Γενική... επιστράτευση ( χωρίς Αντετοκούνμπο) ,στην Εθνική, για το Ηράκλειο με Σερβία , Γεωργία.Δηλώσεις Μπογκντάνοβιτς.


Δηλώθηκαν στην FIBA οι 24 παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 της Εθνικής Ανδρών με την Σερβία (Ηράκλειο, 13/9, 21.00) και την Γεωργία (Τυφλίδα, 16/9, 18.00), στο πρώτο «παράθυρο» της δεύτερης φάσης.

Στις επιλογές του Θανάση Σκουρτόπουλου, περιλαμβάνει τους παίκτες από την Euroleague, αλλά όχι τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Παράλληλα από τους NBAers υπάρχει το όνομα του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Επιπλέον η Ελληνική Ομοσπονδία γνωστοποίησε και το πλήρες πρόγραμμα της «Γαλανόλευκης», η πρώτη συγκέντρωση της οποίας είναι προγραμματισμένη για τις 5/9.

Αναλυτικά:
"Δηλώθηκαν στην FIBA οι 24 παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 της Εθνικής Ανδρών με την Σερβία (Ηράκλειο, 13/9, 21.00) και την Γεωργία (Τυφλίδα, 16/9, 18.00), στο πρώτο «παράθυρο» της δεύτερης φάσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην πρώτη φάση σημείωσε έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες και στον νέο όμιλο που δημιουργείται θα αρχίσει με 12 βαθμούς. Θα αντιμετωπίσει εντός κι εκτός έδρας, Σερβία, Γεωργία και Γερμανία, στον όμιλο είναι ακόμα το Ισραήλ και η Εσθονία και την πρόκριση για τα γήπεδα της Κίνας θα εξασφαλίσουν οι τρεις πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης.

Οι 14 παίκτες που θα δώσουν το «παρών» το πρωί της Τετάρτης 5/9 στο ΟΑΚΑ για την πρώτη προπόνηση είναι οι Θανάσης Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Γιάννης Μπουρούσης, Ντίνος Μήτογλου, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιώργος Παπαγιάννης Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Σλούκας.
Στην συνολική λίστα δηλώθηκαν επίσης οι Γιάννης Αθηναίου, Χάρης Γιαννόπόυλος, Νίκος Γκίκας, Λεωνίδας Κασελάκης, Δημήτρης Κατσίβελης, Αντώνης Κόνιαρης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Ντούσαν Σάκοτα, Χρήστος Σαλούστρος και Λίνος Χρυσικόπουλος.

Η Εθνική Ομάδα θα προπονηθεί στο ΟΑΚΑ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου και θα αναχωρήσει για το Παρίσι στις 7/9, προκειμένου να δώσει δύο αγώνες προετοιμασίας, με το Μαυροβούνιο (8/9, 19.00) και την Γαλλία (9/9, 19.30).
Θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 10/9 και την επομένη, Τρίτη 11/9, θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο και τον πρώτο αγώνα. Για την Τυφλίδα η αποστολή θα ταξιδέψει στις 14/9 και η επιστροφή στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένη για τις 17/9..
* Ολες οι ώρες που αναφέρονται είναι Ελλάδας".


Μπογκντάνοβιτς: «Πάμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση κόντρα στην Ελλάδα»
"Η Εθνική Σερβίας προετοιμάζεται για την πρεμιέρα της β’ φάσης των προκριματικών του World Cup 2019 του μπάσκετ και στην πρεμιέρα της θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 13/9 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ένα από τα μεγάλα αστέρια των «Πλάβι» είναι ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος μίλησε για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και σημείωσε πως η χώρα του θα εμφανιστεί με μεγάλη αυτοπεποίθηση για το παιχνίδι με τη «γαλανόλευκη».

«Η Ελλάδα κέρδισε όλα τα παιχνίδια της αλλά περιμένουμε να έχουμε ένα πολύ δυνατό ρόστερ και να πάμε στο παιχνίδι αυτό με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Φυσικά εστιάζουμε σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Πάντα θες να παίζεις μεγάλα παιχνίδια και αυτό είναι ένα από αυτά".

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.