Συνεχίζεται η αβεβαιότητα, στο Ηράκλειο, που "ζυγίζει" τις επιλογές του.Το πλάνο Ν.Τούλη (pics).


Η χθεσινή(11/07), ανοικτή συνάντηση παρουσία 20 ανθρώπων περίπου, που αγαπούν και ενδιαφέρονται για το μέλλον του Ηρακλείου, στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο "Τένις",μπορεί να μην έβγαλε "λευκό καπνό" για το μέλλον της ανδρικής ομάδας , ωστόσο έγινε μια πολύ καλή μπασκετική κουβέντα για τον τρόπο οργάνωσης και κυρίως πλάνου και φιλοσοφίας , που συνδέεται άρρηκτα, με όλα τα τμήματα της ομάδας μπασκετ.

Η ομάδα μετά από μια χρονιά που σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη, έκλεισε τη σεζόν με το όριο να κρίνεται θετικό από τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στην Όμιλο καθώς ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες υπήρχαν μέσα στην χρονιά και απέφυγε την ακρότητες στους κύκλους της. 

Πλέον όμως η επόμενη σελίδα για τον Όμιλο φαντάζει δυσοίωνη καθώς κανείς δεν ξέρει που θα αγωνίζεται η ομάδα τη νέα σεζόν, πάντα με βάση τα οικονομικά δεδομένα .

Με την οικονομική αστάθεια που υπάρχει,  φαντάζει  δύσκολο να βρεθεί κάποιος η κάποιοι που να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα, η διοίκηση όπως είπε θα κάνει την προσπάθειά της να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα, ωστόσο ο χρόνος δεν κυλάει υπέρ τους , καθώς σύντομα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει , που πρέπει να αγωνιστεί τη νέα σεζόν η ομάδα παρουσιάζοντας ένα ανταγωνιστικό σύνολο και εν τέλει "ζυγίζουν όλες τις επιλογές που έχουν.

Η Διοίκηση του Ηράκλειο με δημόσια συνάντηση λοιπόν  κάλεσε όσους επιθυμούν να αναμιχθούν με τα δρώμενα του Σωματείου, ωστόσο η έλλειψη ευρύτερης στήριξης γύρω από την ομάδα, αλλά και  χαρακτηριστικό το παράδειγμα των ελάχιστων εισιτηρίων διαρκείας και της πολύ μικρής προσέλευσης φιλάθλων στο γήπεδο σχεδόν σε όλους τους αγώνες (πλην μόνο δυο – τριών εξαιρέσεων) του περασμένου πρωταθλήματος, μεγάλωσε την δυστοκία και δεν μπορεί να… βγει δυναμικά στις απαιτήσεις της κατηγορίας. 

Έτσι λοιπόν στην δημόσια και ξεκάθαρη τοποθέτηση τους για τα νέα δεδομένα, δεν διαπιστώθηκε κάποια κίνηση στήριξης ή κάποια αλλαγή κατεύθυνσης, πάνω σε αυτόν τον τομέα και  δημιουργεί αρνητικά δεδομένα για τη συνέχεια της ιστορικής ομάδας!

Στην πραγματικότητα, από εδώ και πέρα, το μόνο ουσιαστικά σενάριο συνέχισης ύπαρξης της ομάδας είναι, αν μεμονωμένα κάποια στελέχη της η μεσώ "των πολλών να βάλουν από λίγα",να  μπορέσουν να ωθήσουν κάποια άλλη κατάσταση ,να εξασφαλιστεί ένα μέρος του προϋπολογισμού , και φυσικά με μια δραστική μείωση σε σχέση με πέρυσι, να μπορέσει το Ηράκλειο να φτιάξει μια ομάδα με ακόμα περισσότερο Κρητικό στοιχείο σε όλες τις θέσεις παικτών , άλλα και σιγά- σιγά να εφαρμοστεί ένα πλάνο ανάπτυξης και ενσωμάτωσης "από κάτω προς τα πάνω".

Αυτό το σενάριο έχει και την εκδοχή ώστε, μέσα από "ζυμώσεις" κι επαφές, να υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον κι άλλων ατόμων για συμμετοχή (υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι ενδιαφέρονται) ,κυρίως όλων των ανθρώπων που θέλουν το Ηράκλειο να βρίσκεται εκεί που πραγματικά πρέπει με ανοικτό μυαλό και συνεργασία ΟΛΩΝ των εμπλεκόμενων.

Δεύτερο σενάριο, και που παραμένει δυστυχώς σαφώς υπαρκτό, κερδίζοντας μάλιστα και έδαφος είναι ότι ο υποβιβασμός θα ήταν η καλύτερη λύση.

-Το αν – μπασκετικά – είχουν δίκιο ή άδικο, θα το δείξει το μέλλον και θα φανεί στο... χειροκρότημα! 
Αν και στον επαγγελματικό αθλητισμό, δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος αποφάσεις. Υπάρχουν αποφάσεις που λαμβάνονται βάσει οικονομικού, αγωνιστικού και εν τέλει συναισθηματικού συμφέροντος, το οποίο έχει διαφορετικές όψεις και εξαρτάται από την σκοπιά που το βλέπει ο καθένας.

