Εγκαινιάστηκαν τα πιο ωραία "ανοικτά" της Ελλάδας στο Ρέθυμνο (pics).


Τα ομορφότερα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ στην Ελλάδα που βρίσκονται στην Κρήτη και στο Ρέθυμνο,στο σημείο που αποτέλεσε την αφετηρία του μπασκετικού Ρεθύμνου, εγκαινιάστηκαν , σε ένα  ευχάριστο κλίμα την Τρίτη 13 Ιουνίου, παρουσία πλήθους κόσμου τα  ανακαινισμένα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ στους 4 Μάρτυρες.

Όπως αναφέρει στην επίσημη σελίδα της η ομάδα του  Ρέθυμνο Cretan Kings:
Στον τόπο που αποτέλεσε την αφετηρία του μπασκετικού Ρεθύμνου βρέθηκε χθες το απόγευμα όλο το Ρέθυμνο, για να καμαρώσει δύο πανέμορφα «στολίδια» της πόλης μας. Τα «αποκαλυπτήρια» των δύο ανακαινισμένων ανοικτών γηπέδων μπάσκετ στους 4 Μάρτυρες πραγματοποιήθηκαν σε μία λαμπρή εκδήλωση, η οποία συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και κυρίως πάρα πολλά παιδιά.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ο Δήμος Ρεθύμνου, το Ρέθυμνο BC και η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Ένα… μπασκετικό έργο τέχνης. 

Η μεγάλη γιορτή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό από τους αιδεσιμότατους Νικόλαο Νικηφόρο και Σωκράτη Ξενικάκη που μετέφεραν το μήνυμα του Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευγένιο που απουσιάζει στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες και βραβεύσεις. Συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» κ. Πάνος Βαζαίος και κ. Νίκος Γιαλιάς (από τον Πρόεδρο της Ρέθυμνο ΚΑΕ Ηρακλή Μανουκαράκη), ο εκπρόσωπος των ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου κ. Γιώργος Χατζηδάκης (από τον Αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings Μανώλη Γιαννούλη), ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Γεωργαλής (από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή), ο έφορος των τμημάτων υποδομών της ομάδας μας κ. Παντελής Γιατράκης (από τον παλαίμαχο καλαθοσφαιριστή Δημήτρη Κοκολάκη). Επίσης ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης βράβευσε τους εκπροσώπους του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και τον Αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings Μανώλη Γιαννούλη για την πολύτιμη προσφορά του στην ανακαίνιση των γηπέδων.

Τα γηπεδάκια εγκαινιάστηκαν με έναν ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο, με καλάθι του κ. Κωστή Ζομπανάκη, έπειτα από ασίστ του Περιφερειάρχη Κρήτης και του Δημάρχου Ρεθύμνου!

Το «παρών» στην όμορφη εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης κα Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης, οι Αντιδήμαρχοι του Ρεθύμνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Θοδωρής Νίνος, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κώστας Σπανουδάκης, ο Διοιηκητής της Πυροσβεστικής κ. Λαγουδάκης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Παραδεισανός, ο Λιμενάρχης κ. Καστρινάκης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΡ κ. Δασκαλομαρκάκης, αντιπροσωπεία της ΕΚΑΣΚ, ο Πρόεδρος του Εργοτέλη κ. Γιαννουλάκης, εκπρόσωποι πολλών αθλητικών σωματείων της πόλης μας, ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας Δημήτρης Κοκολάκης, πολλοί γονείς και το σύνολο των παιδιών από τα τμήματα υποδομών του Ρέθυμνο BC.

Τα γηπεδάκια ουσιαστικά εγκαινιάστηκαν με δύο ματς των Προμίνι και Μίνι τμημάτων της ομάδας μας με τον Κερατούκλη να δίνει εντυπωσιακό «παρών» και να ενθαρρύνει τις μπασκετικές του προσπάθειες. Η μεγάλη γιορτή κορυφώθηκε με φαντασμαγορικό τρόπο, με τα πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον Ρεθυμνιώτικο ουρανό.

