Ηχηρές απουσίες, θετικός απολογισμός και νέες ιδέες στη Γ.Σ. της ΕΚΑΣΚ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης στα γραφεία της στο Λίντο , παρουσία 12 σωματείων (με πιο ηχηρή απουσία του Ηράκλειο, καθώς κανείς εκπρόσωπος του δεν εμφανίστηκε, αλλά και φορέων ), τα οποία εγκρίνανε τον διοικητικό και οικονομικός απολογισμό, ενώ αναφέρθηκε ότι υπήρξε σημαντική αύξηση αγώνων, ενώ συζητήθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Νίκη Μηλιαράκη και στην neakriti.gr
Παρουσία μόλις 12 σωματείων (από τα 30 που βρίσκονται στη δύναμη της ΕΚΑΣΚ) πραγματοποιήθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, οι οποίοι εγκρίθηκαν ομόφωνα από τους παρεβρισκόμενους.

Στον οικονομικό απολογισμό παρουσιάστηκαν τα ποσά που μπήκαν στα ταμεία της Ένωσης και ανήλθαν στις 97.377,52, αλλά και τα έξοδα που έφτασαν τις 82.270,39. Τη δεδομένη στιγμή η ΕΚΑΣΚ έχει στα ταμεία της 15.107,13 ευρώ και ξεκινά το σχεδιασμό της νέας σεζόν.

Στο διοικητικό απολογισμό αναφέρθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν 987 αγώνες υπό την αιγίδα της ΕΚΑΣΚ, ενώ υπήρξε μία σημαντική αύξηση των αθλητών της Ένωσης κατά 700 άτομα. Παρουσιάστηκαν οι εκδηλώσεις που έγιναν τη σεζόν που μας πέρασε, ενώ στη συνέχεια εξελέγη πρόεδρος και γραμματέας της συνέλευσης και ξεκίνησε η ανάγνωση των επιστολών των σωματείων, αλλά τα ζητήματα που ήθελαν να θέσουν επί τάπειτος όσοι βρέθηκαν στην ΕΚΑΣΚ.

Το σωματείο του Τηγανίτη εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις λίγες ώρες που έχει στη διάθεσή του στο Λίντο και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ του εξήγησε ότι αυτό δεν είναι θέμα της Ένωσης, αλλά των υπευθύνων του γηπέδου με τους οποίους και θα πρέπει να μιλήσει. 

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Εργοτέλη, Βαγγέλης Γιαννουλάκης στάθηκε αρχικά στο γεγονός ότι ήταν λιγοστή η παρουσία των σωματείων και ανύπαρκτη εκπροσώπων των διαιτητών και κριτών. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πρωταθλήματα παμπαίδων-παγκορασίδων και μίνι που στο γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να προβάλουν τα αποτελέσματα χαλώντας την πρόθεση της ΕΚΑΣΚ τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα να έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα. Έτσι, ζήτησε από τα σωματεία να παρέμβουν προκειμένου να σταματήσει αυτό. «Ας βοηθήσουν τα σωματεία να βγουν παιδιά. 

Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε ακόμα περισσότερο το αναπτυξιακό πρόγραμμα», είπε για το συγκεκριμένο θέμα ο Μπάμπης Μαρκάκης.

Το σωματείο της Αναγέννησης έθεσε θέμα για το γεγονός ότι τα σωματεία δεν μπορούν χωρίς άδεια να μπουν στα σχολεία για να προωθήσουν το μπάσκετ, όμως όπως του εξήγησε ο κ. Μιχάλης Κανάκης αυτό έχει να κάνει με το νόμο που το απαγορεύει.

Επιστολή έστειλε το σωματείο του Ατσιπόπουλου που από το 2017 δραστηριοποιείται και στο μπάσκετ εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τη μη παρουσία γιατρού σε όλους τους αγώνες. Για το συγκεκριμένο θέμα ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ κ. Μαρκάκης τόνισε ότι στις νέες προκηρύξεις θα υπάρχει ειδική παράγραφος που θα επιβάλει στα γηπεδούχα σωματεία να έχουν γιατρό και σε αντίθετη περίπτωση το παιχνίδι δε θα ξεκινά και το γηπεδούχο σωματείο θα μηδενίζεται.

