ΕΟΚ | Κάνει λόγο για αφαίμαξη αθλητών από σωματεία.


Το φαινόμενο αυτό, της εκμετάλλευσης των αθλητών από ορισμένα σωματεία, παρατηρείται όλο και πιο συχνά στην ελληνική μπασκετική πραγματικότητα. Η ΕΟΚ μάλιστα αναφέρει και την ανάμειξη μάνατζερ οι οποίοι παραπλανούν τους γονείς των Αθλητών και εκμεταλλεύονται τους τελευταίους.

Διαβάστε την ανακοίνωση με την οποία η Ομοσπονδία στηλιτεύει την κατάσταση αυτή:
"Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εκφράζοντας τις θέσεις και τις ανησυχίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων-μελών της, επισημαίνει ότι η αφαίμαξη των αθλητών και αθλητριών που αποτελούν την έκφραση της δημιουργικής δραστηριότητάς τους από ορισμένα σωματεία, που εκμεταλλεύονται τη νομολογία του Α.Σ.Ε.Α.Δ. των τελευταίων ετών, έχει αρνητικά αποτελέσματα για το άθλημα αλλά και για τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη που αναπτύσσεται και από την ανεύθυνη και πρόσκαιρα κερδοσκοπική δραστηριότητα ορισμένων μάνατζερ και την παραπλάνηση και την εκμετάλλευση των γονέων και κηδεμόνων των αθλητών και αθλητριών, δημιουργεί προσκόμματα στην παραγωγική διαδικασία των σωματείων δημιουργών, απογοήτευση και αγωνιστική και λειτουργική περιθωριοποίηση.

Η Ε.Ο.Κ. τονίζει ότι θα προβεί στην άσκηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αρνητικού αυτού φαινομένου, τόσο με τη λειτουργία των δικών της οργάνων όσο και με προτάσεις προς την πολιτεία για τη νόμιμη ρύθμιση του θέματος".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.