Ανεξάρτητο, τμήμα μπασκετ, προτείνει το Ηράκλειο ΟΑΑ.


Μετά την ανοιχτή συζήτηση που που είχε συγκαλέσει η Διοίκηση του Ηράκλειο για το μέλλον της ανδρικής ομάδας μπάσκετ,   στον Όμιλο προχώρησαν σε μια σημαντική απόφαση, ώστε να βρεθεί λύση στο μπασκετικό Ηράκλειο, που παραμένει..μετέωρο, μεταξύ Β΄ Εθνικής και Τοπικού.

Συγκεκριμένα, όπως μας τόνισε μέλος του ΔΣ του Ομίλου, στην επικοινωνία που είχαμε, "αποφάσισαν να ανεξαρτητοποιηθεί το τμήμα μπάσκετ από το Ηράκλειο ΟΑΑ ώστε οι παράγοντες που ήταν τα τελευταία χρόνια και στήριζαν την ομάδα, η οι ανθρώποι που θέλουν να βρεθούν κοντά στο τμήμα, να βγουν μπροστά να πάρουν την ομάδα και ο Όμιλος θα διαχωρίσει αγωνιστικά  αλλά και ταμειακά όλο το τμήμα μπάσκετ, συμπεριλαμβανόμενα και τα τμήματα Ακαδημιών.

Άλλωστε αυτή είναι η "διακριτή διαφορά" σε σχέση με τον Όμιλο που είναι μη κεδροσκοπικό σωματείο, τόνισε με έμφαση στην ανοιχτή συζήτηση ο πρόεδρος του Ομίλου.

Και όπως μας ανέφερε το μέλος του ΔΣ του Ομίλου,  ότι αν η πρόταση δεν βρει ανταπόκριση στο επόμενο διάστημα, τότε όπως γίνεται αντιληπτό η ομάδα θα οδηγηθεί  προς το τοπικό, καθώς δεν μπορεί να στηριχτεί από το Ηράκλειο ΟΑΑ. . 

Εδω να επισημάνουμε ωστόσο σύμφωνα με ρεπορτάζ που κάναμε, οι υποδομές δεν μπορούν να φύγουν από τον Όμιλο που θεωρούνται κομμάτι ανάπτυξης στα Σωματεία.
Η ανδρική ομάδα λόγω επαγγελματικού (η ημιεπαγγελματικου) χαρακτήρα , μπορεί να ανεξαρτητοποιηθεί, οι Ακαδημίες που θεωρούνται "σχολείο ανάπτυξης αθλητών " όχι.
Άλλωστε ο ΠΑΟ ο ΟΣΦΠ η ΑΕΚ και οι ΚΑΕ και όχι μόνο , οι υποδομές τους ανήκουν στον Ερασιτέχνη στο Σωματείο δηλαδή και όχι στο Ανδρικό τμήμα μπασκετ.

Την επόμενο δεκαήμερο κρίνεται σημαντικό για το μέλλον του μπασκετικού Ηράκλειο, που όπως είχαμε αναφέρει στην ανοιχτή συζήτηση, "ζυγίζει" όλες τις επιλογές".  
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.