Ξαναζεί το έπος Καλλιμάρμαρου η ΑΕΚ!


Μετά από ένα ματς θρίλερ και με το ΟΑΚΑ να κοχλάζει η ΑΕΚ δήλωσε πιστή στο ραντεβού με την ιστορία της, νίκησε τη Μούρθια (77-75) και 50 χρόνια μετά το έπος του Καλλιμάρμαρου ετοιμάζεται για μια ακόμα ευρωπαϊκή κούπα, με μια εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ, που "έλιωσε" τους φιλοξενούμενους

Η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στον τελικό, παρότι αυθυποβλήθηκε σε μια αγχωτική διαδικασία κι έβαλε τη Μούρθια ξανά στο παιχνίδι. 

Αγωνιστικά η «Ένωση» είχε τρεις κολόνες (Πάντερ -εκτός των στιγμών που πήγαινε στις βολές-, Σάκοτα και Χάρις), ο Ντράγκαν Σάκοτα κάπου μπερδεύτηκε στη διαχείριση, ο Μαυροειδής ήταν ο καλύτερος από τους ψηλούς, τη στιγμή που η Μούρθια απειλούσε στην αρχή με τον Χάνα, μετά αφυπνίστηκε ο Σοκό (βοήθησε κι ο Όλεσον) και σ’ όλη την τέταρτη περίοδο ο Μπενίτεθε (πέτυχε 12 πόντους σερί) ήταν μια ομάδα μόνος του.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν πολλά «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοσή τους και ειδικά  στο θέμα συγκέντρωσης και  προσήλωσης στο πλάνο της, ειδικά όταν η Μούρθια άλλαξε την άμυνά της σε ζον πρες που κατέληγε σε άμυνα ζώνης 2-3. 

Η ΑΕΚ δεν αντέδρασε σωστά, καθώς οι παίκτες της έκαναν εύκολα λάθος, δεν είχαν κίνηση χωρίς τη μπάλα, δεν είχαν σωστές πάσες με συνέπεια οι Ισπανοί να πάρουν το μομέντουμ του αγώνα και να μειώσουν, δείχνοντας ότι αντέχει στην πίεση της έδρας και έχει τον τρόπο να παραμείνει κοντά στο σκορ, ωστόσο πήρε την συγκλονιστική νίκη  με 77-75 στο «καυτό» ΟΑΚΑ και πέρασε στον τελικό!.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 40-34, 55-54, 77-75
ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκριν 7 (3 ασίστ), Χάρις 20 (9/13 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/3 βολές), Τζέιμς 6 (1), Καββαδάς, Λαρεντζάκης 3, Μαυροειδής 9 (5 ριμπάουντ), Σάκοτα 15 (2), Ξανθόπουλος (7 ασίστ), Χάντερ (6 ριμπάουντ), Πάντερ 16 (4/8 τρίποντα), Βασιλόπουλος 1
Μούρθια (Ναβάρο): Χάνα 17 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα), Ρόχας 8 (12 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τούμπα 5 (6 ριμπάουντ), Σόκο 12 (8 ριμπάουντ), Ουρτασούν, Λίμα 4, Όλεσον 10 (1),Αντέλο, Μπενίτε 19 (3), Κλουφ, 

Στον τελικό η Μονακό, περιμένει την ΑΕΚ.
Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε η Μονακό! Οι Μονεγάσκοι πήραν… φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να συντρίψουν 87-65 τη Λούντβιγκσμπουργκ και να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Final Four του Basketball Champions League.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.