Γ.Μερμίγκης : " Στους γονείς μου οφείλω τα πάντα. Έχω πάρει τις αποφάσεις μου, για το μέλλον"


Ο μόλις 15 ετών αθλητής του Α.Ο. Κύδων και μέλος της Εθνικής Ομάδας των Παμπαίδων ,Γιάννης Μερμίγκης,  μιλάει στο kritikobasket.gr για τα φετινά του επιτεύγματα με τον σύλλογο του, την παρουσία του στην Εθνική αλλά και το μέλλον του.

Ο Ιωάννης Μερμίγκης (2003, 1.97, φόργουορντ, Κύδων Χανίων) ,παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει κατορθώσει να κάνει τον κόσμο της  Κρήτης, αλλά  στην Ελλάδα να μιλάει για το ταλέντο του.
Ο Χανιώτης φοργουόρντ ασχολείται από μικρος με το άθλημα του μπασκετ και από το ξεκίνημά του έδειξε ότι ήρθε για να μείνει και κατορθώνει να διακριθεί.

Με την επιστροφή του, από το τουρνουά Φιλίας στην Γαλλία , μας μίλησε, απαντώντας πως έφτασε μέχρι εδώ ,αλλά και για το μέλλον του, το οποίο θα τον βρει εκτός Κρήτης.

-Γιάννη, θα θέλαμε να σε καλωσορίσουμε στο νησί. Πες για την συμμετοχή σου στην Εθνική U15 και για το τουρνουά της Γαλλίας:

"Καλημέρα. Όσον αφορά την αφορά την συμμετοχή στην Εθνική U15, θεωρώ ότι ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Έζησα πολύ όμορφες στιγμές με τους συμπαίκτες μου στην Εθνική, αλλά και με τους προπονητές μου. Γενικά ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει το κάτι παραπάνω, αλλά δεν πειράζει, υπάρχει συνέχεια, του χρόνου, ευελπιστώ να τα πάμε καλύτερα."

- Πόσο δύσκολο ήταν να ανεβαίνεις ανά συχνά διαστήματα να κάνεις προπονήσεις με την Εθνική, όλη αυτήν την χρονιά .Πόσο σε καταπόνησε, πόσο σε βοήθησε.

"Δεν θα το έλεγα δύσκολο .Προπόνηση με προπόνηση εδώ στην Κρήτη βελτιωνόμουν.Υπήρχε εξέλιξη των δυνατοτήτων και αυτό το διαπίστωνε και ο κόουτς κ.Σγουρίτσας και οι άλλοι προπονητές στο κλιμάκιο του Νότου και έτσι βήμα βήμα προχωρούσα.
Όσον αφορά τις μετακινήσεις μου για προπονήσεις, έφευγα με το πλοίο, μια ημέρα πριν, μετά σε ένα ξενοδοχείο και μετά προπόνηση. Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται επίπονο, αλλά  κάνω αυτό που μου αρέσει, που αγαπώ και δεν μπορώ να πω ότι με καταπόνησε.Το αντίθετο. Με βοήθησε και με έκανε πιο ώριμο".

-Την φετινή σου χρονιά στο πρωτάθλημα  παίδων ΕΚΑΚΣ πως την κρίνεις ;
"Εγώ την κρίνω μέτρια, στο πρωτάθλημα παίδων γιατί θα μπορούσα να δώσω πολλά περισσότερα στην ομάδα μου τον Κύδων, αλλά δεν έγινε εφικτό, ενώ η ομάδα, οι συμπαίκτες μου και ο κόουτς, με βοήθησαν αρκετά, ώστε να εξελιχτώ.
Το πλάνο του κόουτς Λεκάκου, ήταν να παίξω σε θέσεις "1,2,3", που δείχνει ότι δεν είχε αυτοσκοπό το παιδικό του Κύδωνα να πάρει τίτλους, αντίθετα ο στόχος ήταν η εξέλιξη όλων μας, που τηρούσε απαρρέκκλιτα ο κόουτς. Γενικά  από την φετινή μου χρονιά δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

-Μου δίνεις ωραία πάσα. Πόσο σε βοήθησαν οι προπονητές εδώ να εξελιχτείς .Δούλεψαν πάνω σου να βελτιώσουν τα στοιχεία του παιχνιδιού σου ;
"Οι προπονητές μου στην ομάδα δούλεψαν σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού μου  ,αλλά αυτός που έτρεχε πάντα για μένα, ήταν ο πατέρας μου. Αυτός με έπαιρνε με το μηχανάκι περνώντας ατελείωτες ώρες πάνω σε αυτό  στις προπονήσεις από τον Πλατανιά στα Χανιά , που είναι απόσταση,(σ.σ. μια σημαντική απόσταση, με πολύ κίνηση στον δρόμο).
Ο πατέρας μου και η μητέρα μου με πήγαιναν σε γιατρούς, σε εξτρά προπονήσεις , σε γυμναστήρια, σε άλλα αθλήματα ώστε να βελτιώσω την αθλητικότητά μου.
Με λίγα λόγια αν δεν ήταν ο πατέρας μου και η μητέρα μου, δεν θα είχα πετύχει όλα αυτά που έχω καταφέρει μέχρι τώρα.
Οι γονείς μου είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που εξελίσσομαι όπως θα είναι πάντα δίπλα μου στην καριέρα μου".

-Το μέλλον θα σε βρει στην Κρήτη , η σε κάποια ομάδα της Ελλάδας, καθώς είναι γνωστό το ενδιαφέρων άλλων ομάδων .
"Έχω πάρει την απόφασή μου, μαζί με τους γονείς μου για τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου.Θα το μάθετε σε λίγο καιρό, πάντως έχω καταλήξει που θα βρίσκομαι του χρόνου".



-
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.