παιδιά έχουν να κερδίσουν πράγματα, σε μια σχέση που όμως τη βλέπει αμφίδρομη: «Είμαστε στην αρχή της προετοιμασίας. Κατ’ αρχάς θα πρέπει να μαζευτούν όλα τα παιδιά, να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται, να έχουμε με υγεία πάνω από όλα και να δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε με την έναρξη του Παγκοσμίου. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις την εξέλιξή τους μέρα με τη μέρα και δεν είναι υπερβολή αυτό. Όλων μας, και δικός μου και των συνεργατών μου, στόχος είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά όσο γίνεται περισσότερο, να τους δώσουμε τα εφόδια που ξέρουμε πως θα τους βοηθήσουν στην πορεία. Από την άλλη το να βλέπεις αυτή την ενέργεια, το πάθος και τη θέληση να βελτιωθούν κάθε μέρα, αυτό πραγματικά είναι κάτι που γεμίζει κι εμάς όλους με πάθος και ενέργεια».

*Δείτε τη συνέντευξη του Γιάννη Καστρίτη: https://www.youtube.com/watch?v=viLoIq-k6B4&feature=youtu.be
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.