Τέταρτες στην Ελλάδα , οι κορασίδες του ΟΑΧ, στο "αντίο" του Κασικτσόγλου..Στην καλύτερη 5αδα η Δερμιτζάκη ((pics)


Ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις για τον Όμιλο Αντισφαίρισης Χανίων στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος μπάσκετ Κορασίδων που φιλοξενήθηκε στο Τσοτύλι Κοζάνης, με την Χανιώτικη ομάδα να κατακτά την τιμητική 4η θέση (χάνοντας στις λεπτομέρειες το μετάλλιο), με την Ευτυχία Δερμιτζάκη να συμπεριλαμβάνεται στην καλύτερη πεντάδα, ενώ το τουρνουά, ήταν το τελευταίο στον πάγκο για τον Μ.Κασικτσόγλου,που αποχαιρετά τα Χανιά, αφήνοντας πίσω θετικό έργο.

Όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου η Χανιώτικη ομάδα:
Στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι που διεξήχθη την Κυριακή (1/7), η ομάδα του Μιχάλη Κασικτσόγλου δεν τα κατάφερε απέναντι στον ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 57-45, μια ήττα που κατέταξε τον ΟΑΧ στην τιμητική 4η θέση του πρωταθλήματος, ενώ ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε δευτεραθλητής Ελλάδας. 

-Η 4η θέση αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για τη χανιώτικη ομάδα, ενώ άξιο αναφοράς είναι ότι η Ευτυχία Δερμιτζάκη αναδείχτηκε ως μία από τις καλύτερες παίκτριες του τουρνουά, καθώς συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη 5άδα.

-Πρώτη σκόρερ και πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η Έλενα Μποσγανά του Κρόνου Αγίου Δημητρίου 

-Στην καλύτερη πεντάδα εκτός από την προαναφερθείσα βρέθηκαν ακόμη και οι Ευτυχία Δερμιτζάκη του ΟΑ Χανίων, Λαμπρινή Πολυμένη του ΠΑΟΚ, Αθηνά Λέξα του ΠΑΟΚ, Γεωργία Γρηγοροπούλου του Κρόνου Αγίου Δημητρίου 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Οι δύο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες 5-5 στο πρώτο μισό του πρώτου δεκαλέπτου, όμως στη συνέχεια ο ΟΑΧ κάνοντας ένα σερί 8-1 προηγήθηκε με 13-6. Ο ΠΑΟΚ ανέκαμψε και μείωσε σε 15-14 ενώ στη δεύτερη περίοδο απέκτησε το προβάδισμα με 20-15 και 27-21.  
Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι έγινε ξανά “ντέρμπι” όταν ο ΟΑΧ πλησίασε σε 35-34, όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεφύγει και πάλι στο σκορ με 45-36. 
Η πίεση της χανιώτικης ομάδας να πλησιάσει το σκορ και να διεκδικήσει τη νίκη δεν έφερε αποτέλεσμα και έτσι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει με 57-45.

Δεκάλεπτα: 14-15, 27-21, 45-38, 57-45
Διαιτητές: Κουφούδης, Ιορδανίδης
ΠΑΟΚ (Παπαδόπουλος): Φίλιου 6(1), Λέξα 16(1), Μπουτσούκη, Πολυμένη 20(2τρ., 10ρ.), Φείδα 3, Στεργάκη 7(13ρ.), Καζαμία 2, Γενναίου 3.
Ο.. Χανίων (Κασικτσόγλου): Τσώνη 5(1), Δερμιτζάκη 10(1), Δρικάκη, Χαιρετάκη, Βασιλογιαννάκη 9, Γιακουμάκη, Πέσκου, Παπαδάκη 2, Δασκουλίδου 13(2τρ., 11ρ.), Δασκαλάκη, Κοπάση, Σκουμπάκη 6(1).

Βαθμολογία
1. Κρόνος Αγίου Δημητρίου 5-0  10
2.ΠΑΟΚ 4-1  9
3.Ιάσων Κολωνού 3-2  8
4. ΟΑ Χανίων 2-3  7
5. Κεραυνός Αγίου Γεωργίου Γρεβενών 1-4 6 
6.Εσπερος Πάτρας  0-5  5

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ Ο ΜΙΧ. ΚΑΣΙΚΤΣΟΓΛΟΥ
Στις δηλώσεις του, ο προπονητής του ΟΑΧ, Μιχάλης Κασικτσόγλου, που σε αυτό το τουρνουά ολοκλήρωσε την παρουσία του στον πάγκο της χανιώτικης ομάδας μετά από δύο συνεχόμενα χρόνια τόνισε τα εξής: 
«Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και πάνω απ’ όλα σε όλες τις ομάδες και σε όλα τα παιδιά. Προσωπικά έρχομαι πρώτη φορά σε τελική φάση αλλά νομίζω ότι το επίπεδο ήταν πάρα πολύ καλό. Συγχαρητήρια και στα παιδιά και στους προπονητές. 
Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ και ο Κρόνος ήταν οι δύο καλύτερες ομάδες. Το μεταξύ τους παιχνίδι κρίθηκε στη λεπτομέρεια και όποιος και να το έπαιρνε θα ήταν δίκαια πρώτος. Καλή συνέχεια σε όλα τα παιδιά. Καλό καλοκαίρι σε όλους».








Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.