Ενεργοποιεί την "βόμβα" Γλυνιαδάκη το Ρέθυμνο Cretan Kings.


Στο Ρέθυμνο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, καθώς ο 37χρονος σέντερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Sportday" αλλά και της ιστοσελίδας goodnet.gr, τα βρήκε σε όλα με την κρητική ομάδα και από τη νέα σεζόν θα βρίσκεται υπό τις οδηγίες του Σταύρου Μυκονιάτη και θα δώσει ποιότητα και εμπειρία ειδικά κάτω από την ρακέτα.

Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα και είναι θέμα χρόνου να πυροδοτηθεί η μεγάλη "βόμβα" με την ανακοίνωση του παίκτη.

Αν και είχε δοθεί η εντύπωση πως οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν με την απόκτηση του Δημήτρη Κουρέπη, οι άνθρωποι της ομάδας έκαναν την έκπληξη και αποφάσισαν να εντάξουν στο δυναμικό της έναν παίκτη, ο οποίος διαθέτει εμπειρία, παραστάσεις από μεγάλες ομάδες, τίτλους, συμμετοχές στο NBA, ενώ αναμφίβολα αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά και στα αποδυτήρια.

Το βιογραφικό του «ζαλίζει», αποδεικνύοντας την πραγματικά εξαιρετική προσθήκη που πραγματοποίησαν οι «κεραμιδί».

Ο υψηλόσωμος Χανιώτης (2.15μ.) ξεκίνησε από τον τοπικό Κύδωνα Χανίων, με την εξέλιξη του να είναι ραγδαία. Από την Κρήτη μετακόμισε στην Αθήνα και στον Παναθηναϊκό, όπου έπαιξε για μία τετραετία (1997-2001) και έπειτα φόρεσε τις φανέλες του Πανελληνίου, του Περιστερίου και της ΑΕΚ. 

Το καλοκαίρι του 2003 επιλέχθηκε στο νούμερο 58 του ντραφτ από τους Πίστονς, ενώ μέτρησε 13 συμμετοχές στο NBA με τους Σιάτλ Σούπερσόνικς.

Το 2006 επέστρεψε στην Ευρώπη για την Μπολόνια και αργότερα αγωνίστηκε με τα χρώματα του Αμαρουσίου, του Ολυμπιακού, της Αστάνα, της Λιέτουβος Ρίτας, του ΑΠΟΕΛ, της Γκαζιαντέπ, της Ροβινάρι, των Λάιονς και της Κηφισιάς. 

Τη σεζόν 2016/17 μετεγγράφηκε στον ΠΑΟΚ, έχοντας 4.5 πόντους και 2.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 48 παιχνίδια σε Basket League και Basketball Champions League.

Πέρυσι έπαιξε στην Κύμη, με την οποία πραγαμτοποίησε εξαιρετική πορεία, μετρώντας 24 συμμετοχές με 3.04 πόντους (51.92%διπ., 57.58%β.) και 1.46 ριμπάουντ σε 7.19 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο. 

Στην προσωπική του συλλογή έχει 5 πρωταθλήματα Ελλάδας, 2 κατακτήσεις Ευρωλίγκα, ένα πρωτάθλημα D – League, 2 Κύπελλα Ελλάδας, ένα νταμπλ στο Καζακστάν με την Αστάνα, ενώ αναδείχθηκε και πρωταθλητής Κύπρου (2014). 

Με την Εθνική ομάδα των εφήβων έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ το 1998, αλλά και το χάλκινο με την Εθνική ανδρών στο Ευρωμπάσκετ του 2009. Συμμετείχε επίσης και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, αλλά και στο Μουντομπάσκετ το 2014. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόκτηση του αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα εντός της ημέρας, ενώ είναι πολύ πιθανό να ενσωματωθεί στην προετοιμασία από αύριο.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.