Επιστολή, όμως έστειλαν και τα σωματεία, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Δειλινό, Ανδρογέας και Πεδιάδα διαμαρτυρόμενοι για την επίσκεψη του Παναγιώτη Γιαννάκη στα σχολεία με σκοπό τη διαφήμιση του καμπ που διοργανώνει ο ΟΦΗ υπό την επίβλεψή του. Τα σωματεία αναφέρθηκαν σε αθέμητο ανταγωνισμό, ενώ ο κ. Μαρκάκης απαντώντας τόνισε ότι θα «πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Η ΕΚΑΣΚ δεν μπορεί να παρέμβει».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ κ. Γιάννης Δανδάλης που ήταν παρών απάντησε στην επιστολή επισημαίνοντας ότι «δεν πάμε να… κλέψουμε αθλητές. Προσπαθούμε με την κίνηση αυτή να ανεβάσουμε το επίπεδο όσον α⏆ορά στα παιδιά».

Το θέμα πήρε μεγαλύτερη έκταση με τις επισημάνσεις του κ. Μιχάκη Κανάκη, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του κ. Γιαννάκη όσον αφορά στους προπονητές της Κρήτης. Ουσιαστικά είχε αφήσει υπονοούμενα για τη δουλειά που κάνουν οι συνάδελφοί του στο νησί και αυτό είχε φέρει την παραίτηση των κ. Γιάννης Λαδουκάκη και Στέλιου Καρκανάκη από το τοπικό γραφείο του ΣΕΠΚ. Μάλιστα ο κ. Κανάκης χαιρέτισε την πρωτοβουλία των παραπάνω συναδέλφων του, ενώ τόνισε ότι και ο ίδιος έχει ζητήσει να διαγραφεί από τον ΣΕΠΚ του οποίου προεδρεύει ο κ. Γιαννάκης.

Μάλιστα είπε ότι «είναι καλό άνθρωποι που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, όπως ο κ. Γιαννάκης να μεταφέρουν τις γνώσεις τους, όμως ας το κάνουν αφιλοκερδώς και όχι με χρήματα, όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση. Αφού είναι για όλα τα σωματεία ας προσφέρει δωρεάν το κάτι παραπάνω σε σχέση με εμάς του “φτωχούς” επαρχιώτες προπονητές»…

Σεμινάριο στις 23-25 Ιουνίου
Την ίδια ώρα η ΕΚΑΣΚ ετοιμάζεται για το σεμινάριο προπονητών που θα πραγματοποιήσει το τριήμερο 23-25 Ιουνίου στο κλειστό της Αλικαρνασσού παρουσία σημαντικών ομιλητών και το οποίο θα είναι ανοικτό για τους γονείς και τους αθλητές. Όπως  επισήμαναν τα μέλη της ΕΚΑΣΚ τα σεμινάριο θα είναι δωρεάν για όσους θελήσουν να το παρακολουθήσουν.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, έγινε λόγος για τις άδειες των γηπέδων καθώς με το νέο νόμο πλέον είναι πιο εύκολο να βγει άδεια, ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε κατά κύριο λόγο ο Νομός Λασιθίου. Επίσης έγινε ένας απολογισμός του αναπτυξιακού προγράμματος, το οποίο πηγαίνει αρκετά καλά σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Γιάννης Καλαϊτζάκης, ενώ από φέτος θα υπάρχουν και νέοι προπονητές υπό την ευθύνη του Μιχάλη Πετράκη.

Τέλος προτάθηκε να υπάρχει σε κάποιους αγώνες τη νέας σεζόν ένα συμβολικό ποσό ως είσοδο προκειμένου τα έσοδα να δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων και τα μέλη της ΕΚΑΣΚ ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις αρχές Ιουλίου προκειμένου να συζητηθούν οι προκηρύξεις της νέας σεζόν.

Τουρνουά 3on3

Ένα νέο πρωτάθλημα θα μπει στη ζωή των κρητικών από τη νέα αγωνιστική σεζόν καθώς η ΕΚΑΣΚ αποφάσισε τη διεξαγωγή πρωταθλήματος 3on3. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία, όμως ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος διεξαγωγής του. Πιθανότατα θα χωριστεί σε νομούς και θα υπάρχουν διάφορες κατηγορίες. Από τη στιγμή που το συγκεκριμένο άθλημα είναι πλέον και Ολυμπιακό η ΕΚΑΣΚ θεωρεί σωστό να το αναπτύξει και στην Κρήτη.

Πηγή ρεπορτάζ-φώτο:"neakriti.gr"

3ήμερη εκδρομή στην Τήνο 22- 24 Ιουνίου.
Δηλώσεις Συμμετοχής στο γραφείο επι της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 176 & στο τηλέφωνο 2810334277



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.