Η απόφαση, όμως, αυτή καθεαυτή, (όποια και αν είναι),θέλει κότσια (και ειδικότερα στη σημερινή εποχή), ώστε με απόλυτη νομιμότητα, συνέπεια και επιμονή, μέχρι να διαψευσθεί και ο τελευταίος αμφισβητίας αυτής της προσπάθειας.

-Στην χθεσινή συνάντηση λοιπόν, πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος του Ηράκλειο Ο.Α.Α. κ. Μιχάλης Δελάκης, ο οποίος επισήμανε ότι το σωματείο είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και εδώ ακριβώς είναι η διακριτή διαφορά σε σχέση με το τμήμα μπασκετ.

Αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας που είναι , να δίνει το δικαίωμα στα παιδιά των ακαδημιών να αγωνιστούν, να  αποτελεί αναφορά για το φίλαθλο κοινό, να αποτελεί σημείο αναφορά για τους επιχειρηματίες και (σ.σ κυρίως) να δίνει χαρά σε όσους ασχολούνται με αυτό. 

Τέλος επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει ορθολογισμός και ρεαλισμός όσον αφορά στο τι μπορεί να κάνει η ομάδα και στόχος είναι να παρθεί η πιο σωστή απόφαση για το μέλλον της.

-Ο αντιπρόεδρος κ. Θ.Καλατζής  επεσήμανε ότι πέρα από τις θεωρίες και τους στόχους, το βασικό είναι το οικονομικό: "Σήμερα όσοι έχουν πληρώσει τον σύλλογο δεν είναι μαζί μας. Δεν μπορούν άλλο. Στην αρχή ξεκινάμε με στόχους και τον Δεκέμβριο ποιοι είναι εδώ για να πληρώσουν; 
Ελάχιστοι .Αισθανομαι οτι ριχνω τα λεφτα σε ενα βαρελι διχως πάτο".

-Ο Μανώλης Δραμητινός υπερασπίστηκε την άποψη να μείνει  η ομάδα στη Β’ Εθνική,  σεβόμενος την ιστορία του Ομίλου, διότι άλλη απόφαση θα είναι πισωγύρισμα. 

-Μαζί του συμφώνησε και ο Ηρακλής Σφακιανάκης προσθέτοντας να βρεθούν απ’ όλη την Κρήτη παίκτες για να συμπληρώσουν το ρόστερ.

-Ο Γιάννης Στεφανάκης από την πλευρά του  είπε ειλικρινέστατα ότι :"Πρώτα θα πρέπει να οργανωθούν όλα τα τμήματα  καθώς, χρειάζεται να ακολουθηθεί  συγκεκριμένη διαδικασία, αφού θέλουμε να βγάλουμε παίκτες, οι οποίοι να ενσωματώνονται με πλάνο στην Ανδρική ομάδα, κάτι που δεν έχω δει τα τελευταία χρόνια . Πόσοι παίκτες από τις υποδομές αγωνίστηκαν στο Ανδρικό μας τμήμα; Είδαμε την απόσταση που έχουν οι ομάδες παίδων και Έφηβων, σε σχέση με άλλες ομάδες,   στα Πανελληνία ."

-Το μέλος της επιτροπής κ.Κυριάκος Πετράκης , είναι υπέρ του σεναρίου της ομάδας στο τοπικό, με στροφή στα δικά μας παιδιά", ενώ ο έφορος  Μιχάλης Καλλέργης τόνισε:"Να τραβήξουμε χειρόφρενο στα όσα έως τώρα έχουμε κάνει και να κοιτάξουμε τις ακαδημίες".

-Το μέλος του ΔΣ κ.Κληρονόμος στο τέλος της συζήτησης επεσήμανε "ότι χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είδαμε σε αυτήν την συνάντηση ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ομάδα και εξέφρασαν   απόψεις στην σωστή κατεύθυνση, ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι η συνάντηση δεν βρήκε ανταπόκριση  που έπρεπε καθώς πολλοί φίλοι της ομάδας , δεν έδωσαν το παρών".

-Ένας από τους ανθρώπους που αποτελούν την ζωντανή ιστορία του Ηράκλειο ο κ.Νίκος Τούλης, ήρθε σε συνάντηση για μια ακόμα φορά, οργανωμένα και μεθοδικά, κρατώντας μια τσάντα φακέλλους με προτάσεις για όποια απόφαση κι αν παρθεί για την κατηγορία που θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν η ομάδα.
Επίσης στατιστικά στοιχεία του Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια που έδειχνε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής των παιδιών στην Ανδρική ομάδα, χαρακτηρίζοντας αποτυχημένη την πορεία της ομάδας πέρυσι, κάτι που συμφώνησαν αρκετοί από του παρευρισκόμενους και τέλος ανάπτυξε πλάνο  πάνω στις ακαδημίες και τη λειτουργία τους.

Μάλιστα μας έστειλε και την εισήγησή του με πλάνα που μπορούν να λειτουργήσουν και να δημιουργήσουν συνθήκες που μόνο θετικά αποτελέσματα θα φέρουν.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.