Διθυραμβικό αφιέρωμα στον Β. Μαχαιριανάκη από τον Απόλλων Καλαμαριάς.


Μαχαιριανάκης: Τα αγωνιστικά του προσόντα "ξεχειλίζουν"!
Έτσι τιτλοφορείται το  αφιέρωμα της ομάδας μπασκετ της Γ΄ Εθνική Βορρά, στον κρητικό Βαγγέλη Μαχαιριανάκη, που έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει τους ανθρώπους της ομάδας, τόσο με τα εξαιρετικά αθλητικά προσόντα που διαθέτει, όσο και την γενική του συμπεριφορά ως αθλητή και ανθρώπου.

Η ομάδα, στην σελίδα της, κάνει μια αναδρομή στην πορεία του Βαγγέλη που αποτελεί ένα από τα επιτυχημένα παραδείγματα ανάδειξης αθλητή από το νησί μας τα τελευταία χρόνια .

Ιδιαίτερες αναφορά γίνεται στην βράβευση στην καλύτερη πεντάδα Πανελληνίου Πρωταθλημάτος  Εφήβων, ενώ παράλληλα, στο αφιέρωμα αποτυπώνονται οι κλήσεις σε μικρές σε Εθνικές ομάδες  καθώς και η θεαματική του εξέλιξη με την ομάδα του Εργοτέλη.

Μάλιστα, αναφέρεται επίσης και στο ενδιαφέρον  που έδειξαν ομάδες της Α1 για να τον αποκτήσουν.

Τέλος φιλοξενούνται δηλώσεις του ίδιου του Βαγγέλη, όσο και του  τεχνικού του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Δημήτρη Καραμιχάλη .


Πηγή: "mgskapollon.gr"
"Στα 19 του η μπασκετική του πορεία ήδη έχει μεγάλο ενδιαφέρον... Ο Βαγγέλης Μαχαιριανάκης (ύψος 1.96) έχει συμπεριληφθεί στην καλύτερη πεντάδα Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, έχει κληθεί σε Εθνικές ομάδες ενώ έχει προκαλέσει και το ενδιαφέρον ομάδων της Α1! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά... Ο νεαρός του Απόλλωνα Καλαμαριάς ξεκίνησε να παίζει στα 12 του στον Εργοτέλη. Εκεί παρέμεινε δύο χρόνια και στα 14 του αγωνίστηκε στο Ηράκλειο, με το οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Κρήτης. Συνέχισε και πάλι στον Εργοτέλη (στον οποίο μάλιστα είχε συμπαίκτη του τον Βασίλη Αθαναηλίδη με τον οποίο συνεργάζεται και στον Απόλλωνα), με το παιδικό τμήμα έπαιξε στον τελικό του πρωταθλήματος της Κρήτης ενώ στα 15 του χρόνια για πρώτη φορά συμμετείχε σε αγώνα του ανδρικού τμήματος στη Β' Εθνική.

Κάπου εκεί άρχισαν οι... προσωπικές διακρίσεις του. Το παιδικό του Εργοτέλη πήρε την τέταρτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και ο νεαρός του Απόλλωνα συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Το ταλέντο του το "έβγαλε" και με το εφηβικό του Εργοτέλη με το οποίο συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων. Επίσης, σημειώστε πως έχει κληθεί στην Εθνική Παμπαίδων, στην Εθνική Παίδων και στην Εθνική Εφήβων.Μετά από όλα αυτά και έχοντας ξεδιπλώσει για τα καλά τις ικανότητές του ως τα 17 του χρόνια, τράβηξε την προσοχή αρκετών ομάδων και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, τον προσέγγισαν σύλλογοι της Α1!

Για παράδειγμα για την περίπτωσή του ενδιαφέρθηκαν ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο Προμηθέας και ο Άρης αλλά ο Μαχαιριανάκης πήρε την απόφαση να αφιερωθεί στην προετοιμασία εν όψει των Πανελληνίων εξετάσεων. Έτσι για κάποιους μήνες το κομμάτι του μπάσκετ "πάγωσε" γι' αυτόν, με την έννοια πως έριξε το βάρος του στο διάβασμα και μετά το τέλος των Πανελληνίων εξετάσεων μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη όπου συνέχισε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Πέρυσι (2017-18) υπήρχαν παιχνίδια στα οποία "έπιασε" εξαιρετική απόδοση και είχε προτάσεις το καλοκαίρι, ωστόσο αποφάσισε να συνεχίσει στον Απόλλωνα στον οποίο ήταν απόλυτα ευχαριστημένος από την περασμένη περίοδο και είχε αποκτήσει "δέσιμο" με την ομάδα.

Όσο για τα προσόντα του; Αυτοί που τον ζουν σε καθημερινή βάση στο γήπεδο, μιλούν για έναν πολύ ταλαντούχο παίκτη. Για την ηλικία του έχει εντυπωσιακή σωματοδομή που δεν... θυμίζει παίκτη 19 ετών. Είναι πολύ αθλητικός και πολύ "εκρηκτικός", κάτι που τον βοηθά να παίρνει ατομικές ενέργειες. Έχει πολλή δύναμη και αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα σε διάφορα κομμάτια του παιχνιδιού του. Διαθέτει πολύ καλά πατήματα, είναι αλτικός και διαθέτει υψηλή μπασκετική αντίληψη, δηλαδή ξέρει να "διαβάζει" καλά ένα παιχνίδι. Το σουτ του, επίσης, είναι ένα πολύ μεγάλο "όπλο" που διαθέτει ως παίκτης. Και το πιο σημαντικό είναι πως είναι αρκετά αποτελεσματικός, δηλαδή έχει άκρως ικανοποιητική ευστοχία στις προσπάθειες του.

Παρά τα πολλά... καλά που διαθέτει, πάντως, είναι ιδιαίτερα προσγειωμένος γνωρίζοντας πως πρέπει να βελτιώσει κομμάτια του παιχνιδιού του. Γι' αυτό και πέρα από τις προπονήσεις του Απόλλωνα Καλαμαριάς, συχνά βρίσκεται στο γήπεδο για... έξτρα δουλειά με ατομικές προπονήσεις. Επίσης έχει καλή τεχνική και γενικότερα είναι ένας παίκτης που αποτελεί ένα... πολύ καλό πρότζεκτ για το μέλλον και αξίζει να προσέξετε!

Μαχαιριανάκης: "Τα έχουμε όλα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, δεν μας λείπει τίποτα!"
Για τις συνθήκες δουλειάς στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο Μαχαιριανάκης δήλωσε στο mgsapollon.gr: "Είναι τρομερή η προσπάθεια που γίνεται στον Απόλλωνα Καλαμαριάς από όλα τα μέλη. Από τους προπονητές, τον general μάνατζερ, τον γυμναστή, τον έφορο, τον υπεύθυνο του αγωνιστικού τμήματος... Τα έχουμε όλα, δεν μας λείπει τίποτα!".

Καραμιχάλης: "Έχει αθλητικά προσόντα..."
Ο τεχνικός του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Δημήτρης Καραμιχάλης μιλώντας για τον Βαγγέλη Μαχαιριανάκη ανέφερε στο mgsapollon.gr: "Πρέπει να καταλάβει ότι με πολύ σκληρή και σωστή δουλειά στα βασικά, θα είναι σε θέση να μπορέσει να κοιτάξει αισιόδοξα το μέλλον, με περισσότερες απαιτήσεις. Είναι ένας παίκτης που έχει αθλητικά προσόντα και που θα πρέπει να συνδυαστούν με βελτιωμένη τεχνική κατάρτιση".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.