Ο Βαγγέλης Βλάχος για τις ομάδες της Κρήτης στις Εθνικές κατηγοριες.


Στην Κρήτη βρίσκεται και θα παραμείνει για κάποιο διάστημα ο προπονητής του Πρ. Βούλας  Βαγγέλης  Βλάχος και το kritikobasket.gr , απέσπασε σπουδαίες συνεντεύξεις, τόσο για την ομάδα του , τον Πρωτέα Βούλας, που ανανέωσε πρόσφατα (πατήστε εδώ)  , όσο και για το Κρητικό μπασκετ γενικότερα .

Ο Βαγγέλης Βλάχος,  είναι ο πρώην  προπονητής του ΟΦΗ και σύζυγος της Άννας Γωνιωτάκη ,(αδερφή του προπονητή του Δειλινού Γιώργου), έχει βρεθεί δυο φορές στον πάγκο του ΟΦΗ.
Στην δεύτερη θητεία του  πανηγύρισε τον κορυφαίο τίτλο στην ιστορία του ΟΦΗ, , το πρωτάθλημα της  Β΄ Εθνικής, με τους ασπρόμαυρους το 2011, ενώ την επόμενη χρονιά, οι "ασπρόμαυροι" είχαν την πιο ποιοτική ομάδα της ιστορίας τους με , Τουτζιαράκη (Προμηθέας τώρα), Κατιάκο , Λιούις, Δελατόλα, Μπάρδα, Μούρτος (τώρα Αρη) , Σάκη Παναγάκη (από φέτος βοηθός του στον Πρωτέα Β.) κλπ.

Αναλυτικά η άποψη του Β.Βλάχου, για τις φετινές ομάδες της Κρήτης στις Εθνικές κατηγορίες:

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS.
-Το Ρέθυμνο είναι μια κλασική ομάδα της Α1 , έχει τον Ζομπανάκη που είναι γνώστης του μπασκετ και κυρίως της Α1 , δουλεύει εκεί και ο "αδελφός" Μιχάλης Ρωμανίδης.
Οι επιλογές των ξένων είναι κυρίως το μέλημα των ομάδων , καθώς με   αυτούς παραμένεις  στην Α1 . Οικονομικά για να στηριχτεί μια ομάδα όπως το Ρέθυμνο, πέρα από τον βασικό χρηματοδότη, υπάρχουν κάποια έσοδα (τηλεοπτικά εισιτήρια, χορηγίες), που συντηρούν την κατάσταση στην κατηγορία αυτή γενικά αν και μειώνεται το μπάτζετ χρονιά με χρονιά.
Στην Α1 όταν έχεις έξι ξένους ψάχνεις να βρεις δυο κάλους Έλληνες, όπως είχε την τύχη το Ρέθυμνο με τον Γιαννόπουλο που σημείωνε 15 plus πόντους, εκεί  η απόκτηση ξένου , δεν αποτελεί προτεραιότητα.
Οι Έλληνες δυστυχώς, λόγω περιορισμένων επιλογών, δεν έχουν κύρια θέση στην πεντάδα. Συνήθως βρίσκονται στις θέσεις 12αδας , "έξι-επτά-οκτώ".Είναι δύσκολο σε αυτού του επιπέδου ομάδες όπως το Ρέθυμνο να βρεις πενταδάτους  παίκτες.
-Βέβαια και οι ξένοι όπως στην Κρητική ομάδα, δεν μπορείς να επενδύσεις σε όλους  τα ίδια  χρήματα .Θα επιλέξεις πχ. τους μισούς στις θέσεις που θέλεις.
Αν στους άλλους τρεις έχεις βάλει ρήτρα μεταπώλησης και βγει"λαυράκι", τότε η επένδυση έχει αποτέλεσμα , όπως έκανε ο Κολοσσός με τον Γκρίφιν , και τον Γκιστ (που πήγε Μπασκόνια) και  το Σωματείο της Ρόδου , επωφελήθηκε οικονομικά.

