Οι κληρώσεις της ΕΚΑΣΚ (vid).

Δείτε από την κάμερα του  kritikobasket, τα παραλειπόμενα της κλήρωσης των πρωταθλημάτων της ΕΑΚΣΚ, για την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

-Στο πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΚ, αποχώρησε η Ιεράπετρα (δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό ενηλίκων να πάρει μέρος) ενώ η Μεσαρά είναι αμφίβολη, καθώς αθλητές της δεν μπορούν να παίζουν Σάββατο (εργάζονται) και ομάδες απο 13,  ίσως γίνουν 11 .
Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ κ.Μαρκάκης τόνισε οτι "Κοιτάμε το γενικό κάλο και το Σάββατο, είναι καλύτερη μέρα για το πρωτάθλημα, εφ όσον δεν μπορούν οι ομάδες μας να αγωνιστούν μεσοβδόμαδα, όπως στις άλλες Ενώσεις.
Επεσήμανε όμως ότι θα προσπαθήσουν για την καλύτερη δυνατή Σαββατιάτικη ώρα για την ομάδα των Μοιρών.

-Στο πρωτάθλημα εφήβων είχαμε τρεις αποχωρήσεις Νεάπολη, ΟΑΣΗ και Πλατανιάς, ενώ είχαμε και μια στο πρωτάθλημα κορασίδων την (Αναγέννηση.-

-Στα θετικά νέα η αναγνώριση ενός νέου σωματείου στα Χανιά που ακούει στο όνομα Όμιλος Σκακιού Χανίων και θα αγωνιστεί στο παιδικό πρωτάθλημα της Β κατηγορίας Α όμιλος.
   
Έναρξη Πρωταθλημάτων :
-Άνδρες : Σάββατο 13 Οκτωβρίου.
Μετά το τέλος της κανονικής περιόδου, οι 4 πρώτες ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους στις τρεις νίκες (1-4, 2-3), μεταφέροντας τα μεταξύ τους αποτελέσματα της Α’ φάσης.Ο τελικός κρίνεται στις 3 νίκες.

-Έφηβων : Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου .
Οι 2 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα συναντηθούν μεταξύ τους σε φάιναλ φορ (Α1-Β2, Β1-Α2) απ’ όπου θα προκύψει ο πρωταθλητής. Από την περίοδο 2019-20, το πρωτάθλημα των εφήβων θα διεξαχθεί σε Α’ και Β’ κατηγορία.

-Παίδων Α : Έναρξη Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018
Παίδων Β΄: Έναρξη Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2018
Μετά την διεξαγωγή της Α’ φάσης  οι  2 τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στην Β’Κατηγορία και τις θέσεις τους παίρνουν οι πρωταθλήτριες της Β΄κατηγορίας.
Οι τρεις πρώτες της Α  και η νικήτρια του μπαράζ, μεταξύ της 4ης (Α) και υπερπρωταθλήτριας Β κατηγορίας, ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους σε Final four.

Γυναικών--Νεανίδων : Έναρξη  Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2018.

Κορασίδων : Έναρξη Κυριακή 14 Οκτωβρίου.




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.