«Μελανόλευκη» η τρίτη θέση στις Κορασίδες της ΕΚΑΣΚ

Το χάλκινο μετάλλιο στο πρωτάθλημα Κορασίδων της ΕΚΑΣΚ κατέκτησε ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι της Ιεράπετρας στον μικρό τελικό της διοργάνωσης. Οι «μελανολευκες» μπορεί να πήραν διαφορά στο πρώτο μισό της αναμέτρηση,  η ομάδα του Στρατάκη όμως με πάθος κατάφεραν να μειώσει τη διαφορά και να φτάσει ένα βήμα πριν από την ανατροπή (56-54). Το σύνολο από το Ηράκλειο παρέμεινε ψύχραιμο και με σκορ 61-54 πήρε τη νίκη και συνάμα την τρίτη θέση στο τοπικό πρωτάθλημα αφήνοντας έτσι την Ιεράπετρα στο τέταρτο… σκαλί.

Το σκορ άνοιξε στο 4΄λεπτό της αναμέτρηση, με την Μπουρλάκη να σκοράρει ½ βολές. Ο ΟΦΗ «απάντησε» άμεσα με καλάθι Στεφανάκη για το 2-1. Ο ΟΦΗ έκανε το 6-1 με ½ βολές της Στεφανάκη και τρίποντο της Παπαμαρκάκη, όμως η Ιεράπετρα δεν το άφησε να ξεφύγει. Η Μπουρλάκη με καλάθι και φάουλ διαμόρφωσε το 6-4. Η διαφορά πήγε στα δυο τέσσερις πόντους με την Παπαμαρκάκη να γράφει το απόλυτο από τη γραμμή της φιλανθρωπίας και η Στεφακάκη στο 6΄λεπτό με αιφνιδιασμό έτρεξε το γήπεδο και σκόραρε για το 10-4. Η Μπουρλάκη και πάλι ψαλίδισε τη διαφορά με 2/2 βολές (10-6), όμως η απάντηση από τον ΟΦΗ ήρθε και πάλι από τα χέρια της Παπαμαρκάκης για το 12-6, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο ΟΦΗ έκλεψε την μπάλα στην άμυνα η Παπαμαρκάκη έτρεξε μπροστά πήρε την μπάλα και «άνοιξε» στο +8 (14-6). Στο 9ο λεπτό η Στεφανάκη (Ιωάννα) με εύστοχο σουτ από την περιφέρεια πήγε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (16-6) και στην επίθεση που ακολούθησε η Διαναντάκη κέρδισε το δικαίωμα για δυο βολές (1/2) με αποτέλεσμα να γίνει το 17-6 στην αναμέτρηση. Η Ιεράπετρα πήγε σε ολοκληρωμένη επίθεση η μπάλα κατέληξε στα χέρια της Καραλάκη η οποία ευστόχησε μέσα από τη ρακέτα, ο ΟΦΗ δεν αξιοποίησε την τελευταία του επίθεση και έτσι το σύνολο του Στρατάκη σκόραρε στο 10’ και έγραψε σκορ δεκαλέπτου 17-10. 

Η Ιεράπετρα μπήκε με… φορά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η Λιαπάκη με σουτ από την περιφέρεια έκανε το 17-12. Από εκεί και έπειτα η ομάδα από το νομό Λασιθίου έκλεισε την άμυνα της με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να κολλήσει. Παρα την καλή αμυντική λειτουργία μπροστά έκανε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να μειώσει. Έτσι ο ΟΦΗ με σκόρερ την Τζανετή «ξεκόλλησε» (22-12). Η Μπουρλάκη σκόραρε για την ομάδα της για το 22-14, όμως η Κουτσούλη δεν κατάφερε να μειώσει και άλλο από τη γραμμή των βολών (0/2). Αυτό το έκανε η Μπουρλάκη η οποία με εύστοχο σουτ πλησίασε στο -6 στο 16ο λεπτό. Η ίδια παίκτρια έκανε το 22-18 με 2/2 βολές και η Στεφανάκη με 2/2 έφερε το ματς στο «καλάθι» (22-20). Η Ιεράπετρα συνέχισε να πιέζει στην άμυνα με αποτέλεσμα να κλέψει την μπάλα από τον ΟΦΗ στο 16, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Έτσι η ομάδα της Ζερβάκη με δυο εύστοχες προσπάθειες σε ισάριθμες επιθέσεις άνοιξε στο 26-20. Η Κοσμίδη στο 17’ μείωσε και πάλι για την τυπικά φιλοξενούμενη από τα 6,75 (26-23), όμως ήρθε απάντηση από τα χέρια της Παπαμαρκάκης για το 29-23. Η τελευταία σκόρερ από την Ιεράπετρα κέρδισε το δικαίωμα για δυο βολές στην επίθεση που ακολούθησε για την ομάδα της ευστόχησε σε μια από αυτές, όμως και πάλι οι «μελανόλευκες» βρήκαν διχτάκι στην κόντρα για το 31-24. Ένα λεπτό αργότερα οι «κόκκινες» δεν κατάφερα να φτάσουν μέχρι το καλάθι ο ΟΦΗ πήρε την μπάλα έφτασε στην επίθεση, η Διαμαντάκη με 2/2 έκανε το 33-24. Ακολούθησε κλέψιμο στο κέντρο του γηπέδου και ευκαιρία για τις «μελανόλευκες» ν’ ανοίξουν και άλλο τη διαφορά, το οποίο και έκαναν με τρεις πόντους από την Παπαμαρκάκη (καλάθι και φάουλ). Η Ιεράπετρα είχε την ευκαιρία να μειώσει, όμως η αστοχία την κράτησε στο -12, με το σκορ στο ημίχρονο να κλείνει στο 36-24. 

 Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να ευστοχεί πρώτος, η Ιεράπετρα απάντησε με δυο βολές από τα χέρια της Ανδριόλα (38-26) ενώ ακολούθησε πιεστική άμυνα από τα κορίτσια του Στρατάκη. Έτσι έκλεψαν την μπάλα και βγήκαν στην επίθεση. Οι διαιτητές χρέωσαν επιθετικό φάουλ στην Ανδριόλα και έτσι ο ΟΦΗ βγήκε και πάλι στην επίθεση όπου και διαμόρφωσε το 40-26. Οι «κόκκινες» δεν τα παράτησαν, προς όφελος τους, καθώς μέσα σε τρεις επιθέσεις πέτυχαν ισάριθμα καλάθια για το 40-34. Η Στεφανάκη (Ιωάννα) με ½ έδωσε «ανάσα» στο ΟΦΗ, όμως η Ιεράπετρα μείωσε ξανά με την Λιαπάκη να γράφει το 43-36 στο 28’. Η ομάδα της Ζερβάκη με γρήγορη επίθεση άνοιξε και πάλι στο +11 με σκόρερ την Αλιφραγκή. Η Ιεράπετρα και πάλι έφερε το ματς σε μονοψήφια απόσταση (45-38).  Η Σταφανάκη με ½ βολές διαμόρφωσε το 47-38 20’’ πριν την ολοκλήρωση της περιόδου για να έρθει η απάντηση στα 10’’ από την Κοσμίδη για το 47-39 (30’).

 Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με την Ιεράπετρα να φέρνει την αναμέτρηση στο -7 (47-40), όμως ο ΟΦΗ με τρίποντο και σουτ της Μηλιαρά στις δυο επόμενες επιθέσεις του βγήκε στο 52-41. Η Κοσμίδη μείωσε με 2/2 βολές (52-43) όμως οι «μελανόλευκες» γρήγορα άνοιξαν και πάλι στο +11 (54-43). Η Ιεράπετρα με κλειστή άμυνα στα λεπτά που ακολούθησαν και ομαδική ενέργεια μπροστά κατάφερε να κάνει σερί 6-0 και να πλησιάσει στους πέντε πόντους. Ο ΟΦΗ έκοψε το σερί με σκόρερ την Μηλιαρά (56-49) και παρα την προσπάθεια του να ξεφύγει η Ιεράπετρα παρέμεινε στην διεκδίκηση του αποτελέσματος με μια εύστοχη βολή της Κουτσούλη και κλέψιμο και εύστοχο τελείωμα της Μπουρλάκη για το 56-52 (36’). Η ίδια παίκτρια στο 38’ έφερε το παιχνίδι στο καλάθι, ο ΟΦΗ υπέπεσε σε σφάλμα (βήματα), όμως τα κορίτσια του Στρατάκη δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν μερικά δευτερόλεπτα αργότερα. Η Στεφανάκη ευστόχησε σε ½ βολές π-ου κέρδισε (1:40 να απομένει), η Ιεράπετρα δεν κατάφερε να σκοράρει στην επίθεση που ακολούθησε. Η Παπαμαρκάκη κέρδισε φάουλ για τον ΟΦΗ και το δικαίωμα για δυο βολές, αξιοποιώντας όμως μόνο τη μια (58-54). Στο 39’ η Αλιφραγκή έγραψε το 60-54, ο ΟΦΗ γύρισε σε άμυνα ζώνης, η Ιεράπετρα κόλλησε. Έτσι τα κορίτσια από το Ηράκλειο βγήκαν μπροστά, κέρδισαν φάουλ, η Στεφανάκη διαμόρφωσε το 61-54. Η Αρχαγγελίδη αστόχησε στην τελευταία επίθεση της Ιεράπετρας και έτσι ο ΟΦΗ κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κορασίδων της ΕΚΑΣΚ.

ΟΦΗ-ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 61-54
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-10, 19-14, 11-15, 14-15
Διαιτητές: Πετράκης-Αρτεμάκη
ΟΦΗ (Ζερβάκη): Χωματά, Διαμαντάκη 12, Στεφανάκη 9, Αλιφραγκή 4, Στεφανάκη Ι. 7, Μηλιαρά 13 (1), Τζανετή 3 (1), Παπαμαρκάκη 13 (2),Σπανάκη, Μεταξά, Πιτσικάκη, Μουρτζάκη.
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (Στρατάκης): Κοσμίδη 17 (1), Αρχαγγελίδη 2, Λίκα, Φρονιμάκη 2, Στειακάκη 2, Μπουρλάκη 20, Λιαπάκη 23, Καραλάκη 2, Ανδριόλα 4, Κουτσούλη 1, Λιαπάκη 4, Γαϊτανάκη.

Μικρός τελικός
ΟΦΗ-Ιεράπετρα 61-54
Τελικός 
ΟΑΧ-Αρκάδι 68-34

Ημιτελικοί:
ΟΑΧ- ΟΦΗ 68-42
ΑΡΚΑΔΙ- ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 75-21


Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.