Η βραδιά έκλεισε με ένα παραδοσιακό μπουφέ με κρητικά προϊόντα που επιμελήθηκε το μέλος του Δ.Σ. Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου και η εταιρεία Royal Blue Luxury Events.

Σταύρος Αρναουτάκης: «Είμαστε δίπλα στις ομάδες… Θα χρηματοδοτήσουμε το έργο για το παλατάκι του Μελίνα Μερκούρη»

Αφού απένειμε τα εύσημα σε όλους όσοι προσέφεραν για την ανακαίνιση των γηπέδων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης αποκάλυψε τη δρομολόγηση για τη χρηματοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα και εγώ να συγχαρώ από τη μεριά μας το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για αυτήν την πρωτοβουλία αλλά και την ομάδα του Ρεθύμνου και συγχαίρω τον Δήμο για αυτήν την παραχώρηση. 
Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω σήμερα εδώ στα εγκαίνια είναι ότι αφού είναι έτοιμη η μελέτη για το “παλατάκι” Μελίνα Μερκούρη, από την πλευρά τη δική μας μαζί με τον Υπουργό κύριο Βασιλειάδη που έχουμε συνεννοηθεί, θα χρηματοδοτήσουμε το έργο ούτως ώστε σύντομα να δημοπρατηθεί. Από τη στιγμή που βγουν οι μελέτες το έργο θα δημοπρατηθεί, με το ποσό να ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Καλή επιτυχία και εύχομαι καλούς αγώνες».

Γιώργης Μαρινάκης: «Μία σύγχρονη κυψέλη για τον αθλητισμό»
«Είναι μία πολύ ευτυχής στιγμή γιατί σε αυτόν εδώ τον προνομιακό χώρο δημιουργείται μία σύγχρονη κυψέλη για τον αθλητισμό σε συνέχεια μίας παράδοσης. Οφείλουμε πολλές ευχαριστίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που μας έκανε την τιμή να είναι δίπλα μας και να μας βοηθήσει σε αυτήν τη διαδικασία ανακαίνισης επαναλειτουργίας 5 γηπέδων. . Να ευχαριστήσω τον Κωστή Ζομπανάκη γιατί αυτός μας έφερε σε επαφή μαζί τους.
Και εγώ θα πω μία κουβέντα για τον Μανώλη Γιαννούλη γιατί είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε επί πολλούς μήνες. Αυτό το έργο πέρασε από πολλές φάσεις και πολλές σκέψεις. . Να ευχαριστήσω και την τεχνική υπηρεσία με τον Βασίλη Ποθητό και τους υπόλοιπους, οι οποίοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο».

Κωστής Ζομπανάκης: «Ποτέ δεν ένιωσα μόνος μου»

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, Κωστής Ζομπανάκης, στην ομιλία του σημείωσε την απόλυτη στήριξη και αγάπη που λαμβάνει από όλον τον κόσμο, τονίζοντας:
«Και εγώ με τη σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Δήμο και όλο το Δ.Σ. της ομάδας μας. Επίσης ευχαριστώ από καρδιάς τον Μανώλη Γιαννούλη. Μανώλη σε αγαπάμε για αυτό που έκανες. Ακόμη, θέλω να ευχαριστήσω τα σχολεία, τους δασκάλους, τον Δήμο και την Περιφέρεια και όλους όσους μας αγαπάνε. Αλλά ένα μεγάλο ευχαριστώ το αξίζει ολόκληρη η πόλη και εκείνοι που μας έχουν αγκαλιάσει. Αυτή η ομάδα έχει τους περισσότερους χορηγούς σε όλη την Ελλάδα. Ποτέ δεν ένιωσα μόνος μου. Δεν έχω περάσει ούτε μία άσχημη στιγμή εδώ. Είναι μία εκπληκτική εμπειρία και σας ευχαριστώ όλους ειλικρινά».