 ΗΡΑΚΛΕΙΟ.
Λυπηρό  γεγονός ότι το Ηράκλειο μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του Ηρακλείου, στο νησί και στην Ελλάδα,  , θα αγωνιστεί στο τοπικό και να μην βρεθούν τελικά τα χρήματα που απαιτούνταν να παραμείνει στην Β Εθνική..
Επειδή "συναντήθηκα" μαζί  του πέρυσι αλλά και πρόπερσι το Ηράκλειο είχε καλό ρόστερ. Πέρυσι είχε μια καλή εξάδα παικτών, είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά, ήταν η μοναδική ομάδα που νίκησε τον πρωταθλητή Ιωνικό, άλλα τα προβλήματα τραυματισμών,(στα "μισά" είχε την σημαντική απώλεια του Σταμπουλή), έφτασε στην τελευταία αγωνιστική , να διατηρηθεί στην κατηγορία.
Κι ενώ σώθηκε η έλλειψη χρηματοδότησης, έφερε την ομάδα στο τοπικό Θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός,  ότι μια μεγάλη πόλη με ένα γήπεδο στολίδι, δεν έχει ομάδα στην Α1, η στην Α2.

- ΟΦΗ 
Και ο ΟΦΗ ήταν στο ίδιο μοτίβο με το Ηράκλειο, πριν μερικά χρόνια, ελλείψει χρημάτων, η ομάδα έπεσε δυο  κατηγορίες.
Όπως μαθαίνω κάνουν μια νέα προσπάθεια να ξανανέβουν κατηγορία καθώς από διαπιστώνω ότι  είναι στον "εύκολο" όμιλο της Γ΄Εθνικής.. Το πρόβλημα είναι πάλι ότι πρέπει να στηριχτούν σε πολλούς παίκτες εκτός Κρήτης για να τα καταφέρουν και δεν γνωρίζω σε τέτοιες δύσκολες εποχές,  αν υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες.
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό, καθώς  δεν μπορείς να πάρεις πολλούς παίκτες (δέκα  εκτός Κρήτης πχ) γιατί ανεβάζει πολύ το κόστος (μισθολογικά, διαμονή, φαγητό κλπ)..
Και ο ΟΦΗ έχει όνομα-κόσμο-γήπεδο -ιστορία, μια δυναμική  ένα κύρος. Μακάρι να το καταφέρουν καθώς μπορεί να στηρίξει ένα μοντέλο σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Μέχρι που μπορεί να φτάσει δεν γνωρίζω. Αρκεί να υπάρχει πάντα ένας η κάποιοι  χρηματοδότες, να στηρίζουν την προσπάθεια. 

-ΔΕΙΛΙΝΟ
Η ομάδα του Δειλινού την προπονεί ο κουνιάδος μου Γιώργος Γωνιωτάκης . Η ομάδα ανέβηκε στις ΅Εθνικές κατηγορίες, που είναι σπουδαίο επίτευγμα και σίγουρα αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Η ομάδα και στην Γ Εθνική θα στηριχτεί σε γηγενείς παίκτες και φοιτητές. Θα κάνει το ταξίδι , θα πάρει εμπειρίες και ευχής έργο να καταφέρει να σωθεί. Είναι ένα πλάνο μια φιλοσοφία που αρέσει στον  κόσμο της πόλης, που θα βλέπει γηγενής αθλητές να παίζουν σε πιο υψηλό επίπεδο 

-Σε συμβουλευόταν ;
Όχι δεν έχουμε τέτοια θέματα. Έχουμε συχνή  επαφή αλλά δεν μιλάμε  για το μπασκετ ιδιαίτερα.Ο Γιώργος έφυγε από τον ΟΦΗ και δοκιμάζει τις δυνάμεις του, κάνει την  δική του πορεία στο Δειλινό. Έστησε μια ομάδα  έκανε μια σημαντική επιτυχία και χάρηκα πάρα πολύ για την επιτυχία του αυτή . 
Ενημερωνόμουν, στα πλέι οφ ,για τους αγώνες με τον Εργοτέλη .
Η επιτυχία του Γιώργου , με ικανοποίησε ιδιαίτερα και του αξίζουν συγχαρητήρια.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.