Ηρακλής Μανουκαράκης: «Είμαστε περήφανοι»

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, Ηρακλή Μανουκαράκη, τονίζοντας το αίσθημα υπερηφάνειας για την επιτυχία του προγράμματος. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η πρώτη φάση του προγράμματος Cretan Kings Assist κορυφώνεται με τον καλύτερο τρόπο και με τα εγκαίνια δύο γηπέδων που τα θαυμάζει ήδη και τα αγκάλιασε με αγάπη ολόκληρη η πόλη. Από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει ότι βασικός στόχος της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings είναι εκτός από τις επιτυχίες της ομάδας μέσα στο παρκέ να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε τα παιδιά και την τοπική κοινωνία με δράσεις εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς. Αυτό το έχουμε πετύχει με πολύ μεγάλη συμμετοχή και είμαστε περήφανοι».

Γιάννης Καλαϊτζάκης: «Το μπάσκετ επιστρέφει σπίτι του»

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε ο κ. Γιάννης Καλαϊτζάκης (Μέλος Δ.Σ., Πρόεδρος Ερασιτέχνη Ρέθυμνο BC, Αντιπρόεδρος ΕΚΑΣΚ), ο οποίος τόνισε πως το μπάσκετ επιστρέφει στο σπίτι του και στη συνέχεια απένειμε τα εύσημα σε όλους όσοι αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια: «Το μπάσκετ επιστρέφει στο σπίτι του. Η αγαπημένη πορτοκαλί μπάλα θα αρχίσει και πάλι να χτυπά εδώ από όπου ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια το μεγάλο και όμορφο ταξίδι της Ρεθυμνιώτικης ομάδας που έφτασε μέχρι και στα «σαλόνια» της Α1. Και εδώ θα κλείσει ένας μικρότερος κύκλος αλλά πιο ουσιαστικός. Αυτός που ξεκίνησε το 2015 και ολοκληρώνεται με τα εγκαίνια αυτών των γηπέδων. Αναφέρομαι στο πρόγραμμα της αποκατάστασης και της ανακατασκευής 5 γηπέδων που έγιναν μέσα από το κοινωνικό πρόγραμμα Cretan Kings Assist, με την ευεργετική, τεράστια βοήθεια και χρηματοδότηση από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

-Σε ένα απόγευμα όπως το σημερινό, μόνο ευχαριστώ ταιριάζουν και αξίζουν σε όλους όσοι βοήθησαν να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα και να αποκτήσει η πόλη μας αυτό το στολίδι το οποίο μιλάει ήδη όλη η Ελλάδα.

ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ
Το κοινωνικό τους πρόσωπο απέδειξαν για μία ακόμη φορά οι συμπολίτες μας, τους οποίους… παρέσυραν το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» του ΣΚΑΪ και το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Ανεμόμυαλοι Club». Δεκάδες σακούλες με τρόφιμα μακράς διαρκείας συγκέντρωσαν όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, οι οποίες θα παραδοθούν στη Μητρόπολη Ρεθύμνου για να διατεθούν σε εκείνους που έχουν ανάγκη. Αυτή η πρωτοβουλία, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας με το κοινωνικό πρόγραμμα «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Παράλληλα, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, εκπρόσωποι του σωματείου «Ανεμόμυαλοι Club» ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών και τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι πραγματοποίησαν εγγραφή, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την Τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών «Όραμα Ελπίδας».

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!
Η συλλογικότητα και η ανιδιοτελής προσφορά ήταν τα μυστικά της επιτυχημένης εκδήλωσης των εγκαινίων.
Για αυτόν τον λόγο το Ρέθυμνο BC ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη αρωγή τους τη Μανουκαράκης ΑΕ, το ΑΜΑΡΙ – Κρητικά Γαλακτοκομικά Προϊόντα για τις θεσπέσιες λιχουδιές, την Cretan Kings Mountain Beer, τη Royal Blue Luxury Events για τον μπουφέ και τις υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, τον Ανδρέα Φεσσά και το προσωπικό του πάρκινγκ, το 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, το Photo Έκφραση και τον Νίκο Κιουρτσιδάκη, τους προπονητές της ομάδας μας, το προσωπικό του κλειστού γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη», τον Μανώλη Γιαννούλη, Σπύρο Χατζηκωνσταντίνου, τον Γιώργο Κούμουλο, τα στελέχη της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings και το σύνολο του κόσμου που αγκάλιασε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.